ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δήλωση Θ. Σοφού για Κουφοντίνα: “Έκανα το χρέος μου απέναντι σε ελληνικές αξίες”

Σε δήλωση που εξέδωσε μετά την απόφαση του Δικαστικού Συμβουλίου Λαμίας για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ο δικηγόρος Θέμης Σοφός αναφέρει:

«Η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η επίλυση του θέματος εναπόκειται στην Πολιτεία και μόνον. Έκανα ως δικηγόρος ανιδιοτελώς το χρέος μου απέναντι στις ανθρωπιστικές αξίες που πρεσβεύω, για την αποκλιμάκωση μιας έντασης που μόνο βλαπτική μπορεί να είναι για τη χώρα μας. Η Ελλάδα αποτελεί την κοιτίδα των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας ποικιλόμορφης κρίσης. Ελπίζω ότι το μήνυμα αυτό θα βρει στην Πολιτεία τους αποδέκτες που έχουν ακόμη τη δυνατότητα να επιδείξουν την πολιτική ωριμότητα που απαιτείται».

Νωρίτερα, ε’ιχε απορριφθεί για τυπικούς λόγους από το Δικαστικό Συμβούλιο Εκτέλεσης Ποινών Λαμίας το αίτημα των Ι. Κούρτοβικ και Θ. Σοφού για αναστολή έκτισης ποινής του Δημήτρη Κουφοντίνα, καθώς δεν έχουν εκδοθεί ακόμα οι απορριπτικές αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών (ΚΕΜ).

Η απόφαση ήταν αναμενόμενη και την περίμεναν οι δύο συνήγοροι, όπως είχαν τονίσει σε όλες τις τοποθετήσεις τους για την υπόθεση του κρατούμενου, που χαροπαλεύει στην εντατική διανύοντας την 60η μέρα απεργίας πείνας. 

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button