ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δήμος Ιλίου: Ενδέκατο φεστιβάλ “Jazz στο Πάρκο”

Ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στην τζαζ μουσική διοργανώνει, για μια ακόμη χρονιά, ο Δήμος Ιλίου. Πρόκειται για το φεστιβάλ «11ο Jazz στο Πάρκο» που θα πραγματοποιηθεί στις 3 Σεπτεμβρίου. Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2010, αναδείχθηκε σε μία από τις πιο σπουδαίες διοργανώσεις στον χώρο της τζαζ και αποτελεί πλέον θεσμό στα μουσικά πολιτιστικά δρώμενα της χώρας.

Οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ θα φιλοξενηθούν στον μαγευτικό κήπο του Πύργου Βασιλίσσης (κτήμα Σερπιέρη) όπου οι λάτρεις του είδους και όχι μόνο, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τρία αξιόλογα τζαζ σχήματα. Ο λόγος για τους NUKeLEUS (Σάμι Αμίρης, Περικλής Τριβόλης, Γιάννης Σταυρόπουλος), Special guest Gilad Atzmon, Alexandros Affolter trio (Παντελής Μπενετάτος, Γιώργος Ρούλος, Σεραφείμ Μπέλλος) και Δημήτρης Παπαδόπουλος Quartet (Δημήτρης Παπαδόπουλος, Μιχάλης Τσιφτσής, Γρηγόρης Θεοδωρίδης, Γιάννης Παπαδούλης).

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Γιώργου Τρανταλίδη, το «11ο Jazz στο Πάρκο» αποτελεί μια ανοιχτή πρόσκληση σε εγχώριους και διεθνείς μουσικούς της Jazz, για; να εκφράσουν με τον καλύτερο τρόπο τις μουσικές ιδέες τους».

Ο πολύπειρος μουσικός που πρόσφατα γιόρτασε τα 70ά του γενέθλια του, έχοντας και ένα ολοκαίνουργιο άλμπουμ στο ενεργητικό του, με τίτλο «Looking Back», υπογραμμίζει πως «αυτό το φεστιβάλ αναδεικνύει τους καλύτερους μουσικούς του τόπου μας».

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button