ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δαφνί: Καταγγελία για καταπάτηση σε δασική έκταση

Από τον Εξωραϊστικό, Πολιτιστικό και Περιβαλλοντικό Σύλλογο Δαφνίου “Ο Δαφναίος Απόλλων” λάβαμε την παρακάτω καταγγελία για Καταπάτηση Παραχωρημένης Έκτασης:

Κάτοικοι και μέλη του Εξωραϊστικού, Πολιτιστικού και Περιβαλλοντικού Συλλόγου Δαφνίου Χαϊδαρίου “Ο Δαφναίος Απόλλων”, κατήγγειλαν εκ νέου προσπάθεια καταπάτησης και επέμβασης σε παραχωρημένη έκταση του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής (Ψ.Ν.Α.) από το Υπουργείο Γεωργίας, η οποία βρίσκεται στο Δ.Θ. Δαφνίου.

Άμεσα, το ΔΣ του συλλόγου συγκέντρωσε όλα τα απαραίτητα νομικά έγγραφα, επικοινώνησε με τη Διοίκηση του Ψ.Ν.Α. και την αρμόδια Διεύθυνση του Δασαρχείου Αιγάλεω, στους οποίους και απέστειλε σχετική επιστολή, για την άμεση λήψη ενεργειών αρμοδιότητάς των, προκειμένου να αποτραπεί οποιαδήποτε επέμβαση ή δικαιοπραξία στην εν λόγω έκταση από τρίτο άτομο.

Το Ψ.Ν.Α. με σχετική επιστολή (Αριθ. Πρωτ. 5355/18-02-2022) μας επιβεβαίωσε ότι έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες δικαστικές ενέργειες εναντίον επίδοξων όμορων καταπατητών, τις οποίες έχει γνωρίσει στο αρμόδιο Δασαρχείο και πως η εν λόγω έκταση είναι πλήρως διασφαλισμένη και κατοχυρωμένη με νόμιμους τίτλους.

Το παρών Δελτίο Τύπου αποτελεί έγγραφη διαμαρτυρία για την απαράδεκτη και ανεύθυνη συμπεριφορά καταπατητών σε δασική έκταση του Δήμου Χαϊδαρίου, παραχωρημένη στο Ψ.Ν.Α., σε θέματα σεβασμού προς το περιβάλλον.

Είναι απαράδεκτο οι υπηρεσίες του Ψ.Ν.Α. και του Δασαρχείου Αιγάλεω, πλέον των δικαστικών ενεργειών, να μην έχουν λάβει κανένα προληπτικό ή ουσιαστικό μέτρο προστασίας για τη συγκεκριμένη περιοχή. Επισημαίνεται ότι, μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα, παρατηρήθηκαν παράνομες οικοδομικές και γεωπονικές εργασίες στην εν λόγω παραχωρημένη έκταση, για τις οποίες ενημερώθηκε άμεσα το ανωτέρω Δασαρχείο. Με την αδράνεια αυτή ουσιαστικά ενθαρρύνονται οι παρανομούντες και πρακτικά προτρέπονται να συνεχίσουν την καταστροφή και καταπάτηση της περιοχής.

Αναμένουμε τις απαραίτητες ενέργειες του Ψ.Ν.Α, του Δασαρχείου Αιγάλεω και παντός υπευθύνου για την απομάκρυνση των παράνομων κατασκευών (παραπήγματα), απορριμμάτων, μπαζών και επικίνδυνων στερεών υλικών (ελενίτ), καθώς και για την μελλοντική ασφάλεια της περιοχής.

…………………………………………………….

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου μάς έστειλε σχετικά έγγραφα, τα οποία είναι στη διάθεση της εφημερίδας μας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button