ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Πρώτο μεροκάματο σήμερα για 42 νέους μόνιμους στην Καθαριότητα!

Πενταπλασσιάστηκαν σε μια μέρα οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου! Ορκίστηκαν χθες οι 49 νέοι υπάλληλοι του Δήμου Χαϊδαρίου, που επιλέχθηκαν με την  προκήρυξη διαγωνισμού 3Κ του ΑΣΕΠ, που ξεκίνησε το 2018 και αφορούσε πάνω από 8.000 προσλήψεις εργαζομένων στον τομέα καθαριότητας των Δήμων. Σήμερα 42 από αυτούς έκαναν το πρώτο τους μεροκάματο στην Καθαριότητα στην πόλη μας.

Είναι χαρακτηριστικό της “γύμνιας” στο προσωπικό της κρίσιμης αυτής Υπηρεσίας ότι μέχρι τώρα η δύναμη των μόνιμων υπαλλήλων στην Καθαριότητα του Δήμου Χαϊδαρίου ήταν μόνο 13 άτομα!

Οι πρώτες ημέρες για τους νέους εργαζομένους είναι συνδυασμός εργασίας και εκπαίδευσης, κυρίως στα απορριμματοφόρα. Από τους 49 οι 7 είναι σε αναρρωτική άδεια.

Η αντιδήμαρχος Μόρφη Σάββα, μιλώντας στο «Χαϊδαρι Σήμερα», υποστήριξε πως ο αριθμός των εργατών σε αυτή την κρίσιμη υπηρεσία, συνολικά 62, είναι πλέον επαρκής τις ανάγκες του Δήμου μας. Ωστόσο εξακολουθεί να υπάρχει σοβαρή έλλειψη σε οδηγούς, αφού η 3Κ του ΑΣΕΠ δεν προέβλεπε αυτή την ειδικότητα! Οι κενές θέσεις των οδηγών αναμένεται να καλυφθούν με νέα προκήρυξη, που δρομολογεί το επόμενο διάστημα ο ΟΑΕΔ.

Ένα από τα διαχρονικά προβλήματα της Υπηρεσίας Καθαριότητας στο Χαϊδάρι ήταν ότι ήταν είχε ελάχιστο μόνιμο προσωπικό και στηριζόταν βασικά σε συμβασιούχους. Σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Καθαριότητας το πρόβλημα αυτό φαίνεται να μένει πια πίσω.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” πιστεύει ότι πρέπει να αναγνωριστεί η βούληση της προηγούμενης δημοτικής αρχής για προσλήψεις, όπως και η πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης να προκηρύξει μόνιμες θέσεις για τις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων. 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button