ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θρίλερ με την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στο Χαϊδάρι, λόγω… εμπλοκής στους διορισμούς

Σε εκκρεμότητα εξακολουθεί να βρίσκεται το σημαντικότερο πρόγραμμα αντιμετώπισης της φτώχειας στην περιοχή μας. Πρόκειται για τη δράση “Κοινωνικές Δομές Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας”, που αφορά την από κοινού ίδρυση σε Χαϊδάρι και Αιγάλεω κοινωνικού παντοπωλείου και φαρμακείου, κοινωνικών συσσιτίων κτλ. Ο λόγος; Δυστοκία στους διορισμούς των ατόμων που θα το υλοποιήσουν…
Θρίλερ με την ίδρυση κοινωνικού παντοπωλείου στο Χαϊδάρι, λόγω... εμπλοκής στους διορισμούς 3

Αυτή τη στιγμή υπάρχει σοβαρή εμπλοκή, καθώς έχουν γίνει καταγγελίες ενδιαφερόμενων για τη διαδικασία μοριοδότησης και πρόκειται να γίνει έλεγχος των φακέλων που τηρεί η δικαιούχος του προγράμματος “Κίνηση Πολιτών Δυτικής Αθήνας” (ΚΙΠΟΔΑ). Θυμίζουμε ότι η ΜΚΟ ανήρτησε πρόχειρο πίνακα προσλαμβανομένων, ο οποίος μετά τη διαδικασία των ενστάσεων ανατράπηκε και πολλά από τα αρχικά ονόματα δεν υπήρχαν στον τελικό πίνακα προσλαμβανομένων. Κάποιοι από τους περιλαμβανόμενους στον πρώτο πίνακα έκαναν καταγγελία σε βάρος της ΚΙΠΟΔΑ. Έτσι το Υπουργείο Εργασίας αποφάσισε να προχωρήσει σε έλεγχο όλων των φακέλων από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης, η οποία θα συντάξει έκθεση επιτόπιας επαλήθευσης (την έρευνα αυτή ζήτησε και η ΚΙΠΟΔΑ). Μέχρι να ολοκληρωθούν οι σχετικές διαδικασίες το πρόγραμμα μένει παγωμένο.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στον πρώτο πίνακα επιλογής διοριστέων υπήρχαν τα ονόματα των γραμματέων κάποιων κορυφαίων πολιτικών προσώπων της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου, καθώς και συγγενικών τους προσώπων! Επιπλέον, την καταγγελία τους οι ενδιαφερόμενοι υπέβαλαν όχι στο νφορέα υλοποίησης (ΚΙΠΟΔΑ), όπως επιβαλλόταν, αλλά στον Δήμο Χαϊδαρίου, ο οποίος τις δέχτηκε παρά το ότι αυτό ήταν παράτυπο. Τις καταγγελίες αυτές υιοθέτησε πλήρως η δημοτική αρχή και πριν ένα μήνα περίπου προχώρησε με τη σειρά της σε καταγγελία κατά της ΚΙΠΟΔΑ στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Πόρων, μαζί με τον δήμαρχο του Αιγάλεω. Τότε είχαμε σημειώσει ότι «πρόκειται για μια από τις πολύ σπάνιες δημόσιες παρεμβάσεις του Δ. Μαραβέλια, γεγονός που αποδίδεται στο πολύ έντονο ενδιαφέρον τού περιβάλλοντός του για τις προσλήψεις στο Δήμο. Ειδικά οι διορισμοί τής ΚΙΠΟΔΑ είναι φιλέτο, καθώς είναι 24μηνης διάρκειας και όχι 5μηνης, όπως οι υπόλοιπες μέσω ΜΚΟ». 
Η δημοτική αρχή δεν σχολίασε το δημοσίευμά μας εκείνο, όπως είχε αποφύγει να διαψεύσει και προηγούμενα που αναφέρονταν στην αμέλειά της (;) να δημοσιεύσει με αποτελεσματικό τρόπο προκηρύξεις προσλήψεων μέσω ΜΚΟ που αφορούσαν ανέργους της πόλης! Ωστόσο σήμερα το “Χαϊδάρι Σήμερα” είναι σε θέση να επιβεβαιώσει ότι πράγματι άτομα του στενού περιβάλλοντος του δημάρχου και κάποιων αντιδημάρχων είχαν περιληφθεί στον επίμαχο πρώτο πίνακα της ΚΙΠΟΔΑ, που ωστόσο άλλαξε μετά την υποβολή ενστάσεων από άλλους ενδιαφερόμενους, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση του Δ. Μαραβέλια, ο οποίος φαίνεται ότι λειτούργησε εν θερμώ. Σε κάθε περίπτωση, ο λεπτομερής έλεγχος των φακέλων μοριοδότησης από την Ειδική Υπηρεσία του Υπουργείου Εργασίας θα αποκαλύψει την αλήθεια και θα αποκαταστήσει την τάξη.
Μένει λοιπόν να δούμε αν ο Δ. Μαραβέλιας θα δικαιωθεί για την κίνησή του να προβεί σε δημόσια καταγγελία ενός πίνακα προσλαμβανομένων για κοινωνικές δομές ή αν θα έχει πετύχει ένα επώδυνο πολιτικό αυτογκόλ. Ακόμη, πώς θα δικαιολογήσει στα υπόλοιπα “γαλάζια παιδιά” την σκληρή μάχη που έδωσε για τον διορισμό συγκεκριμένων ατόμων;Υπάρχει όμως και κάτι σημαντικότερο από τους διορισμούς: Οι συγκεκριμένες κοινωνικές δομές θα εξυπηρετήσουν εκατοντάδες άστεγους και φτωχούς, που πλήττονται από την κρίση και τον κοινωνικό αποκλεισμό και περιμένουν ως μάννα εξ ουρανού μια οργανωμένη και αποτελεσματική υποστήριξη, που θα έχει μόνιμο και όχι ευκαιριακό χαρακτήρα. Αν η σφοδρή αντίδραση του δημάρχου οδηγήσει σε ματαίωση του προγράμματος, τότε οι κοινωνικά αποκλεισμένοι της περιοχής μας θα υποστούν μια πραγματικά οδυνηρή, ανθρωπιστική ήττα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button