ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δρακόντεια μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας από τη Μεγάλη Πέμπτη

Στα αμέσως επόμενα 24ωρα η κυβέρνηση θα καταλήξει στην τελική μορφή των δρακόντειων μέτρων που αναμένεται να ληφθούν για να ακυρώσουν κάθε μετακίνηση, ανταλλαγή επισκέψεων και έξοδο από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία από τα μέσα της Μεγάλης Εβδομάδας και μετά.

Σύμφωνα με το zugla.gr, η ολική απαγόρευση μετακινήσεων που συνεπάγεται και το επί της ουσίας «σφράγισμα» των διοδίων της χώρας αναμένεται να υλοποιηθεί από τα μεσάνυχτα της Μεγάλης Τετάρτης προς Μεγάλη Πέμπτη, με βάση πληροφορίες από το Υπουργείο Υγείας.

Όμως απαγορευτικά μέτρα ολιστικής μορφής αναμένεται να ληφθούν και για τις μετακινήσεις εντός πόλεων και των περιχώρων τους αρχής γενομένης πάλι από το βράδυ της Μεγάλης Τετάρτης. Μέχρι τότε οι μετακινήσεις για αγορές στα καταστήματα – supermarket, φαρμακεία κλπ. θα πραγματοποιούνται σχεδόν όπως σήμερα.

Με τα νέα μέτρα δεν θα περιορίζονται μόνο οι μετακινήσεις αλλά και ο χρόνος υλοποίησης των μετακινήσεων αυτών. Δηλαδή θα υπάρχουν αυστηροί περιορισμοί και ως προς τις δυνατότητες μετακίνησης μέσω του περίφημου SMS (13033). Θα υπάρξουν σοβαροί περιορισμοί ακόμη και για την προσωπική βόλτα-άθληση ή την βόλτα με το κατοικίδιο κλπ. Θα περιοριστεί ακόμη και ο αριθμός αυτών των μετακινήσεων μέσα σε ένα 24ωρο.

Επί της ουσίας δηλαδή και για να απαγορευθεί κάθε άσκοπη και επικίνδυνη μετακίνηση πολιτών εντός και εκτός πόλεων κατά τη διάρκεια των επερχόμενων εορτών θα ισχύσει και στην Ελλάδα το πλαίσιο καθεστώτος απαγόρευσης που ισχύει επί παραδείγματι στη Γαλλία με αυστηρή εφαρμογή των μέτρων και αυστηρή επιβολή προστίμων.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button