Οι συναυλίες στο Jazzét Café κάθε Σαββατοκύριακο φέρνουν έναν διαφορετικό καλλιτεχνικό αέρα στο Χαϊδάρι και το κάνουν επίκεντρο της τζαζ σκηνής στην πρωτεύουσα.

Δύο ξεχωριστές συναυλίες στο αυθεντικό jazz club της Αθήνας

Σάββατο 30 Νοεμβρίου

Το Jazzét Café θα φιλοξενήσει στην όμορφη σκηνή του ένα υψηλής καλλιτεχνικής αισθητικής ντουέτο δύο βιρτουόζων μουσικών. Του εξαίρετου κιθαρίστα και συνθέτη Λευτέρη Χριστοφή με τον εκλεκτό σαξοφωνίστα, συνθέτη και συγγραφέα Gilad Atzmon.

Ο Λευτέρης Χριστοφής έχει χαρακτηριστεί ως τζαζ κιθαρίστας με “Grecian Guitar Style” και είναι BenedettoGuitars & Blue Note Records Artist. Έχουν εκδοθεί 4 προσωπικά του άλμπουμ “Mythoplasia”, “Lefteris Christofis With British Friends”, “Nous Icons (Blue Note Records) και “Mantis”. Έχει συνεργασίες με τους Dominique Di Piazza, Chico Freeman, Paul Wertico, Jeff Berlin κ.ά.

O Gilad Atzmon, φιλόσοφος, συνθέτης και σαξοφωνίστας είναι μία πολυσχιδής προσωπικότητα με διεθνή καριέρα. Έχει συνεργασθεί και ηχογραφήσει με τους Ian Dury and the Blockheads, Sinnead O’ Connor, Paul McCartney, Pink Floyd. Με το προσωπικό του γκρουπ, τους Orient House έχει εκδώσει το άλμπουμ ‘The Spirit of Train’.

To Jazzét Café προτείνει το εκλεκτό ντουέτο των Lefteris Christofis  & Gilad Atzmon στο φιλότεχνο ακροατήριο του. Εισιτήριο 6 €, κρατήσεις 210 5815626.

Κυριακή 1 Δεκεμβρίου

Το Jazzét Café, στα πλαίσια της σειράς συναυλιών “New Jazz Artists Concerts” και στην πρωτοβουλία του να στηρίξει και να δώσει βήμα σε νέους ανερχόμενους μουσικούς και γκρουπς, θα παρουσιάσει το BriGe Quintet, ένα πενταμελές σχήμα το οποίο προσφέρει πρωτότυπες δημιουργίες στον χώρο της σύγχρονης μουσικής.

Οι προσωπικές επιρροές και τα διαφορετικά ακούσματα του καθενός δημιουργούν ένα κράμα σύγχρονης μουσικής με στοιχεία από jazz, neoclassical, fusion ακόμα και κλασσική. Αυτό, μαζί με το στοιχείο του αυτοσχεδιασμού και την προσωπικότητα του κάθε μέλους του σχήματος, προσδίδει στο κουιντέτο τον δικό του προσωπικό ήχο. Ώρα έναρξης 8 μμ., εισιτήριο 6 €, κρατήσεις 210 5815626.