ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ο Κώστας Τσιώρας, αντιπρόεδρος των “Θεσσαλών Χαϊδαρίου”, παρεμβαίνει για το Πολιτιστικό Κέντρο

Ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Θεσσαλών Χαϊδαρίου “Θεσσαλική Γη”, κ. Κώστας Τσιώρας, παρεμβαίνει στο θέμα της στέγασης των συλλόγων της πόλης και της ανέγερσης νέου Πολιτιστικού Κέντρου, σε συνέχεια της συνέντευξης του Δημήτρη Σούκη, προέδρου του Συλλόγου Ηπειρωτών, που δημοσιεύσαμε για το ίδιο θέμα (Ο Δήμος ζήτησε το “Παλαιό Δημαρχείο” από την ΕΤΑΔ. Σκέψεις για την αξιοποίησή του και τον πολιτισμό στο Χαϊδάρι).

Ο αντιπρόεδρος της “Θεσσαλικής Γης” λέει στην εφημερίδα μας ότι ο Δήμος οφείλει να έχει ίση αντιμετώπιση απέναντι στους συλλόγους της πόλης. Αναγνωρίζει ότι η δημοτική αρχή προσπαθεί να βρει χώρους κατάλληλους για την στέγαση όλων, αλλά αυτοί δεν υπάρχουν. “Συνεδριάζουμε σε καφενεία και ζαχαροπλαστεία, ενώ κάποιοι έχουν κάνει κατάληψη στο Παλαιό Δημαρχείο. Αυτό δεν περπατάει στην ίδια τη ζωή”, μάς λέει ο κ. Τσιώρας.
Παίρνει θέση ίδια με αυτήν του Δ. Σούκη και με το ίδιο σκεπτικό, δηλαδή υπέρ της ανέγερσης του Πολιτιστικού Κέντρου στο Παλαιό Δημαρχείο (οδός Νικομηδείας), καθώς έτσι θα υπάρξει πιο λειτουργική πολιτιστική ζωή στο Χαϊδάρι, και θα παρέχονται καλύτερες συνθήκες σε όλους, για να δημιουργούν και να εκφράζονται. “Σ’ αυτό το πλαίσιο, θα μπορούσε να ενταχθεί και ο “Ιστός” μάς λέει. Τελικά, έτσι ο Δήμος θα γλιτώσει και πολλά νοίκια, χρήματα που μπορούν να διατεθούν υπέρ της πολιτιστικής δημιουργίας και τώρα λείπουν.”
Ο κ. Τσιώρας κλείνει: “Εμείς, οι Ηπειρώτες και άλλοι σύλλογοι είμαστε από τα πιο ζωντανά κομμάτια της πόλης και ζητάμε τη στήριξη του Δήμου. Ως εκπρόσωπος της Πανθεσσαλικής επισκέφθηκα πολλούς Δήμους της Αθήνας και ειδικότερα της δυτικής Αθήνας και είδα ότι οι Δήμοι έχουν εξασφαλίσει σε συλλόγους κατάλληλους χώρους, όπου αναπτύσσεται πολύμορφη δράση.”

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button