Δημιουργίες στην κουζίνα, 

με τον Γιάννη
Μπαξεβάνη
 

Ο
Χαϊδαριώτης Γιάννης Μπαξεβάνης δεν
είναι απλώς ένας δεξιοτέχνης της υψηλής
γαστρονομίας, με αμέτρητα διεθνή βραβεία,
αλλά πάνω απ’ όλα ένας επίμονος ερευνητής
της μεσογειακής – ελληνικής διατροφής,
όπως και θερμός υποστηρικτής των αγνών
ελληνικών προϊόντων, σε όποιο μέρος του
κόσμου κι αν βρεθεί για να εργαστεί.
Μεράκι του να γίνουν τα ελληνόπουλα
εραστές της σωστής διατροφής και να
γνωρίσουν γεύσεις πέρα από αυτές που
επιβάλλει η σύγχρονη βιομηχανία της
διατροφής.

Τα
τελευταία χρόνια έχει κάνει ιδιαίτερα
αγαπητή την ελληνική κουζίνα στους
Άραβες. Είναι υπεύθυνος μενού στο
εστιατόριο “Ελιά”
του
Μajestic
Hotel του Dubai, όπου
βραβεύεται κάθε χρόνο, πάντα με γεύσεις
χαρακτηριστικές της ελληνικής
γαστρονομικής κουλτούρας.
Πριν λίγες μέρες “έδωσε τα χέρια” με
Σαουδάραβες επιχειρηματίες για να
ανοίξουν εστιατόριο και στο Ριάντ της
Σαουδικής Αραβίας. Στην Ελλάδα είναι
υπεύθυνος μενού στο “Ark”
της
Γλυφάδας.

Σήμερα διαλέγουμε μια πρόταση για να γλυκαθούμε. Υπέροχο φοντάν σοκολάτας!

Για τη φάρσα σοκολάτας

500 γραμμ. σοκολάτα λειωμένη, 150 γραμμ. βούτυρο, 15 κρόκους χτυπημένους με 150 γραμμ. ζάχαρη, 15 ασπράδια μαρέγκα, 150 γραμμ. αλεύρι, 3 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν, λίγη βανίλια.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε τη σοκολάτα με το
βούτυρο, προσθέτουμε τους κρόκους με
τη ζάχαρη, μετά το αλεύρι και στο τέλος
τη μαρέγκα και τα υπόλοιπα υλικά,
ανακατεύοντας απλά με το χέρι. Αφήνουμε
να κρυώσει.

Σε
φλιτζάνι του καφέ ή σε σκεύος σουφλέ ή
του τσαγιού βουτυρωμένο και πασπαλισμένο
με ζάχαρη, βάζουμε 3/4 φάρσα σοκολάτα,
το ¼ μένει κενό γιατί το μείγμα θα
φουσκώσει. Ψήνουμε σε φούρνο στους 180ο για 12 λεπτά, όταν έχουμε ένα μεγάλο
φλιτζάνι του τσαγιού (όσο πιο μικρό
είναι το σκεύος τόσο λιγότερο χρόνο
ψησίματος θέλει. Προσοχή: το κέικ
σοκολάτας στη μέση πρέπει να είναι
ρευστό.

Σερβίρουμε με μια μπάλα παγωτό
βανίλια από πάνω.