ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Πολάκης στο Αττικόν – οι εργαζόμενοι στα κάγκελα

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης έρχεται την Τρίτη 14/2 στο Αττικόν για να εγκαινιάσει τη Μονάδας Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) Παίδων, της οποίας ο εξοπλισμός εξασφαλίστηκε με χορηγία του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος”. Το γεγονός της παρουσίας του Υπουργού προκαλεί την κινητοποίηση του Σωματείου Εργαζομένων, που καλεί σε κινητοποίηση. 
Πρόκειται για την πρώτη ΜΑΦ Παίδων του Πανεπιστημίου Αθηνών, που θα βοηθήσει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων υγείας παιδιών που νοσηλεύονται στην  Γ΄ Παιδιατρική Κλινική του Αττικού. Παράλληλα και θα αποσυμφορήσει τις αντίστοιχες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας Παίδων άλλων Νοσοκομείων.
Η Μονάδα ξεκίνησε τη λειτουργία της στις 9 Ιανουαρίου 2017, με διευθύντρια την καθηγήτρια Βασιλική Παπαευαγγέλου. Η ένταξή της στο σύστημα 24ωρης εφημερίας είχε σαν αποτέλεσμα τον πολλαπλασιασμό των περιστατικών που προσέρχονται στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης. Επιπλέον, το γεγονός ότι η Γ΄ Παιδιατρική Κλινική είναι εγκατεστημένη σε μια ιδιαίτερα πυκνοκατοικημένη περιοχή, δίπλα στην Εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου και κοντά στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας, όπου εξυπηρετούνται οι αεροδιακομιδές του ΕΚΑΒ, καθιστούν τη λειτουργία της ΜΑΦ Παίδων στο ΠΓΝ «Αττικόν» αναγκαία και πολύ χρήσιμη.
Αντίδραση του Σωματείου
Η παρουσία του αν. υπουργού στο Αττικόν προκάλεσε την αντίδραση Σωματείου Εργαζομένων, που σε ανακοίνωσή τους μιλούν για “πρόκληση και επίσκεψη – σώου στο νοσοκομείο των ράντζων και των εργολάβων, της τεράστιας έλλειψης προσωπικού, της υποχρηματοδότησης και της κατεστραμμένης υποδομής (από το μαγνητικό τομογράφο μέχρι τα κολονοσκόπια), των κλειστών χειρουργικών αιθουσών και κλινών ΜΕΘ, των χιλιάδων οφειλόμενων ρεπό, την υπερεργασία του προσωπικού, τις διαμαρτυρίες των ασθενών.
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση ο κ. Πολάκης δεν έρχεται για να δώσει κάποια λύση στα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου, αλλά για να “εγκαινιάσει και να κόψει κορδέλες, να τιμήσει τους “ευεργέτες εφοπλιστές”, που έδωσαν κάτι λίγα από το… υστέρημά τους, για να ανοίξει η μονάδα, ώστε να έχουν να λένε ότι μόνο με την ιδιωτική πρωτοβουλία και όχι με το ανίκανο και τεμπέλικο δημόσιο μπορεί να λειτουργεί το σύστημα υγείας”. 
Το Σωματείο καλεί σε  συγκέντρωση – κινητοποίηση στο Αίθριο του Νοσοκομείου την ώρα επίσκεψης του υπουργού.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button