LIFESTYLEΕΥ ΖΕΙΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ο Γιάννης Μπαξεβάνης εμπνευστής στο “Μεγάλο Τραπέζι” της Κρήτης

Η κρητική γαστρονομία απλώθηκε στο “Μεγάλο Τραπέζι”, όπως το ονόμασε ο Χαϊδαριώτης εμπνευστής της εκδήλωσης, Γιάννης Μπαξεβάνης. Τοπικά προϊόντα, γεύσεις, αρώματα, μεσογειακές μυρωδιές γέμισαν την Κιτροπλατεία του Αγίου Νικολάου, σε μια γιορτή τουρισμού και φαγητού.

Διοργανωτής της εκδήλωσης, που έγινε δεύτερη χρονιά, ήταν ο Δήμος Αγίου Νικολάου στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Τουρισμού  Ο Γιάννης Μπαξεβάνης δήλωσε ενθουσιασμένος από το «Μεγάλο Τραπέζι» και όχι το «street food», όπως είπε, “αφού δεν θέλουμε να μοιάζουμε με τους Αμερικάνους».

Στον Άγιο Νικόλαο το βράδυ της Πέμπτης βρέθηκαν χιλιάδες άνθρωποι, ξένοι και Έλληνες. Το τραπέζι έφτασε τα 200 μέτρα, με 50 κουζίνες και 15 τοπικούς οινοποιούς, ενώ μαγείρεψαν σπουδαίοι σεφ από τα μεγάλα ξενοδοχεία μαζί με παιδιά. Ο Ηλίας Μαμαλάκης ήταν επικεφαλής των παιδιών της Παιδόπολης.

Πολλά συγχαρητήρια από το “Χαϊδάρι Σήμερα” στον αναγνωρισμένο διεθνώς συμπολίτη μας Γιάννη Μπαξεβάνη! Είναι άξιος πρεσβευτής της ελληνικής κουζίνας και προϊόντων όχι μόνο στο εξωτερικό, αλλά και στο εσωτερικό. Έχουμε γνωρίσει από τις σελίδες μας την προσπάθειά του να υιοθετήσουν τα μεγάλα ελληνικά ξενοδοχεία τα ελληνικά προϊόντα και πρώτες ύλες για να αναβαθμίσουν την κουζίνα τους, αλλά και για να ωφεληθεί η ελληνική οικονομία και ο Έλληνας παραγωγός. Παράλληλα είναι υπεύθυνος μενού σε εστιατόρια πόλεων του εξωτερικού.
Την εκδήλωση τίμησαν οι σεφ Ηλίας Μαμαλάκης, Μυρσίνη Λαμπράκη, Σωτήρης Ευαγγέλου, Πάτερ Επιφάνειος, Αθηνά Γκαμπούρα, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κρήτης και γνωστοί δημοσιογράφοι της γαστρονομίας και της οινογνωσίας.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button