ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Θέλουμε σταθμό rapid test, αλλά ο χώρος είναι εντελώς ακατάλληλος”

Οριστική λύση αναμένει η σχολική κοινότητα της πόλης στο πρόβλημα της επιλογής του χώρου για τον σταθμό διενέργειας rapid test στο Χαϊδάρι, που καλύπτει τη δυτική Αττική. Όπως έχουμε γράψει, η Ένωση Γονέων Χαϊδαρίου, η διεύθυνση και ο Σύλλογος του 9ου Δημοτικού – Νηπιαγωγείου διαφωνούν με την επιλογή της Στέγης Πολιτισμού του Δήμου Χαϊδαρίου και σε επαφή με στελέχη του Δήμου έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι θα βρεθεί άλλο κτήριο.

Μέλος του Συλλόγου επικοινώνησε με το “Χαϊδάρι Σήμερα”, για να δηλώσει ότι δεν είναι σε καμία περίπτωση αντίθετοι με την δημιουργία σταθμού διενέργειας rapid tests στην πόλη μας, αλλά θεωρούν ότι αυτό εγκυμονεί κινδύνους όσο στεγάζεται στη Στέγη Πολιτισμού. “Και εμείς πριν λίγο καιρό αναζητήσαμε μόνοι μας λύσεις για rapid test, ενόψει του ανοίγματος των σχολείων, οπότε βρίσκουμε θετική την σχετική πρωτοβουλία του Δήμου και του ΕΟΔΥ για δωρεάν εξέταση. Αλλά στη Στέγη Πολιτισμού δεν είναι η σωστή θέση”, μας είπε μία μητέρα μαθητή.

Πιο συγκεκριμένα, ο χώρος που διατίθεται στον ΕΟΔΥ χωρίζεται με μια πόρτα από το 9ο Νηπιαγωγείο και με ένα κάγκελο από το 9ο Δημοτικό Σχολείο και οι γονείς φοβούνται κίνδυνο διασποράς, θωρώντας ότι για τεστ θα προσέρχονται άτομα με αυξημένες πιθανότητες νόσησης. Σήμερα το πρωί περίμεναν στην ουρά περίπου 20 άτομα για να κάνουν το τεστ.

Επίσης, οι γονείς θεωρούν ακατάλληλο τον χώρο διότι η οδός Κολοκοτρώνη είναι ένας στενός δρόμος χωρίς πεζοδρόμια, που κάνουν την πρόσβαση επικίνδυνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στον ΕΟΔΥ είχαν προταθεί και άλλοι χώροι, αλλά προτιμήθηκε αυτός στην οδό Κολοκοτρώνη διότι είναι πολύ κοντά στον σταθμό Μετρό Αγία Μαρίνα.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων μίλησε με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Υπηρεσίας, κ. Φώτη Θεοδωρακόπουλο, και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού, κ. Μάνο Πετούση, που δεσμεύτηκαν, όπως λέει ο Σύλλογος, ότι εντός των ημερών ο σταθμός για τα rapid tests θα μεταφερθεί σε άλλο χώρο.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button