ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές! Ευρωπαϊκό κύπελλο για την εφηβική ομάδα του Χαϊδαρίου

Συνεχίζεται η λαμπρή παράδοση της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου Χαϊδαρίου. Οι έφηβοι αθλητές συμμετείχαν σε διεθνές τουρνουά στην Ιταλία, όπου κατάφεραν να κατακτήσουν το Κύπελλο απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους. Χαρακτηριστικό του θριάμβου είναι ότι σε όλη τη διοργάνωση σημείωσαν 15 γκολ, ενώ δέχθηκαν μόλις 2! Πιστοποιήθηκε και πάλι ότι ο ΑΟΧ διαθέτει μία από τις καλύτερες Ακαδημίες τής Ελλάδας. Οι πρωταγωνιστές της μεγάλης επιτυχίας μίλησαν αποκλειστικά στο “Χαϊδάρι Σήμερα”.

Για τη μεγάλη αυτή αθλητική επιτυχία ο πρόεδρος τής Ακαδημίας, Σπύρος Λάμπρου παρέθεσε γεύμα σε παιδιά και γονείς στην ταβέρνα “Κάτι άλλο” (συνέβαλε και ο γονέας Ηλίας Ντόντι).

Οι έφηβοι πήραν μέρος στο τουρνουά Italy Cup,που διεξήχθη στο Ρίμινι της Ιταλίας. Έπαιξαν με ομάδες από έξι διαφορετικές χώρες, όπως τη σουηδική Γκέτεμποργκ, την πολωνική Λεχ Πόζναν, καθώς και με Ακαδημίες από Γερμανία, Δανία, Βέλγιο και ΗΠΑ. Ο ΑΟΧ νίκησε σε όλα τα παιχνίδια, φτάνοντας αήττητος στον τελικό, όπου πήρε το κύπελλο στα πέναλτι.

 

Η μεγάλη πορεία

Στον πρώτο αγώνα οι έφηβοι συνατήθηκαν με τους Γερμανούς, αγωνίστηκαν με πάθος και τους συνέτριψαν με σκορ 6-1, νίκη που αφιέρωσαν στους Έλληνες που υποφέρουν. Την ίδια μέρα, έπαιξαν με τη Γκέτεμποργκ και επικράτησαν 2-0. Την επόμενη ακολούθησε αγώνας με τους Δανούς, που έληξε με ευρεία νίκη 4-1. Είχε ήδη εξασφαλιστεί η πρώτη θέση του Ομίλου και στο επόμενο ματς, με αντίπαλους τους Βέλγους κερδίσαμε με 1-0. Την επόμενη μέρα έγινε ο ημιτελικός στο Κοριάνο, με αντίπαλη την καλή Αμερικάνικη ομάδα Γουέστ Μπρομ, την οποία νικήσαμε 2-0. Ο τελικός ανήκε πια στους νεαρούς Χαϊδαριώτες αθλητές!

Αντίπαλος στον τελικό ήταν η ακαδημία της πολωνικής Λεχ Πόζναν, οι έφηβοι του ΑΟΧ κέρδισαν στα πέναλτι με 5-3 (κανονικός αγώνας 0-0), χάνοντας πιο πριν πολλές ευκαιρίες.

Τα έξοδα του ταξιδιού καλύφθηκαν από τους γονείς και συγκεντρώθηκαν στη διάρκεια του προηγούμενου χειμώνα, σε τέσσερις δόσεις. Το συνολικό κόστος για κάθε παιδί (μεταφορά και διαμονή για εννιά μέρες) ήταν 700 ευρώ.

Ομάδα “καταδικασμένη” να πρωταγωνιστεί

Χαϊδάρι Σήμερα Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές! Ευρωπαϊκό κύπελλο για την εφηβική ομάδα του Χαϊδαρίου 11
Σπύρος Λάμπρου, πρόεδρος Ακαδημιών, Τάκης Σπίνουλας, πρόεδρος του ΑΟΧ.

Ο κ. Τάκης Σπίνουλας, νέος πρόεδρος του Α.Ο Χαϊδαρίου, μάς είπε ότι η επιτυχία είναι μεγάλη, αλλά αυτό δεν είναι κάτι το πρωτοφανές και πρέπει η προσπάθεια να συνεχιστεί: «Δυστυχώς γι’ αυτά τα παιδιά, είναι άτυχα! Γιατί αυτή η ομάδα έχει καταδικαστεί να πρωταγωνιστεί! Δηλαδή έχουν βαρύ φορτίο και ενώ για μία άλλη ακαδημία θα ήταν μία πολύ μεγάλη επιτυχία, δυστυχώς γι’ αυτά είναι υποχρέωση να συνεχίσουν αυτά που αφήνουν οι προηγούμενοι. Πάντως ήταν τεράστια η επιτυχία τους, να βγουν πρώτοι σε ένα διεθνές τουρνουά. 
Η δημοτική αρχή του Χαϊδαρίου μας παραχωρεί το γήπεδο, αλλά θα μπορούσε να μάς προσφέρει και κάτι παραπάνω. Από κει και πέρα, επειδή εμείς είμαστε αυτοχρηματοδοτούμενοι, με χρήματα που στερούνται οι οικογένειές μας, προσπαθούμε μέσα από αυτή την ομάδα που κάνουμε να γλιτώσουμε τα παιδιά μας από τα ναρκωτικά και τα ψυχολογικά προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία μας. Αν τα γλιτώσουμε σημαίνει πως πετύχαμε στο έργο μας και χαλάλι στα χρήματα που δαπανάμε».

Αθλητικό όραμα και πνεύμα νικητή!

Ο κ. Σπύρος Λαμπρου, τέως πρόεδρος της ομάδας και πρόεδρος των Ακαδημιών, δήλωσε στο “Χαϊδάρι Σήμερα” ότι κάποια στιγμή οι επιτυχίες των ακαδημιών θα φέρουν πολύ ψηλά την ομάδα: «Τα παιδιά μάς έκαναν περήφανους και σαν ομάδα και σαν πόλη και σαν κράτος. Εκπροσώπησαν το σύλλογο, το Χαϊδάρι και την Ελλάδα. Πήραν την πρώτη θέση σε ένα ευρωπαϊκό τουρνουά με ομάδες Α΄ Εθνικής ευρωπαϊκές και μας έκαναν περήφανους, γιατί ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος και έδειξαν ότι εμείς έχουμε το πνεύμα του νικητή, έχουμε το όραμα, γιατί χωρίς αυτό δεν πας ποτέ μπροστά και όταν το πιστεύεις και παλεύεις με όλες σου τις δυνάμεις συλλογικά με μια φιλοσοφία γι’ αυτό, έχεις πολλές πιθανότητες να το κατακτήσεις. Μας δίνει πολλή μεγάλη χαρά αυτό το γεγονός. Ήδη έχουν μπει βάσεις, έχει ξεκινήσει η διαδικασία και είναι σε εξέλιξη και θα πρέπει οπωσδήποτε να συνεχιστεί. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε γονείς και παιδιά (που είναι απόψε μαζί μας) και τους χορηγούς του συλλόγου που στηρίζουν όλοι μαζί τις προσπάθειες μας. Ο Α.Ο Χαϊδαρίου έχει μακρά παράδοση στις ακαδημίες, έχουμε αγωνιστεί με Άγιαξ, Λίβερπουλ και θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και είμαστε σίγουροι ότι αυτό το πράγμα κάποια στιγμή θα μεγαλουργήσει».


Μιλούν οι θριαμβευτές

 

 

Πάτρικ Βάις

Κλεάνθης Θεοχάρης, αμυντικός: «Δεν είναι η πρώτη μου φορ, που συμμετέχω σε τουρνουά. Την περυσινή χρονιά πήγα σε αντίστοιχη διοργάνωση στη Λιλ της Γαλλίας, όπου βγήκαμε τέταρτοι. Είμαι πολύ περήφανος για τη φετινή επιτυχία της ομάδας μου. Το γεγονός ότι δεχθήκαμε μόνο δύο γκολ δεν οφείλεται μόνο στην προσωπική μου, αλλά στη συλλογική προσπάθεια. Όσο για τις επόμενες βλέψεις μου, δουλειά και μόνο δουλειά».

Γιώργος Σαραντίδης, επιθετικός: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος, γιατί όλη η ομάδα προσπάθησε αρκετά, δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον, γιατί η προσπάθεια ήταν ομαδική. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από το αποτέλεσμα. Ο προπονητής μας και η διοίκηση της ομάδας ήταν όλη τη χρονιά δίπλα μας και αυτό φάνηκε στο πρωτάθλημα στην Ιταλία. Αισθάνθηκα πολύ περήφανος που άκουσα τον εθνικό μας ύμνο, μέσα σε μια ξένη χώρα. Ονειρεύομαι στο μέλλον να φορέσω τη φανέλα μιας μεγαλύτερης ομάδας!»

 

Αστέρης Κακαράκης, Θανάσης Ντόντι

Βαγγέλης Μπαΐρας, επιθετικός: «Αισθάνομαι πολύ περήφανος, γιατί βγήκαμε πρώτοι σε διεθνές τουρνουά. Η νίκη μας αυτή για μένα έχει και εθνικό, εκτός από αθλητικό χαρακτήρα, γιατί βλέπουμε ότι η Ελλάδα συμμετέχει παντού. Διοίκηση και προπονητής ήταν κοντά μας όλη τη χρονιά».

Θανάσης Ντόντης, αρχηγός ομάδας: «Είμαι περήφανος για τη μεγάλη μας επιτυχία. Είναι μοναδικά αυτά τα αισθήματα. Με τίμησε πολύ που φορούσα το περιβραχιόνιο του αρχηγού της ομάδας μέσα σε μια ξένη χώρα. Αλλά μεγαλύτερη σημασία είχε ότι παίξαμε καλά και πήραμε το κύπελλο».

 

Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές! Ευρωπαϊκό κύπελλο για την εφηβική ομάδα του Χαϊδαρίου 3
Βαγγέλης Μπάιρας, Γιώργος Σαραντίδης

Αστέρης Κακαράκης, αρχηγός ομάδας: «H περηφάνια είναι μεγάλη για όλη την ομάδα και για εμάς, γιατί δεν κάναμε κάτι απλό. Καταφέραμε κάτι σπουδαίο και είναι πολύ ωραίο το συναίσθημα. Συμμετείχα και σε περυσινό τουρνουά στη Γαλλία. Οι επόμενες βλέψεις μου είναι να προχωρήσω κάπου μεγαλύτερα και να αγωνιστώ με τη φανέλα μεγαλύτερου συλλόγου».

Πάτρικ Βάις, τερματοφύλακας: «Είμαι περήφανος που καταφέραμε να κερδίσουμε την πρώτη θέση. Υπήρξαν δύσκολες στιγμές, όταν μας πίεζαν οι επιθετικοί της αντίπαλης ομάδας. Είχαμε όμως πολύ καλή αμυντική γραμμή και καλή συνεργασία μεταξύ μας. Υπήρξε και ατομική προσπάθεια απόκρουσης, όπου κατάφερα να δείξω την αξία μου. Στον τελικό, στα πέναλτι διάλεξα γωνία και έτυχε η μπάλα να πάει σε αυτή την πλευρά και την απέκρουσα. Θέλω να μείνω μία χρονιά ακόμα στην ομάδα και να της χαρίσω το Κύπελλο Ερασιτεχνών Αθήνας. Μετά βλέπουμε…»

 

 

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ
Χαμηλοί τόνοι, για το καλό των παιδιών
«Είμαστε άνθρωποι χαμηλών τόνων και μάς ενδιαφέρει η ποιότητα των παιδιών και αυτών που προσφέρουμε στις Ακαδημίες. Τα παιδιά θέλουμε να μαθαίνουν μπάλα και να διαπλάσουν χαρακτήρα».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Τάκη Σπίνουλα. Είναι φανερό ότι η αθλητική οικογένεια τού ΑΟΧ προχωρά χωρίς τυμπανοκορουσίες και δεν έχει ανάγκη από σελέμπριτι.

 

Διδάσκονται και ήθος

Τις καλύτερες εντυπώσεις άφησε η αποστολή της ομάδας στην Ιταλία. Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του εφηβικού τμήματος, Αντώνης Σαραντίδης, ο σύλλογος δέχθηκε ευχαριστήρια επιστολή από τον ξενοδόχο που τους φιλοξένησε, ο οποίος γράφει ότι ήταν η καλύτερη αποστολή που πέρασε ποτέ από το ξενοδοχείο του και έδειξαν πολιτισμένη συμπεριφορά. Αξιοσημείωτο είναι ακόμα ότι η αποστολή δέχθηκε συγχαρητήρια για την κατάκτηση του κυπέλλου και την άψογη στάση των παιδιών από όλους τους ενοίκους του ξενοδοχείου, που πανηγύρισαν μαζί τους, άσχετα αν πολλοί από αυτούς “είχαν μεσάνυκτα από ποδόσφαιρο”.

Η διοίκηση της ομάδας ευχήθηκε στους νεαρούς ποδοσφαιριστές καλή πρόοδο και κάθε επιτυχία, πέρα το ποδόσφαιρο, στις σπουδές και γενικά στη ζωή τους.

 

Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές! Ευρωπαϊκό κύπελλο για την εφηβική ομάδα του Χαϊδαρίου 5

Κοινωνική ευαισθησία 

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο ΑΟΧ διακρίνεται όχι μόνο μόνο από την αθλητική του ιστορία, αλλά και μια συνεπή παράδοση κοινωνικών πρωτοβουλιών. Πιο “φρέσκια” δραστηριότητα είναι το “Πάσχα του Λαού” και το “Βιβλίο του Ορφανοτροφείου”, εκδηλώσεις στις οποίες πίστεψε ο Σπύρος Λάμπρου και αγωννίστηκε για την διοργάνωσή τους, η οποία είχε τόση επιτυχία, ώστε θα καθιερωθούν και θα έχευν στο εξής ετήσιο χαρακτήρα.

Μια άλλη δράση που δείχνει μεγάλη κοινωνική ευαισθησία είναι η βοήθεια προς τον βετεράνο ποδοσφαιριστή Γιάννη Λέπουρα, που σε μια άτυχη στιγμή έχασε το πόδι του. Ο επίσης παλαίμαχος ποδοσφαιριστής κ. Γιάννη Παπαϊωάννου ανέλαβε την πρωτοβουλία να συγκεντρώσει ένα ποσό για την οικονομική του ενίσχυση, για την αγορά τεχνητού μέλους. Έτσι ο Σπύρος Λάμπρου του παρέδωσε επιταγή, που εξασφάλισε από χορηγό, αλλά και προσωπικά χρήματα. Μία ακόμη κίνηση ανθρωπιάς από τον πρόεδρο της Ακαδημίας, που δείχνει ότι ο ΑΟΧ είναι μια πραγματική αθλητική οικογένεια.

Με δική του δαπάνη κάλυψε ο κ. Λάμπρου και ένα υπόλοιπο εξόδων των Ακαδημιών, καθώς οι συνδρομές δεν έφτασαν για να κλείσουν οι λογαριασμοί (κυρίως αμοιβές προπονητών) της αγωνιστικής περιόδου που έληξε.

 

Νάτοι νάτοι οι πρωταθλητές! Ευρωπαϊκό κύπελλο για την εφηβική ομάδα του Χαϊδαρίου 7
Νέος χορηγός

Στη νέα σεζόν χορηγός της Ακαδημίας του ΑΟ Χαϊδαρίου θα είναι ο κ. Νίκος Βουρλούμης, ιδιοκτήτης της επιχείρησης “By[ke]theway”, στη Λ. Αθηνών.

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button