ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στους Αγίους Αναργύρους


Ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής “FIRST® LEGO® League Expo Άγιοι Ανάργυροι – Καματερό” που θα φιλοξενήσει 60 ομάδες (παιδιά ηλικίας 4 – 10 ετών), θα διεξαχθεί την Κυριακή 28 Μαΐου 2023. Αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με τη RoboSociety και θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γήπεδο Αγίων Αναργύρων.

Ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, αφορά δύο ηλικιακά γκρουπ και θα πραγματοποιηθεί τις ώρες 09:00 – 14:30 και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το FIRST® LEGO® League Explore επικεντρώνεται στην οικοδόμηση του ενδιαφέροντος για την επιστήμη και την τεχνολογία σε παιδιά ηλικίας 6-10 ετών. Είναι ένα πρόγραμμα που έχει σχεδιαστεί για να κεντρίσει την περιέργεια των μικρών παιδιών και να την κατευθύνει προς την ανακάλυψη της επιστήμης και της τεχνολογίας στον κόσμο γύρω τους. Τα μέλη της ομάδας εργάζονται με εκπαιδευτικά πακέτα της LEGO Education και εστιάζουν σε ένα θέμα προς διερεύνηση, ώστε να οικοδομήσουν τις ιδέες τους και να τις παρουσιάσουν.

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στους Αγίους Αναργύρους 3

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Ο Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO League Discover είναι μια εισαγωγή στον παιγνιώδη κόσμο του STEM. Παιδιά ηλικίας 4-6 ετών συμμετέχουν σε αυτό το ταξίδι γνώσης, εξερευνούν και προβληματίζονται με την χρήση πραγματικών καταστάσεων. Το πρόγραμμα, θέτει ως πρόκληση ένα θέμα του πραγματικού κόσμου, που τα παιδιά θα ερευνήσουν και θα δημιουργήσουν καινοτόμες και πρωτότυπες λύσεις.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους θα χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον.

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στους Αγίους Αναργύρους 5

Πρόκειται για μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως. Ο Διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων (Φ15/160778/Δ2) και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στον Διαγωνισμό θα συμμετέχουν 56 ομάδες Explore και 4 ομάδες Discover και θα απονεμηθούν μετάλλια και διπλώματα σε κάθε συμμετέχοντα, όπως και βραβεία σε όλες τις ομάδες. Όλα τα βραβεία είναι μη ανταγωνιστικά.

Τη διοργάνωση υποστηρίζει η Ο3 Out of the Ordinary επίσημος αντιπρόσωπος LEGO Education στην Ελλάδα.
Περισσότερες πληροφορίες για τον Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής μπορείτε να βρείτε στην επίσημη σελίδα του: https://firstlegoleague.gr/.

Για περισσότερες πληροφορίες
Τηλέφωνο: +30 2311 286 369
E-mail: [email protected]

Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής FIRST® LEGO® League Expo στους Αγίους Αναργύρους 7

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button