ΚΟΙΝΩΝΙΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χριστοδούλειο Ίδρυμα και Περιφέρεια Αττικής σε στενότερη συνεργασία

Την τετάρτη 23/09 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Αθηνών, κ. Ανδρέα Λεωτσάκου, και του προέδρου του Δ.Σ του Ιδρύματος Προστασίας Παιδιών «Χριστοδούλειο» κ. Γεώργιου Χριστοφοράκη, με αντικείμενο την βελτίηση και επέκταση της συνεργασίας μεταξύ του Ιδυ΄ματος και της Περιφέρειας Αττικής.

Από την Αντιπεριφέρεια εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

Η Περιφέρεια Αττικής και ιδιαίτερα ο Περιφερειάρχης Αττικής κος Γ. Πατούλης είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένοι σε θέματα που άπτονται της κοινωνικής αλληλεγγύης, της κοινωνικής προσφοράς, ιδιαίτερα την δύσκολη περίοδο που διανύουμε εξαιτίας του covid 19. Εξάλλου, η Περιφέρεια Αττικής επιχορηγεί και στέκεται αρωγός σε δράσεις αλλά και προβλήματα που τυχόν αντιμετωπίζει το εν λόγω ίδρυμα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης υπήρξε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για σειρά θεμάτων. Πιο συγκεκριμένα: Εξετάστηκαν, κι αναλύθηκαν τρόποι βελτίωσης και επέκτασης της ήδη υπάρχουσας συνεργασίας, θεσμοθέτηση νέων νομοθετικών ρυθμίσεων προς όφελος και διευκόλυνσης  των παιδιών που φιλοξενεί το «Χριστοδούλειο» με σκοπό ένα καλύτερο «αύριο», μέτρα προστασίας των παιδιών που φιλοξενούνται λόγω του covid 19, κ.ά.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικού Τομέα Αθηνών κ. Ανδρέας Λεωτσάκος  δήλωσε ότι «Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε έμπρακτα τους συνανθρώπους μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες και ιδιαίτερα τις παιδικές ψυχές, διευκολύνοντας ουσιαστικά την καθημερινότητά τους».

Και συνέχισε διατυπώνοντας την άποψη ότι το «Ίδρυμα Προστασίας Παιδιών «Χριστοδούλειο» επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο, προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά και νέους. Ειδικά σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, είναι καθήκον και υποχρέωσή μας να στηρίζουμε έμπρακτα τέτοιου είδους δομές που στέκονται στο πλευρό παιδιών που ανήκουν ή όχι  σε ευπαθείς ομάδες και να διευκολύνουμε το έργο τους. Η Περιφέρεια Αττικής θα είναι πάντα αρωγός και συμπαραστάτης τους».  

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button