ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Δεν είμαι σώμα, είμαι ψυχή” – Τι έφερε κοντά τον Μιχάλη και τη μαραθωνοδρόμο Μαρία Πολύζου

Maria Polyzou

Λίγες μέρες πριν τον Μαραθώνιο της Αθήνας, είχα την χαρά να επισκεφθώ το σχολείο Εκπαιδευτήρια Νέα Παιδεία, προκειμένου να παραστώ στην θεατρική παράσταση που ταξίδεψε από την Πάτρα με θέμα ” 524χλμ όνειρα βασισμένο στο παραμύθι που έχει γραφτεί από την @kbmagda για την ζωή μου.

Εκείνη την ημέρα στις μπροστινές θέσεις των παιδιών που παρακολουθούσαν την θεατρική παράσταση ήταν ο ΜΙΧΑΛΗΣ. Μετά το τέλος της παράστασης μίλησα σε όλα τα παιδιά για την δύναμη που κρύβουμε μέσα μας, τους στόχους που πρέπει να έχουμε και διηγώντας τους τον αγώνα μου, όταν έτρεξα τον Φειδιππίδειο Άθλο, τους είπα ότι συνέχεια έλεγα από μέσα μου “δεν είμαι σώμα είμαι ψυχή” και προχωρούσα.

Την αμέσως επόμενη ημέρα της παράστασης ο Μιχάλης περνώντας το δρόμο μαζί με άλλους 12 συμμαθητές του, δεν πρόλαβε να περάσει και ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα τον πέταξε μακριά με αποτέλεσμα να μεταφερθεί επειγόντως στο Νοσοκομείο να νοσηλευτεί στην εντατική και λίγες μέρες μετά να βγει έχοντας υποστεί πολλαπλά σπασίματα στο χέρι, στο πόδι και στο κρανίο και να κάνει πολύωρα χειρουργεία.

Όταν ο Μιχάλης άνοιξε τα μάτια του… μην μπορώντας να μιλήσει ζήτησε από τους γονείς του να ένα χαρτί και ένα στυλό για να γράψει με το αριστερό του χέρι… ” δεν είμαι σώμα – είμαι ψυχή!” για να μην πονάει μετά το τραγικό δυστύχημα.

Ενημερώθηκα από το Γυμναστή του σχολείου κ. Νίκο Λαζαρακόπουλο και τον Διευθυντή του κ. Ιωάννη Πασσά για το συμβάν και μιλώντας με τους γονείς του, τους εξέφρασα την επιθυμία μου το μετάλλιο μου από τον Αυθεντικό Μαραθώνιο να του το χαρίσω καθώς και το νούμερο του αγώνα. Όταν βρέθηκα κοντά του, μετά τον Μαραθώνιο, μου εξέφρασε το πόσο πολύ σκεφτόταν όσα είχα πει και πόσο πολύ του έδιναν δύναμη να μην πονάει. Ο Μιχάλης βρίσκεται ακόμα στο νοσοκομείο αλλά είμαι σίγουρη ότι θα καταφέρει σύντομα να περπατήσει και μαζί με την αδελφή του, που ήταν και αυτή ανάμεσα στα παιδιά που πέρασαν εκείνη την κακή στιγμή τον δρόμο, ότι τους περιμένω στο στίβο να τους προπονήσω και μια μέρα να τρέξουν τον Μαραθώνιο της Αθήνας και να μην τα παρατάνε ποτέ.

Αξίζει να διαβάσεις και αυτή την ανάρτηση της Μαρίας Πολύζου για τον προσωπικό της αγώνα: https://www.facebook.com/photo?fbid=669675344579259&set=a.503262644553864

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button