ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: Έπεσε το πρώτο, ανοιχτοί προς το παρόν οι δρόμοι, αναμένεται ένταση του φαινομένου

Το δεύτερο κύμα της κακοκαιρίας “Ελπίδα” βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να ενταθεί. Σύμφωνα με την ενημέρωση της ΕΜΥ, σήμερα αλλά και αύριο αναμένονται πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα με πρωτόγνωρες πυκνές χιονοπτώσεις σε περιοχές της χώρας όπου, συνήθως, δεν έχουμε ανάλογα καιρικά φαινόμενα.

Το πρώτο χιόνι που έπεσε το πρωί στην πόλη μας “έπιασε” αμέσως, λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας, ωστόσο αυτή την ώρα (10 πμ) οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και στο κεντρικό Χαϊδάρι και στα πιο ψηλά σημεία. Η κίνηση των αυτοκινήτων προσώρας είναι εφικτή, ωστόσο στους πιο ψηλούς δρόμους έχει αρχίσει να πιάνει και στο οδόστρωμα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Ας σημειωθεί ότι δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα για να διατηρηθεί βατό ένα πεζοδρόμιο. Με 10 κιλά μπορείς να ρίξεις 3-4 φορές σε ένα πεζοδρόμιο 10 μέτρων.

Από την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας επισημάνθηκε ότι είναι σημαντικό να αποφεύγεται το παρκάρισμα σε γωνίες δρόμων, κυρίως σε Προφήτη Ηλία και Άνω Δάσος, ώστε να μπορούν να στρίψουν τα εκχιονιστικά μηχανήματα και να μπουν στα στενά. Καλό είναι αυτή την ώρα να απομακρύνουμε τα οχήματά μας από τέτοια σημεία ή να το πούμε και στους γείτονές μας.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία

Η Πολιτική Προστασία επαναλαμβάνει προς τους πολίτες έκκληση να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να αποφεύγουν τις μη απαραίτητες μετακινήσεις κατά τις επόμενες 48 ώρες και να ακολουθούν πιστά τις εξής βασικές οδηγίες:
Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:
Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

  • Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου
  • Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα
  • Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν
  • Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή:

  • Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button