ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Ανακοίνωση για τις επισκευές στα σχολεία – Προσωρινή μεταστέγαση για 2 γυμνάσια, διαφωνεί ο Δήμος

Τελικά δεν αποφεύχθηκε η αναστάτωση -προσωρινή πάντως- όσον αφορά τη λειτουργία των σχολείων του Δήμου μας που έπαθαν βλάβες από τον σεισμό.

Συγκεκριμένα, σε δύο από αυτά αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης η προσωρινή μεταστέγασή τους σε άλλα σχολικά κτήρια, σε απογευματινή βάρδια, παρόλο που ο Δήμος διαβεβαιώνει ότι οι εργασίες επισκευής θα έχουν ολοκληρωθεί στις 16 Σεπτεμβρίου. Ίσως είναι διαφορετική η εκτίμηση των εκπαιδευτικών αρχών σχετικά με τον απαιτούμενο χρόνο ή απλά δεν θέλουν να χαθούν τα μαθήματα έστω 2 ημερών.

Πιο εκτεταμένες ζημιές έχει το ΕΠΑΛ Χαϊδαρίου, το οποίο θα στεγαστεί μέχρι το τέλος του μηνός στο 6ο Εργαστηριακό Κέντρο της Γ’ Αθήνας, δίπλα στο κτήριο του ΕΠΑΛ στην οδό Ρίμινι, σε πρωινή βάρδια. Το κτήριο αυτό δεν έχει υποστεί ζημιές.  

Οι αγιασμοί όλων σχολείων -και αυτών που έχουν ζημιές- θα πραγματοποιηθούν αύριο Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου.

Η ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου με όλα τα στοιχεία για τα 6 σχολεία στα οποία πραγματοποιούνται επισκευές:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΩΝ ΕΠΙΣΚΕΥΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ

Όπως είναι γνωστό, έξι σχολεία του Δήμου μας επλήγησαν από τον σεισμό στις 19 Ιουλίου 2019 και μετά από αυτοψία των Κτιριακών Υποδομών Α.Ε. κρίθηκε ότι έπρεπε να επισκευαστούν πριν δοθούν σε χρήση. Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης στις 20 Αυγούστου από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, ο εκλεγμένος Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, αν και δεν είχε ακόμη αναλάβει καθήκοντα, είχε άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Εσωτερικών, καθώς και με την αρμόδια Υφυπουργό Παιδείας, με αποτέλεσμα την εξασφάλιση χρηματοδότησης για την επισκευή των σχολικών κτιρίων.

Με μεγάλη επιτάχυνση των διαδικασιών, στις 4 Σεπτεμβρίου υπεγράφη σύμβαση και ξεκίνησε την ίδια ημέρα η επισκευή των σχολείων. Σύμφωνα με την πορεία των εργασιών, σε πέντε από τα έξι σχολεία (4ο Γυμνάσιο, 6ο Γυμνάσιο, 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό, 8ο Δημοτικό) οι επισκευές θα ολοκληρωθούν εντός των ημερών και τα σχολεία θα είναι έτοιμα προς χρήση τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Στο ΕΠΑΛ – ΙΕΚ όπου απαιτούνται μεγαλύτερης κλίμακας επισκευές, οι εργασίες θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου και προβλέπεται στο τέλος του μήνα να παραδοθεί προς χρήση ένα τμήμα του κτιρίου, ικανό για την απρόσκοπτη πραγματοποίηση των μαθημάτων.

Σε ό,τι αφορά στη λειτουργία των παραπάνω σχολικών μονάδων, εκτός του 1ου ΕΠΑ.Λ, ο Δήμος Χαϊδαρίου πρότεινε στις αρμόδιες Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, να πραγματοποιηθεί η έναρξη των μαθημάτων τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Σε συνεννόηση με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στο 1ο Δημοτικό, 5ο Δημοτικό και 8ο Δημοτικό, τα μαθήματα θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, ενώ οι αγιασμοί θα πραγματοποιηθούν κανονικά αύριο 11 Σεπτεμβρίου.

Για το 4ο Γυμνάσιο και 6ο Γυμνάσιο, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με σημερινή της απόφαση, προχώρησε μονομερώς και χωρίς να ενημερώσει τον Δήμο Χαϊδαρίου, την προσωρινή μεταστέγαση των σχολικών μονάδων ως εξής:

– 4ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο 4ο ΓΕ.Λ. Χαϊδαρίου σε απογευματινή βάρδια.

– 6ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου στο 5ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου σε απογευματινή βάρδια.

Σε ό,τι αφορά το 1ο ΕΠΑ.Λ. προβλέπεται μεταστέγαση στο 6ο Ε.Κ. Γ’ Αθήνας σε πρωινή βάρδια.

Για τα τρία σχολεία που προβλέπεται μεταστέγαση, ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί αύριο 11 Σεπτεμβρίου. Για περισσότερες πληροφορίες, καλούμε τους πολίτες να απευθυνθούν στις διευθύνσεις των αντίστοιχων σχολείων.

Επισημαίνεται ότι για το 4ο και 6ο Γυμνάσιο ελήφθη η απόφαση για μεταστέγαση παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις του Δήμου Χαϊδαρίου ότι τα σχολεία θα είναι έτοιμα προς χρήση τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου. Αναμένουμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να επανεξετάσει τη σχετική της απόφαση.

Η Διοίκηση και τα αρμόδια υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου παρακολουθούν διαρκώς και επισπεύδουν την πρόοδο των εργασιών, ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η εύρυθμη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button