ΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Ούτε μπορείτε να φανταστείτε γιατί μένει σε ακινησία το ολοκαίνουριο πλυντήριο κάδων

Η γραφειοκρατική τρέλα σ’ αυτόν τον τόπο δεν έχει τελειωμό. Είδαμε και πάθαμε να αποκτήσουμε ένα ειδικό όχημα – πλυντήριο για να ξεβρομίσει τους επί χρόνια άπλυτους κάδους στους δρόμους της πόλης και αυτό μένει παρκαρισμένο στο γκαράζ του Δήμου για περισσότερο από έξι μήνες! Μέχρι επιτροπές των υπουργείων συνεδριάζουν για να λύσουν το εξής μυστήριο: Ποιος θα το οδηγεί;

(Η ερώτηση ίσως μπορούσε να απαντηθεί από κάποιον γειτονικό Δήμο -όλοι έχουν τέτοια οχήματα εδώ και χρόνια. Αλλά το δικό μας -του κουτιού- παραμένει ακινητοποιημένο από τις 31 Αυγούστου, όταν παραλήφθηκε…)

Όπως υποστήριξε ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός στο Δημοτικό Συμβούλιο, υπάρχει διχογνωμία μεταξύ της διοίκησης του Δήμου και του Σωματείου Εργαζομένων, σχετικά με το είδος του διπλώματος που πρέπει να έχει ο χειριστής του. Μάλιστα είπε πως για αυτό το ζήτημα απευθύνθηκαν από το Νοέμβριο στο Υπουργείο Εσωτερικών, που τους είπε πως θα συγκληθεί επιτροπή στην οποία προΐσταται ο γενικός γραμματέας Βιομηχανίας. Σύμφωνα με την εισήγηση της, δεν απαιτείται ειδικό δίπλωμα για το συγκεκριμένο όχημα.

Περιμένουν στο «ακουστικό» τους

Ο κ. Ντηνιακός ανακοίνωσε ότι ο ίδιος πήγε στο Υπουργείο δυο φορές για να βρεθεί λύση, αλλά οριστική απάντηση δεν έχει πάρει ακόμα. Την περιμένει μέσα στο επόμενο δεκαπενθήμερο, όπως του υποσχέθηκε ο νέος αρμόδιος προϊστάμενος.

«Επειδή έρχονται ζεστές ημέρες, σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε οτιδήποτε για να λειτουργήσει το πλυντήριο το συντομότερο δυνατό. Νομίζω πως και θεσμικά η εξέλιξη θα έχει ευτυχές αποτέλεσμα», είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 27ης Φεβρουαρίου, μετά από ερώτηση του τέως δημάρχου και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Μιχάλη Σελέκου. Θυμίζουμε ότι το πλυντήριο κάδων αποτελούσε μέρος της συνολικής παραγγελίας των απορριμματοφόρων της δικής του δημοτικής αρχής, μάλιστα είχε παραληφθεί την τελευταία μέρα της θητείας του.

Σχετικό δημοσίευμα:

Παραλήφθηκε και το πλυντήριο κάδων

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button