ANIMALS

“Ίσως να νομίζεις ότι θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος που μπορώ να απολαμβάνω όλη αυτή την άνεση…”

Λινα Χαλικια

Όλοι όσοι σκέφτονται να πάρουν σκυλιά πρέπει να το διαβάσουν αυτό γιατί πρέπει να καταλάβετε αυτή την πραγματικότητα:

Είμαι σκύλος του 21ου αιώνα.

– Είμαι Μαλινουά.
Υπερβολικά εξειδικευμένος ανάμεσα στα σκυλιά, διαπρέπω σε όλους τους κλάδους και είμαι πάντα έτοιμος για δουλειά: ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ να δουλέψω.
Αλλά σήμερα μου ζητούν να αράζω στον καναπέ όλη μέρα κάθε μέρα.

– Είμαι ένας Akita Inu.
Οι πρόγονοί μου επιλέχθηκαν για να πολεμήσουν αρκούδες.
Σήμερα μου ζητούν να είμαι ανεκτικός και με μαλώνουν για την αντιδραστικότητά μου όταν κάποιος άλλος με πλησιάζει.

– Είμαι ένας Μπιγκλ.
Όταν κυνηγάω το θήραμά μου, υψώνω τη φωνή μου για να ακολουθήσουν οι κυνηγοί.
Σήμερα μου έβαλαν ηλεκτρικό κολάρο να σκάσω, και με κάνεις να γυρίσω κοντά σου -χωρίς τρέξιμο- με ένα χτύπημα των δαχτύλων.

– Είμαι ένα Yorkshire Terrier.
Ήμουν ένας τρομακτικός κυνηγός αρουραίων στα αγγλικά ορυχεία.
Σήμερα νομίζουν ότι δεν μπορώ να χρησιμοποιήσω τα πόδια μου και πάντα με κρατούν στην αγκαλιά τους.

– Είμαι Λαμπραντόρ Ριτρίβερ.
Το όραμά μου για ευτυχία είναι μια βουτιά σε μια λίμνη για να φέρω πίσω την πάπια που πυροβόλησε στον αφέντη μου.
Σήμερα ξεχνάς ότι είμαι σκύλος που περπατάει, τρέχει, κολυμπάει, ως αποτέλεσμα είμαι χοντρός, φτιαγμένος για να μένω σε σπίτι και να προσέχω το μωρό.

– Είμαι ένας Τζακ Ράσελ.
Μπορώ να τα βάλω με μια αλεπού, έναν κακό ασβό και έναν αρουραίο μεγαλύτερο από μένα στο κρησφύγετό του.
Σήμερα με μαλώνουν για τον χαρακτήρα μου και την υψηλή ενέργεια μου και αναγκάζομαι να μετατραπώ σε ένα ήσυχο σκυλί σαλονιού.

– Είμαι ένα Σιβηρικό Χάσκι.
Έζησα τους μεγάλους, ευρύτατους χώρους της Βόρειας Ευρώπης, όπου μπορούσα να σύρω έλκηθρα για μεγάλες αποστάσεις με εντυπωσιακές ταχύτητες.
Σήμερα έχω ως ορίζοντα μόνο τους τοίχους του σπιτιού ή τον μικρό κήπο, και τις τρύπες που σκάβω στο έδαφος μόνο και μόνο για να απελευθερώσω ενέργεια και απογοήτευση, προσπαθώντας να παραμείνω λογικός.

– Είμαι ένα border collie
Με ανάγκασαν να δουλεύω ώρες την ημέρα σε συνεργασία με τον δάσκαλό μου, και είμαι ένας αλάνθαστος καλλιτέχνης της συνεργασίας με το κοπάδι.
Σήμερα είναι θυμωμένοι μαζί μου γιατί, λόγω έλλειψης προβάτων, προσπαθώ να ελέγξω μηχανές, αυτοκίνητα, παιδιά στο σπίτι και όλα σε κίνηση.

Είμαι…
Είμαι σκύλος του 21ου αιώνα

Είμαι όμορφη, είμαι σε εγρήγορση, είμαι υπάκουη, μένω σε σακούλα… αλλά είμαι και ένα άτομο που, από αιώνες εκπαίδευσης, χρειάζεται να εκφράσω το ένστικτό μου, και δεν είμαι *κατάλληλος για την καθιστική ζωή που θα ήθελες να κάνω.

Περνώντας οκτώ ώρες την ημέρα μόνος στο σπίτι ή στον κήπο – χωρίς δουλειά και κανέναν για να παίξω ή να τρέξω μαζί του, βλέποντάς σε για λίγο το απόγευμα όταν πας σπίτι, και μόνο μια μικρή βόλτα στην τουαλέτα θα με κάνει βαθιά δυστυχισμένη.

Θα το εκφράσω γαβγίζοντας όλη μέρα, μετατρέποντας την αυλή σου σε ναρκοπέδιο, κάνοντας τις ανάγκες μου σε εσωτερικούς χώρους, όντας μη διαχειρίσιμος τις σπάνιες φορές που θα βρεθώ έξω, και μερικές φορές περνώ τις μέρες μου βυθισμένη, λυπημένη, μοναχική και καταθλιπτική, στο μαξιλάρι μου

Μπορεί να νομίζεις ότι θα έπρεπε να είμαι χαρούμενος που μπορώ να απολαμβάνω όλη αυτή την άνεση ενώ πηγαίνεις στη δουλειά, αλλά στην πραγματικότητα θα είμαι εξαντλημένος και απογοητευμένος, γιατί αυτό δεν είναι απολύτως αυτό που πρέπει να κάνω, ή αυτό που πρέπει να κάνω.

Αν μ’ αγαπάς, αν πάντα με ονειρευόσουν, αν τα όμορφα μπλε μάτια μου ή το αθλητικό μου βλέμμα σε κάνουν να με θέλεις, αλλά δεν μπορείς να μου δώσεις μια πραγματική σκυλίσια ζωή, μια ζωή που αξίζει πραγματικά να τη ζεις ανάλογα με τη ράτσα μου, και αν δεν μπορείς να μου προσφέρεις τη δουλειά που ρωτάνε τα γονίδια μου, ΜΗΝ με αγοράσετε ή με υιοθετήσετε!

Αν σου αρέσει η εμφάνισή μου αλλά δεν είσαι πρόθυμος να δεχτείς την ιδιοσυγκρασία, τα δώρα και τα χαρακτηριστικά μου που προέρχονται από μακρά γενετική επιλογή και νομίζεις ότι μπορείς να τα αλλάξεις μόνο με την καλή σου θέληση, τότε ΜΗΝ ΑΓΟΡΑΣΕΙΣ Ή ΥΙΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ.

Είμαι ένα σκυλί του 21ου αιώνα, ναι, αλλά βαθιά μέσα μου, αυτός που πάλεψε, αυτός που κυνηγούσε, αυτός που τράβηξε έλκηθρα, αυτός που καθοδήγησε και προστάτεψε ένα κοπάδι ζει ακόμα μέσα του.

Οπότε σκεφτείτε πολύ προσεκτικά πριν επιλέξετε το σκύλο σας. Και σκέψου να πάρεις δύο, αντί για ένα, για να μην είμαι τόσο μόνη να σε περιμένω όλη μέρα. Οκτώ ή δέκα ώρες είναι απλά μια εργάσιμη μέρα για σένα, αλλά είναι μια αιωνιότητα για μένα να είμαι μόνος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button