ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δ. Βίτσας: Ταλαιπωρούν το πολιτικό σύστημα, κάνοντας εξαιρετική διαφήμιση στον Κασιδιάρη

Ο Δημήτρης Βίτσας, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στη Δυτική Αθήνα, μιλώντας στο “Σκάι” αναφέρθηκε στο θέμα της ψήφισης της νέας τροπολογίας από το κόμμα Κασιδιάρη.

“Η μεγάλη μας διαφορά με την κυβέρνηση είναι ότι με τη διαδικασία που ακολούθησε, βάζει τη Βουλή να κάνει ερμηνεία του Συντάγματος, κάτι το οποίο είναι άκρως επικίνδυνο από νομικής άποψης (άρθρο 29 παρ 1). Εμείς από την αρχή λέγαμε δεν χρειάζονταν να εμπλέξουμε το Σύνταγμα, αλλά αρκούσαν τα άρθρα 187 και 187(α) του ποινικού κώδικα, περί σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και ρατσιστικών αιτίων, ώστε κόμματα σαν και αυτά που μιλάμε να αποκλειστούν από τις εκλογές. Αντί αυτού η κυβέρνηση έφερε ένα νόμο και μάλιστα ακολούθησαν και δυο τροπολογίες επί του νόμου (!!!). Μπορεί λοιπόν κάποιος να αξιοποιήσει αυτά τα κενά, όταν μια υπόθεση θα φτάσει στο εκλογοδικείο.

Σε συζήτηση στο Mega για το ίδιο θέμα, σημείωσε: «…Είναι η τρίτη φορά που αλλάζει ο νόμος που φέρνει η Κυβέρνηση της ΝΔ για τη μη συμμετοχή του κόμματος “Κασιδιάρη” στις προσεχείς εκλογές. Αν είχαμε ακόμα 2-3 μήνες περιθώριο, στο τέλος ίσως και να “ερχόταν” στη δική μας θέση. Και μάλιστα, όχι επί του διαδικαστικού σκέλους, δηλαδή αν από το 5μελές πάμε στην Ολομέλεια του Α΄ Τμήματος του Αρείου Πάγου κλπ, αλλά επί της ουσίας του νόμου. Ανάμεσα στα άλλα, εμείς λέμε να αξιοποιηθούν τα δύο άρθρα του ποινικού κώδικα (187 και 187α, που αφορούν τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και τα ρατσιστικά κίνητρα). Με αυτό τον τρόπο αφενός επιτυγχάνουμε να μη θεωρηθεί φωτογραφική διάταξη και αφετέρου να έχουμε συγχρόνως μια αρχή δικαίου, η οποία θα μας εξασφαλίζει και για τις επόμενες εκλογές. Ενώ σε γενικές γραμμές τα κόμματα συμφωνούν να μη μετέχουν αυτού του είδους τα μορφώματα στις εκλογές, υπάρχουν διαφωνίες ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Μπορεί να είναι σωστή η θέση του κου Βενιζέλου ότι είναι προτιμότερη η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου από το 5μελές τμήμα, αλλά αυτό δεν συνεπάγεται και το οριστικό κλείσιμο της πόρτας σε αυτά τα κόμματα. Αντίθετα, ταλαιπωρείται το πολιτικό σύστημα της χώρας, κάνοντας επιπλέον εξαιρετική διαφήμιση στον Κασιδιάρη.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button