Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη ξαναήρθε από την Κρήτη το τραγάκι.

Άρα: Τυλιχτό Κρήτης, με οφτό τραγάκι μαριναρισμένο με ντομάτα, φρέσκο ανθότυρο, καπνιστό κολοκυθάκι σχάρας, δυόσμο και σπασμένο πιπέρι, 7,00€.

Επιπλέον θα υπάρχουν και πάλι στο μενού τα σουβλάκια που μας θυμίζουν “του Αργύρη”, μέσα σε μικρές αφράτες χαρουποσουβλακόπιτες ή λευκές κλασικές. Αυτή τη φορά όμως ο σεφ Μπαξεβάνης αποφάσισε να τα τροποποιήσει και να βάλει στη γέμισή τους, την δική του αγαπημένη σάλτσα μελιτζάνας. Θα είναι γεμιστά συνεπώς με χοιρινό (καλαμάκι), σάλτσα μελιτζάνας, κρεμμύδι, μαϊντανό. Κόστος 3,00€.

Κι ακόμα:

Τόσο από το διαδικτυακό κατάστημα της «Χαρουπιάς», όσο και τηλεφωνικά, θα μπορεί κανείς, πέρα από τα παραπάνω, να παραγγείλει και το φρέσκο χαρουπόψωμο -σήμα κατατεθέν του Γιάννη Μπαξεβάνη. Επίσης μια σειρά από κρητικές πίτες και πιτάκια, που έρχονται στην Αθήνα από το συνεταιρισμό Κριτσά Λασιθίου Κρήτης. Παξιμάδια, επτάζυμα και με χαρούπι, χορτοπιτάκια, μυζηθροπιτάκια για να τα ψήσετε στο σπίτι και νεράτες πίτες, με μυζήθρα κι αυτές, που στο Λασίθι τις τρώνε με μέλι.

info Οι παραγγελίες θα γίνονται είτε ηλεκτρονικά στο charoupia.baxevanis.com είτε τηλεφωνικά στο τηλ. 2105311616. Διανομές θα γίνονται αρχικά στο Χαϊδάρι και σε κάποιες περιοχές του

Ο Σεφ Μπαξεβάνης έβγαλε το Χαρούπι από την αφάνεια και ανέδειξε τόσο τη μοναδική γεύση του, όσο και την θρεπτική του αξία, πλούσιο σε ασβέστιο, φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και ενέργεια. Είναι αυτό που οι ξένοι ονομάζουν super food. Από αυτό είναι φτιαγμένες οι πίτες για τα τυλιχτά του.