Πολίτες που προέρχονται από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο συναντήθηκαν και συζήτησαν ενόψει των εκλογών της 7ης Ιουλίου. Από τον ΣΥΡΙΖΑ έδωσε το παρόν ο υπουργός Πάνος Ρήγας.

Την πρωτοβουλία είχε ο Στέλιος Μαρής και παραβρέθηκαν οι Θοδωρής Σπηλιόπουλος, Δημήτρης Τσατσαμπάς, Κώστας Λινάρδος, Γιώργος Κακούρης, Παναγιώτης Μανιός, Γιάννης Μπάκας, Χρήστος Βόικος, Χρήστος Τσιώλης, Θανάσης Νικολόπουλος, Νίκος Καραγιάννης, Ηλίας Μαυρομανωλάκος, Στέφανος Διάκος κ.ά.

Ο Δημήτρης Τσατσαμπάς είπε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι συμμετείχε σαν φίλος του διοργανωτή Στέλιου Μαρή και επειδή οι ιδέες της κεντροαριστεράς είναι πιο πιο κοντινές σε αυτόν από κάθε άλλο χώρο. “Για μένα το ζητούμενο είναι η πρόοδος της ελληνικής κοινωνίας με την εφαρμογή αρχών και αξιών, όπως η δικαιοσύνη, η διαφάνεια, η κοινωνική αλληλεγγύη, η αξιοκρατία”, μας είπε.

Πιο κάτω το πολιτικό πλαίσιο της συνάντησης με τη ματιά του Θοδωρή Σπηλιόπουλου.

Φίλοι και συναγωνιστές με διαφορετικές αφετηρίες και αναλύσεις βρεθήκαμε σε δημιουργική συζήτηση, αλλά με κοινή διαπίστωση ότι πρέπει να δοθεί η μάχη για τις 7 Ιουλίου, από ευρύτερες δυνάμεις σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο. Η υπόθεση μάς αφορά όλους.

Το ζήτημα της διεύρυνσης της δημοκρατίας, της αποκατάστασης των κοινωνικών και οικονομικών αδικιών πρέπει να ‘ναι το καμπανάκι σε φίλους και γνωστούς, να έρθουν να ψηφίσουν τα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Η επισήμανση καθυστερήσεων, παραλείψεων, λαθών πρέπει να βοηθήσει στο να ανατραπεί το πολιτικό σκηνικό και να δοθεί η δυνατότητα σε μια με κυβέρνηση με προοδευτικό πρόγραμμα να προχωρήσει με αποφάσεις που να βελτιώνουν την ζωή των ανθρώπων.

Τέτοιες πρωτοβουλίες που αποτυπώνουν την δυναμική του κοινωνικού ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να δώσουν την δυναμική που χρειάζεται στον Δυτικό Τομέα, όπου ήταν πρώτος και στις Ευρωεκλογές, να “χτυπήσει “ποσοστά των προηγούμενων εκλογών.

Η ταξική Δυτική Αθήνα δεν πατάει στις μπανανόφλουδες της επικοινωνιακής τακτικής της Ν.Δ. Γιατί η καθημερινότητα των ανθρώπων παραμένει δύσκολη για να αφιερώνει χρόνο στην τηλεόραση του Σκάι και άλλων συναφών παραγόντων, που παράγουν φλέμα, ψέμα και χολή για το αξιακό υπόβαθρο της Αριστεράς, την ανάγκη να τελειώσει η αριστερή παρένθεση, ώστε η διαπλοκή να συνεχίσει το έργο της ανεργίας, της κατάργησης εργασιακών και κοινωνικών δομών και δικαιωμάτων…