ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ξύλο με το τσουβάλι έπεσε και πάλι στο Αττικόν

Προπηλακιζόμενοι γιατροί και νοσηλευτές “πληρώνουν” 
τη διάλυση της υγείας 

Ξύλο με το τσουβάλι έπεσε και πάλι στο Αττικόν 1

Σάλος ξεσηκώθηκε με το απίστευτο περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο “Αττικόν”. Η ώρα ήταν γύρω στις δύο το μεσημέρι, όταν μία γιατρός Παθολόγος και ένας νοσηλευτής, που βρίσκονταν σε υπηρεσία στα επείγοντα περιστατικά, γρονθοκοπήθηκαν από συγγενείς ασθενούς, οι οποίοι στην προσπάθειά τους να παρακάμψουν τη σειρά προτεραιότητας, τους έσπρωξαν.

Δεν πέρασε μισή ώρα και άλλος ένας γιατρός -νευρολόγος αυτή τη φορά- χτυπήθηκε με ένα κράνος στο κεφάλι, από εξαγριωμένο ασθενή που ήταν στην αναμονή. Στο σημείο σήμανε συναγερμός και τις δύο φορές κλήθηκε η Αστυνομία. Μηνύσεις δεν υποβλήθηκαν από τα θύματα, αλλά καταγράφτηκαν στο βιβλίο συμβάντων από τους αστυνομικούς.

Στην προχτεσινή εφημερία το Νοσοκομείο είχε 1.020 προσελεύσεις ασθενών και 215 εισαγωγές. Δεν πάει άλλο” λένε οι γιατροί και οι νοσηλευτές, που βλέπουν το κόσμο να ξεσπάει πάνω τους για όσα υποφέρει στη διαλυμένη δημόσια υγεία.

Δαγκώσανε τη νευρολόγο

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου, κ. Γιάννη Πλαγιανάκο, τόνισε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” πως δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν τέτοιου είδους κρούσματα. «Η ευαισθησία του γιατρού και του νοσηλευτή απέναντι στο κοινωνικό σύνολο, είναι γνωστή. Με την κρίση, την ανεργία και τη βαριά φορολογία ο κόσμος έχει αγανακτήσει και πάει να ξεσπάσει όπου βρει. Δυστυχώς, εάν δεν υπάρξει αστυνόμευση στο Νοσοκομείο μας, δεν θα λυθεί το θέμα. Σε κάθε εφημερία δημιουργούνται τέτοια επεισόδια. Τις προάλλες δαγκώσανε μια γιατρό νευρολόγο. Το “Αττικόν”, δεν μπορεί να εξυπηρετήσει αυτόν τον κόσμο που το επισκέπτεται, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των γιατρών και όλου του προσωπικού. Ο κόσμος της Δυτικής Αθήνας, δεν πάει σε άλλα νοσοκομεία. Περιμένει πότε θα έχει ευημερία το δικό μας. Οι πολιτικοί που έχουν νοσηλευτεί κατά καιρούς στο “Αττικόν”, όπως Σαμαράς, Παπανδρέου, Σημίτης τού έχουν κάνει την καλύτερη διαφήμιση. Έχουμε πολλούς καλούς καθηγητές, ιατρούς και ιατρικό εξοπλισμό».

Ξύλο με το τσουβάλι έπεσε και πάλι στο Αττικόν 3
Είδε άραγε τα προβλήματα ο πρωθυπουργός, όταν
νοσηλεύτηκε στο Αττικόν;
Μούντζα και φτύσιμο στην ημερήσια διάταξη

Ο κ. Πλαγιανάκος επισήμανε πως έχουνε ζητήσει κατ επανάληψη από Υπουργείο και την Πολιτεία, να τους βάλει να συνεφημερεύουν με το γειτονικό Νοσοκομείο “Αγία Βαρβάρα” (πρώην Λοιμωδών), προκειμένου όταν γεμίζει το “Αττικόν”, τα περιστατικά να μεταφέρονται εκεί. «Το νοσοκομείο μας, δεν σηκώνει αυτό τον όγκο ασθενών. Η πληρότητα μας, μονίμως ξεπερνάει το 130%. Πέρα από τις 660 κλίνες που είναι μονίμως κατειλημμένες, έχουμε 120 ράντζα στους διαδρόμους. Δεν αισθανόμαστε καμία ασφάλεια στο χώρο της εργασίας μας. Τέτοιου είδους επεισόδια συμβαίνουν τακτικά. Σε όλες τις εφημερίες πέφτει ξύλο. Η αναμονή στους διαδρόμους για τον ασθενή, είναι πάνω από έξι ώρες. Αντιλαμβάνεστε τι γίνεται. Η φύλαξη του Νοσοκομείου, «στηρίζεται» πάνω σε δύο υπαλλήλους security. Έχουμε ζητήσει από το Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου να μας αστυνομεύουν σε κάθε μας εφημερία και οι αρμόδιοι μάς απάντησαν πως δε γίνεται, με κύρια δικαιολογία πως η δύναμη του είναι ελλιπής. Η μούντζα και το φτύσιμο είναι στην “ημερήσια διάταξη”, ενώ πολλοί συνάδελφοί μας έχουν υποστεί σοβαρές ή ελαφριές σωματικές βλάβες από ασθενείς και από συγγενείς τους». 

Από την πλευρά του ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Λαμπίρης, δήλωσε πως θα κάνει έγγραφη αναφορά στην εισαγγελία καθώς και στην γενική γραμματεία του υπουργείου Υγείας, προκειμένου να ενισχυθεί η φύλαξη του νοσοκομείου κατά τις ώρες αιχμής.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button