Ενίσχυση του μελτεμιού στο Αιγαίο έως την Κυριακή – Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση από σήμερα και δεν θα ξεπεράσει στα κεντρικά και νότια τους 36 βαθμούς Κελσίου – Δείτε χάρτες και βίντεο με την πρόγνωση του καιρού

Αίθριος καιρός αναμένεται να επικρατήσει σήμερα σε όλη τη χώρα. Παρόλα αυτά θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, η  οποία θα φθάσει στο μέγιστό της, τους 35 βαθμούς.

Στις περισσότερες περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας καθώς και στα υπόλοιπα ορεινά, από σήμερα και περισσότερο από την Παρασκευή και το Σάββατο, είναι πολύ πιθανές τοπικά ισχυρές καταιγίδες και με παράλληλη ενίσχυση των βοριάδων στα ανατολικά.

Οι άνεμοι είναι και ο λόγος που θα υπάρξει η σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Οι άνεμοι αναμένεται να ενισχυθούν σήμερα στην Αττική, από τις 10 το πρωί και μετά έως και το απόγευμα. Από νωρίς το πρωί πνέουν βορειοδυτικοί άνεμοι, ωστόσο μετά τις 10:00 αναμένουμε να στραφούν σε βορειοανατολική κατεύθυνση.  Υποχώρηση προβλέπεται ξανά από  το βράδυ,σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Παναγιώτη Γιαννόπουλο που μίλησε στην ΕΡΤ. 

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (www.civilprotection.gr), για σήμερα Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

-Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
-Περιφέρεια Αττικής

Ο καιρός με μια ματιά

• Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή

• Σχεδόν αίθριος καιρός στις νησιωτικές περιοχές, στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα και αστάθεια

• Οι άνεμοι θα φτάνουν στο Ιόνιο τα 4-5 μποφόρ στο Αιγαίο τα 4-6 και τοπικα 7 μποφόρ