ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Έκκληση συνταξιούχου, με προσωρινή σύνταξη και παιδί με λευχαιμία

Μία ακραία ιστορία νεοελληνικής τρέλας, αλλά και μια πρόταση από τον Δήμο Χαϊδαρίου για την αντιμετώπιση -όσο είναι δυνατόν- της ενεργειακής κρίσης που μαστίζει τα νοικοκυριά είχαμε σήμερα το πρωί στο κανάλι OPEN.

Πιο συγκεκριμένα, η εκπομπή “Τώρα ό,τι συμβαίνει” της Φαίης Μαυραγάνη είχε απευθείας σύνδεση στις 7 το πρωί με το Δημαρχείο Χαϊδαρίου, όπου βρίσκονταν ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός με τον συμπολίτη μας κ. Γιάννη, ο οποίος μίλησε για το πρόβλημά του με το ρεύμα. Πιο συγκεκριμένα ο πάροχος τον ειδοποίησε για διακοπή ρεύματος, διότι δεν έχει πληρωθεί προκαταβολή ρύθμισης άνω των 400 ευρώ (εκκαθαριστικός λογαριασμός 1.389 ευρώ). Ο κ. Γιάννης ανέφερε ότι ζει με σύνταξη “έναντι” επί 6 χρόνια, ενώ το κράτος του χρωστάει πάνω από 30.000 ευρώ από καθυστερούμενα και αναδρομικά. Το ενοίκιό του είναι 350 ευρώ, ενώ ο γιος του έχει λευχαιμία (πέρασ από τα παραπανω, η εφημερίδα μας είναι σε θέση να γνωρίζει ότι πρόσφατα κρίσιμες εξετάσεις του παιδιού, ύψους 540 ευρώ, πληρώθηκαν σε ιδιωτικό κέντρο από έρανο συνδημοτών μας, διότι το δημόσιο νοσοκομείο που τον παρακολουθεί δεν είχε αντιδραστήρια). Επίσης προβλήματα υγείας αντιμετωπίζουν ο ίδιος και η γυναίκα του. Γενικά, ενώ θα μπορούσε να ζει αξιοπρεπώς, με ευθύνη του κράτους έχει φτάσει σε έσχατα όρια ανέχειας και τώρα κινδυνεύει να μείνει χωρίς ρεύμα στο σπίτι.

Ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός δίπλα του επιβεβαίωσε τα λεχθέντα και ανέλυσε την πρόταση του Δήμου Χαϊδαρίου να “παγώσουν” οι διακοπές ηλεκτροδότησης, μέχρι να τεθεί σε εφαρμογή το μέτρο της ενίσχυσης των νοικοκυριών με τα νέα μέτρα στήριξης (μέσα στις επόμενες 15 μέρες περίπου), ώστε να προστατευτούν τα ευάλωτα νοικοκυριά. Θα μπορούσε δηλαδή η κρατική ενίσχυση να χρησιμοποιηθεί για τις προκαταβολές που απαιτούν οι εταιρείες για ρύθμιση χρεών, που είναι υπέρογκες.

Η κ. Μαυραγάνη και το υπόλοιπο πάνελ της εκπομπής συμφώνησαν ότι είναι πολύ λογική πρόταση και ευχήθηκαν να εισακουστεί πό τον αρμόδιο υπουργό Ενέργειας, κ. Σκρέκα, ο οποίος την έχει λάβει εγγράφως από τον Δήμο Χαϊδαρίου, όπως και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Το κομμάτι της εκπομπής από το Δημαρχείο Χαϊδαρίου:


Παρόμοια Άρθρα

Back to top button