ΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαρά Λεμονή – Την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ

Γράφει η Χαρίκλεια (Χαρά) Λεμονή, δημοσιογράφος, υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ».

Η υγεία μας… το αυτονόητο για όλους. Αυτή που θεωρούμε δεδομένη και φροντίζουμε μόνο όταν διαμαρτυρηθεί… αλλά διαμαρτύρεται τελευταία. Και τότε φθάνει η ώρα που αντιλαμβανόμαστε το έλλειμμα της Πολιτείας στην παροχή προληπτικών μέτρων για τη θωράκιση της υγείας μας, ή στην παροχή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας φροντίδας. 

Δημοτικά Ιατρεία

Ο Συνδυασμός ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ, με επικεφαλής τον Βαγγέλη Ντηνιακό, είναι ο μόνος που έχει σχεδιάσει και πρόκειται να υλοποιήσει, ως νέα Δημοτική Αρχή της πόλης μας, τη δημιουργία των ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΕΙΩΝ. Θα παρέχουν στους Χαϊδαριώτες, κυρίως σε ανασφάλιστους, σε κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες και στους έχοντες ανάγκη, προληπτικές εξετάσεις, ηλεκτρονική συνταγογράφηση και κάθε είδος πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Παράλληλα, όλοι οι μαθητές των σχολείων, χωρίς καμία διάκριση, θα έχουν το ΑΤΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΥΓΕΙΑΣ, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων.

ΚΕΠ Υγείας

Για πρώτη φορά έχει σχεδιαστεί η άμεση ίδρυση ΚΕΠ ΥΓΕΙΑΣ. Πρόκειται για έναν νέο θεσμό. Αξιοποιεί τις δυνατότητες της τεχνολογίας και σύμφωνα με τις οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Θα συμβάλλει στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση σοβαρών, αλλά και συχνών νοσημάτων, που μπορεί να κλονίσουν ανεπανόρθωτα την υγεία όλων μας.

Ως Δημοτική Αρχή του Χαϊδαρίου, ο Συνδυασμός ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ και ο Βαγγέλης Ντηνιακός, δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην πρωτογενή και δευτερογενή Πρόληψη. Με ειδικά προγράμματα ενημέρωσης προληπτικής ιατρικής για όλους τους κατοίκους και με έμφαση στα σχολεία. Υλοποιούν τη διασύνδεση των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου με τα νοσοκομεία «Αττικό» και «Αγ. Βαρβάρα», όπως και με τις δύο ψυχιατρικές μονάδες. Ενώ διεκδικούν την άρτια οργάνωση και λειτουργία της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στο Χαϊδάρι (ΤΟΜΥ, Οικογενειακός Γιατρός, Κέντρο Υγείας).

Χαρά Λεμονή, βιογραφικό

Η Λεμονή Χαρίκλεια (Χαρά) είναι δημοσιογράφος, πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Δάσους  και υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Συνδυασμό «ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ».

– Είναι γέννημα θρέμμα Χαϊδαριώτισσα, με δύο παιδιά και μαχόμενη δημοσιογράφος σε μεγάλα μέσα ενημέρωσης, όπως «Alpha 989», ΕΤ1, «ΤΑ ΝΕΑ», «Εικόνες», «Δίαυλος 10», «TOP FM», «ΡΑΔΙΟ 5»,  «ΝΙΚΗ», «ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ», «ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ» κλπ.

– Το 1993 διετέλεσε υπεύθυνη για την οργάνωση και προβολή των θεμάτων του τομέα Μεταφορών της χώρας, στη διάρκεια της 6μηνης προεδρίας της Ελλάδας στην ΕΕ.

– Ως εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας  Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), αγωνίστηκε για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

– Διετέλεσε μέλος του Μικτού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ, ως εκλεγμένη εκπρόσωπος των εργαζομένων του ραδιοφώνου του Alpha,  για τέσσερις συνεχείς διετίες.

– Διετέλεσε αρχισυντάκτης στα «ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ», με καινοτόμες ιδέες για την αναμόρφωση της περιοχής.

[email protected]

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button