ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου – Περιφέρεια: Και όμως ψεκάζουμε για τα κουνούπια!

 

Η επέλαση του ιού του Δυτικού Νείλου και το καλοκαιρινό κύμα ανησυχίας προκάλεσε την ταυτόχρονη αντίδραση Δήμου Χαϊδαρίου και Περιφέρειας Αττικής. Με σημερινές ανακοινώσεις τους λένε ότι έκαναν όσα έπρεπε να κάνουν στο θέμα της αντιμετώπισης των κουνουπιών. Ωστόσο το πρόβλημα καλά κρατεί και οι φωνές αγανάκτησης από διάφορες γειτονιές δεν λένε να κοπάσουν.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου ενημερώνει ότι η διενέργεια ψεκασμών έχει ξεκινήσει από αρχές Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τέλος Οκτωβρίου. Οι ψεκασμοί πραγματοποιούνται με εγκεκριμένα φάρμακα ανά δεκαπενθήμερο και αφορούν ρέματα, σιντριβάνια, πλατείες, παιδικές χαρές, φρεάτια και όπου επισημαίνονται λιμνάζοντα νερά κλπ.

Στο δικό της δελτίο Τύπου η Περιφέρεια Αττικής – Δυτικός Τομέας επισημαίνει πως οι ψεκασμοί ξεκίνησαν στις 19-04-2018 με εφαρμογές προνυμφοκτονίας. Συγκεκριμένα έχουν γίνει μέχρι τώρα 8 ψεκασμοί στη Λίμνη Κουμουνδούρου, το ρέμα Αγίου Αντωνίου (Μονάδα Φιλοξενίας Προσφύγων) και το ρέμα Αγίου Ανδρέα. Επίσης, έπειτα από αίτημα του Δήμου μας, πραγματοποιήθηκε επαναλαμβανόμενος ψεκασμός στα ρέματα των οδών Εδέσσης, Χίου, Κορυτσάς.

Όπως όμως αναφέραμε σε πρόσφατο δημοσίευμά μας (Χαϊδάρι: Τι γίνεται με τα κουνούπια, πόσο έχει πλησιάσει ο ιός του Δυτικού Νείλου), τα παράπονα για την παρουσία κουνουπιών σε διάφορες γειτονιές της πόλης είναι έντονα, όπως και η ανησυχία για την επιβεβαίωση κρουσμάτων της ασθένειας του ιού του Δυτικού Νείλου σε γειτονικούς Δήμους στο Θριάσιο.

Φωτογραφία από ανάρτηση του Δημήτρη Τσατσαμπά, δημοτικού συμβούλου της παράταξης “Χαϊδάρι Ξανά”, από την περιοχή του Άη Γιώργη (οδός Ιερού Λόχου). Σημειώνει ότι χρειάζεται σχολαστική καθαρότητα σε κάθε σημείο της πόλης μας όπου υπάρχουν λιμνάζοντα νερά και ακαθαρσίες.

 

 

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button