ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Χιλή: Βαρύ πρόστιμο στον πρόεδρο Πινιέρα για σέλφι με άγνωστη, χωρίς μάσκα

Πρόστιμο ύψους 3.500 δολαρίων επιβλήθηκε στον Πρόεδρο της Χιλής Σεμπαστιάν Πινιέρα, καθώς πόζαρε για μία σέλφι σε παραλία με μία άγνωστη χωρίς να φοράει μάσκα, όπως απαιτούν οι συνθήκες λόγω της πανδημίας.

Η Χιλή εφαρμόζει αυστηρούς κανόνες για τη χρήση μάσκας σε όλους τους δημόσιους χώρους, ενώ οι παραβάτες τμωρούνται με κυρώσεις που περιλαμβάνουν “τσουχτερά” πρόστιμα ακόμα και ποινες φυλάκισης.

Ο Πρόεδρος, σύμφωνα με το προκατορείο Reuters, απολογήθηκε μετά την ανάρτηση της φωτογραφίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις αρχές Δεκεμβρίου. Εξήγησε ότι περπατούσε μόνος κατά μήκος της παραλίας κοντά στο σπίτι του, όταν μία γυναίκα τον αναγνώρισε και του ζήτησε να βγάλουν μία φωτογραφία μαζί.

Στη φωτογραφία φαίνεται ο Προεδρος να ποζάρει σε πολύ κοντινή απόσταση με τη γυναίκα μία ηλιολουστη μέρα, ενώ κανείς από αυτούς δεν φοράει μάσκα.

Ο επιρρεπής σε γκάφες Πινιέρα έχει φωτογραφηθεί στο παρελθόν σε πίτσα πάρτι τις νύχτες των διαδηλώσεων ενάντια στην ανισότητα που ξέσπασαν πέρυσι στο Σαντιάγο και οι οποίες διήρκησαν για μήνες. Στη συνέχεια είχε εμφανιστεί να τραβάει φωτογραφίες στην πλατεία, που ήταν το κέντρο των διαδηλώσεων, ενώ τα μέτρα κατά της πανδημίας υποχρέωναν τους διαδηλωτές σε κατ’οίκον περιορισμό.

Πηγή: news247.gr

News 24/7
News 24/7

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button