ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel

MG TRAVEL
Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι
Τ: 210 5324850

12/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΠΗΛΑΙΟ ΛΙΜΝΩΝ – ΠΛΑΝΗΤΕΡΟ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 3

Αναχώρηση στις 07:30 για το Σπήλαιο των Λιμνών, με ενδιάμεση στάση στον Ισθμό. Εντός του σπηλαίου υπάρχουν δεκατρείς κλιμακωτές λίμνες και σταθερή θερμοκρασία 13-16 βαθμούς Κελσίου. Το θέαμα είναι εντυπωσιακό για όσους αποφασίσουν να επισκεφθούν τη σπηλιά: οι λίμνες ξεχειλίζουν δημιουργώντας μικρούς καταρράκτες, φωτισμένοι σταλακτίτες και σταλαγμίτες παίρνουν τα πιο απίθανα σχήματα, ενώ τα τοιχώματα του σπηλαίου διαθέτουν σπάνιους χρωματισμούς. Συνεχίζουμε για το Πλανητέρο, χωριό χτισμένο σε υψόμετρο ανάμεσα σε καρυδιές, πλατάνια και ορμητικά νερά που αναβλύζουν από τις πηγές του Aροανίου ποταμού, όπου θα απολαύσουμε το γεύμα μας. Το απόγευμα, αναχωρούμε για την Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

12/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΟΡΡΕ – ΠΑΙΑΝΙΑ – ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΝΑΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΑ ΣΟΥΝΙΟΥ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 5

Αναχώρηση στις 10:00 με προορισμό την Ανατολική Αττική και την Παιανία. Eπίσκεψη στο Μουσείο Βορρέ, δημιούργημα του συλλέκτη Ίωνα Βορρέ, με ειδίκευση στη σύγχρονη ελληνική τέχνη και τη λαϊκή μας παράδοση. Σε έκταση έντεκα περίπου στρεμμάτων και σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, θα έχουμε την ευκαιρία να διατρέξουμε 2.500 χρόνια ελληνικού πολιτισμού. Μετά την επίσκεψή μας στο μουσείο, θα παραμείνουμε σε ταβέρνα της περιοχής για μεσημεριανό. Κατόπιν θα συνεχίσουμε για τη χερσόνησο της Λαυρεωτικής, γνωστή από την αρχαιότητα για τα πολύτιμα ορυκτά της, και το Σούνιο, τόπο μοναδικής ομορφιάς και ενέργειας. Από το πασίγνωστο αυτό ακρωτήριο οι Αθηναίοι έλεγχαν το θαλάσσιο πέρασμα προς το Αιγαίο και τον Πειραιά. Ο Ναός του Ποσειδώνα, που δεσπόζει στην κορυφή, είναι χτισμένος την ίδια εποχή με τον Παρθενώνα και θεωρείται ορόσημο ανάμεσα στα αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας. Το απόγευμα επιστρέφουμε στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

12/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙ – ΜΟΝΗ ΠΡΟΥΣΟΥ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 7

Αναχώρηση στις 07:00 για τη Μονή Προυσού με ενδιάμεση στάση στη Λαμία. Χτισμένη σε επιβλητικό τοπίο, ανάμεσα στα βουνά Χελιδόνα, Καλιακούδα και στον ελατοσκέπαστο Τυμφρηστό, η μονή οφείλει το όνομά της στη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Προυσιώτισσας και έχει μακραίωνη ιστορία. Αφού απολαύσουμε την ατμόσφαιρα και το τοπίο, θα συνεχίσουμε προς τη διασταύρωση Μικρού-Μεγάλου Χωριού για μεσημεριανό φαγητό. Επόμενος σταθμός, το όμορφο Καρπενήσι για καφέ και βόλτα. Το βράδυ, επιστροφή στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στη Λαμία.
Τιμή συμμετοχής: 28 ευρώ

18/05 ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΗΝΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 9

Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας, απ’ όπου θα πάρουμε το πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο γύρω στις 11:15, πρώτη στάση στη Μονή Κεχροβουνίου, την Αγία Πελαγία όπως ονομάζεται, λόγω της μοναχής που κατοίκησε στη μονή. Επόμενη στάση, στη Μεγαλόχαρη, στο κέντρο της χώρας της Τήνου, για να προσκυνήσουμε τη θαυματουργή εικόνα και να πάρουμε το γεύμα μας. Αναχώρηση το απόγευμα για Ραφήνα και επιστροφή στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 73 ευρώ

18-19/05 ΤΗΝΟΣ
2 ΗΜΕΡΕΣ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 11

18/05 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 06:00 για το λιμάνι της Ραφήνας και επιβίβαση στο πλοίο για το νησί της Μεγαλόχαρης. Άφιξη στην Τήνο, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και ελεύθερος χρόνος για ξεκούραση ή βόλτα. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τη Μονή Κεχροβουνίου, όπου μόνασε η Αγία Πελαγία, και θα συνεχίσουμε για τον γύρο του νησιού, περνώντας από το χωριό Βώλαξ, με το μοναδικό σεληνιακό τοπίο, και τον γραφικό Πύργο, γενέτειρα σπουδαίων γλυπτών. Εκτός από τα θαυμάσια δημιουργήματα της μαρμαροτεχνίας που μπορεί κανείς να θαυμάσει σε διάφορα σημεία του χωριού, θα έχουμε την ευκαιρία να επισκεφθούμε το σπίτι του Γιαννούλη Χαλεπά και τη Σχολή Καλών Τεχνών. Το βράδυ επιστρέφουμε στη Χώρα για ξεκούραση και διανυκτέρευση.

19/05 ΚΥΡΙΑΚΗ: Το πρωί όσοι επιθυμούν μπορούν να συμμετέχουν στον κυριακάτικο εκκλησιασμό στη Μεγαλόχαρη. Μετά το τέλος της λειτουργίας, επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για το πρωινό μας και στη συνέχεια έχουμε ελεύθερο χρόνο για να γνωρίσουμε τη χώρα της Τήνου. Το μεσημέρι θα επιβιβαστούμε στο πλοίο για Ραφήνα και στη συνέχεια στο πούλμαν για Αθήνα.

Τιμή συμμετοχής: 120 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με το πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια, πρωινό, ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ραφήνα-Τήνος-Ραφήνα.

19/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΜΥΡΟΦΟΡΩΝ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΜΟΝΗ ΘΕΟΓΕΝΝΗΤΟΡΟΣ – ΧΑΛΚΙΔΑ – ΕΡΕΤΡΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 13

Αναχώρηση στις 09:30 για τη Μονή Θεογεννήτορος στον Αυλώνα, που γιορτάζει των Αγίων Μυροφόρων, 14 μέρες μετά το Πάσχα. Θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία και την περιφορά της εικόνας, που εδώ πραγματοποιείται με ιδιότυπο τρόπο, δηλαδή με τη συνοδεία… ελικοπτέρου που ραίνει τους πιστούς με λουλούδια. Αφού γευτούμε τα πλούσια εδέσματα που προσφέρει κατά το έθιμο η μονή, θα συνεχίσουμε για την Ερέτρια, όπου θα παραμείνουμε για καφέ ή γεύμα. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση στη Χαλκίδα.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

19/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ – ΛΑΓΚΑΔΙΑ – ΒΥΤΙΝΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 08:00 για Λεβίδι, Βλαχέρνα και κατόπιν για Δημητσάνα, με ενδιάμεση στάση στην Αλέα. Η Δημητσάνα είναι χτισμένη αμφιθεατρικά πάνω από τον ποταμό Λούσιο, προσφέρει άπλετη θέα στον κάμπο της Μεγαλόπολης και διαθέτει έναν υπέροχο παραδοσιακό οικισμό, χαρακτηριστικό δείγμα της αρκαδικής αρχιτεκτονικής. Εδώ βρίσκεται το μοναδικό στην Ελλάδα υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, όπου θα δούμε πώς έφτιαχναν το μπαρούτι την προβιομηχανική εποχή. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τα Λαγκάδια, το κρεμαστό χωριό της Πελοποννήσου, όπου θα παραμείνουμε για μεσημεριανό γεύμα και περίπατο, και κατόπιν για τη Βυτίνα, με τα λιθόστρωτα σοκάκια, τα πέτρινα αρχοντικά και το γνωστό μέλι ελάτης. Επιστροφή το βράδυ στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

25/05 ΣΑΒΒΑΤΟ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΑΚΡΥΝΟΣ – ΠΑΧΗ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 15

Αναχώρηση στις 15:30 για το Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη Προδρόμου του «Μακρυνού». Το Μοναστήρι βρίσκεται στους πρόποδες των Γερανείων σε πευκόφυτη πλαγιά λίγο έξω από τα Μέγαρα και γιορτάζει στις 25 Μαΐου. Μετά τη λήξη του εσπερινού, επιστρέφουμε στην Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στην Πάχη.
Τιμή συμμετοχής: 10 ευρώ

26/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΟΣΙΟΣ ΔΑΥΙΔ – ΡΟΒΙΕΣ – ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 17

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Νέα Αρτάκη, όπου θα κάνουμε στάση για καφέ. Συνεχίζουμε για τη Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντα, που είναι χτισμένη σε πευκόφυτη έκταση πάνω σε ερείπια παλαιότερου ναού. Η μονή ιδρύθηκε τον 16ο αιώνα από τον Όσιο Δαυίδ και σήμερα είναι ιδιαίτερα γνωστή. Στο υπόγειό της υπάρχει μικρός ναός των Αγίων Αναργύρων με αγιογραφίες του 17ου αιώνα. Συνεχίζουμε για τις Ροβιές, από τα ωραιότερα παραθαλάσσια χωριά της Βόρειας Εύβοιας, γνωστές για την τεράστια παραλία που εκτείνεται κατά μήκος της καταπράσινης ακτογραμμής. Παραμονή για γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στο Προκόπι, όπου θα επισκεφθούμε τον ναό του Αγίου Ιωάννη του Ρώσσου (γιορτάζει στις 27 Μαΐου), και στη Νέα Αρτάκη.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

26/05 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΑΜΦΙΣΣΑ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 19

Αναχώρηση στις 07:30 για τη Λιβαδειά, στάση επί της Ε.Ο., και κατόπιν για την κοσμοπολίτικη Αράχωβα, όπου θα παραμείνουμε για περίπατο και καφέ. Συνεχίζουμε για την Άμφισσα, επίσκεψη στην πόλη και στα αξιοθέατα. Πάνω στα ερείπια της αρχαίας ακρόπολης βρίσκεται το Κάστρο των Σαλώνων, το οποίο ονομάζεται και «Κάστρο της Ωριάς», γιατί εδώ σύμφωνα με την παράδοση φυλακίστηκε και σκοτώθηκε η όμορφη ανιψιά του Επισκόπου Σεραφείμ από φράγκο ιερέα της περιοχής. Εκτός από τα λείψανα του κυκλώπειου τείχους της αρχαίας ακρόπολης, σώζονται επίσης ο ελληνικός περίβολος, η εσωτερική πύλη, ο βυζαντινός πύργος της Βασίλισσας και η φράγκικη εκκλησία. Κάτω από το Κάστρο θα δούμε τη φημισμένη συνοικία της Χάρμαινας, όπου ήταν συγκεντρωμένα τα βυρσοδεψεία, και κατόπιν το Αρχαιολογικό Μουσείο. Επόμενος σταθμός η Ιτέα, όπου θα παραμείνουμε για γεύμα. Το βράδυ επιστρέφουμε στην Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 20 ευρώ

29/05 ΤΕΤΑΡΤΗ ΑΓ. ΥΠΟΜΟΝΗ – ΟΣΙΟΣ ΠΑΤΑΠΙΟΣ – ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ

Δείτε τις 10 διαλεγμένες Μαγιάτικες εκδρομές του MG Travel 21

Αναχώρηση στις 15:30 για τον Όσιο Πατάπιο, για να παρακολουθήσουμε τον εσπερινό. Εκτός από το σκήνωμα του αγίου, στο μοναστήρι φυλάσσονται επίσης τα οστά της Αγίας Υπομονής, που γιορτάζει στις 29 Μαΐου. Αφού παρακολουθήσουμε τον εσπερινό, θα συνεχίσουμε για το παραλιακό Λουτράκι, όπου θα παραμείνουμε για καφέ. Επιστροφή νωρίς το βράδυ στην Αθήνα.
Τιμή συμμετοχής: 13 ευρώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button