ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαδίκτυο και έφηβοι: Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιλάει στο 1ο Γυμνάσιο

To 1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου σας καλεί την Τετάρτη 29 Μαρτίου στις 6 μ.μ. στην ημερίδα
ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ & ΕΦΗΒΟΙ – ΚΙΝΔΥΝΟΙ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
με κύριο Ομιλητή τον Βασίλη Παπακώστα,
Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.

“Καλέσαμε τον πλέον ειδικό για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του Διαδικτύου. Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρο του σχολείου και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε οποιονδήποτε πολίτη κάθε ηλικίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη“, δήλωσε στην εφημερίδα μας η κ. Βαρβάρα Μαμά, καθηγήτρια Πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

Η καθηγήτρια του 1ου Γυμνασίου μάς είπε πιο αναλυτικά:

«Το Διαδίκτυο έφερε πραγματική επανάσταση στον τομέα της πληροφορίας. Οι χρήστες του, ξεπέρασαν παγκοσμίως τα πέντε δισεκατομμύρια. Αυτό από μόνο του, φανερώνει τη σημαντικότητα του ρόλου που έχει πλέον το Διαδίκτυο στη ζωή μας. Εκτός όμως από τις απεριόριστες δυνατότητες που μας προσφέρει ο κυβερνοχώρος, κρύβει αρκετούς κινδύνους και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις.

Μέσα στη σχολική τάξη καταβάλλεται προσπάθεια, ώστε να ενημερωθούν οι μαθητές μας για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη χρήση του Διαδικτύου, είτε αυτή γίνεται μέσω υπολογιστή, είτε μέσω smartphone. Γιατί εκτός από εκπαιδευτικοί, είμαστε και γονείς και συμπεριφερόμαστε στους μαθητές μας σα να είναι παιδιά μας…

Διαδίκτυο και έφηβοι: Ο διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος μιλάει στο 1ο Γυμνάσιο 3

Για να ενισχύσουμε λοιπόν αυτή μας τη προσπάθεια καλέσαμε τον πλέον ειδικό στο συγκεκριμένο θέμα, τον κύριο Παπακώστα, Διευθυντή της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, διοργανώνοντας ημερίδα με θέμα “Διαδίκτυο & ΕΦΗΒΟΙ – Κίνδυνοι & Προστασία”. Ο κ. Παπακώστας θα συμβουλέψει τους μαθητές και παράλληλα θα ενημερώσει εκπαιδευτικούς και γονείς, για το ρόλο σχολείου και οικογένειας σε πρακτικές πρόληψης και αντιμετώπισης των φαινομένων. Ευελπιστούμε να φύγουμε από την εκδήλωση με τροφή για σκέψη και ιδέες πρακτικής εφαρμογής» μας είπε η Μαμά Βαρβάρα, καθηγήτρια Πληροφορικής του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου.

Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου κ. Ντηνιακός, καθώς ο Δήμος μας στηρίζει τέτοιου είδους δράσεις. Η ημερίδα θα γίνει στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Χαϊδαρίου και απευθύνεται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς, καθώς και σε οποιονδήποτε πολίτη κάθε ηλικίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη.”

1ο Γυμνάσιο Χαϊδαρίου
https://blogs.sch.gr/1gymchai/
https://www.facebook.com/profile.php?id=100057196551415

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button