ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Τσάι και συμπάθεια, Κώστας Ασπρογέρακας, Δημήτρης Τσατσαμπάς και… Ντηνιακός μαζί

Τσάι και συμπάθεια, Κώστας Ασπρογέρακας, Δημήτρης Τσατσαμπάς και... Ντηνιακός μαζί 2
Σύμπτωση; Δύσκολο να το πει κανείς, τέτοιες μέρες που η προεκλογική μηχανή παίρνει μπροστά στην πόλη μας. Μιλάμε για τη συνάντηση που είχαν Κώστας Ασπρογέρακας και Δημήτρης Τσατσαμπάς, εχθές Κυριακή στο Αίνιγμα. Το “μήτιγκ” έγινε ακόμα πιο ενδιαφέρον, όταν στην παρέα προσήλθε και ο… Κυριάκος Ντηνιακός.
Και οι τρεις είχαν παρακολουθήσει την πρωινή εκδήλωση του Συλλόγου των Ποντίων. Στη συνέχεια Τσατσαμπάς και Ασπρογέρακας κατευθύνθηκαν στο “Αίνιγμα”, λες και ήθελαν να τους δουν μαζί όσο περισσότεροι γίνεται…
Ας μην ξεχνάμε ότι το περασμένο φθινόπωρο μια κοινή επιστολή των δύο για την τύχη του Δημοτικού Κολυμβητηρίου άνοιξε τον “ασκό του Αιόλου” στον ΣΥΡΙΖΑ, διότι θεωρήθηκε ότι ο επικεφαλής των “Πολιτών σε Δράση” συνυπέγραψε με τον επικεφαλής του συνδυασμού “Πρώτα το Χαϊδάρι” χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τα κομματικά στελέχη.

Τότε είχε συζητηθεί έντονα ότι “ψήνεται” συνεργασία μεταξύ των δύο, διότι ο Δ. Τσατσαμπάς είχε προ πολλού “κόψει γέφυρες” με το ΠΑΣΟΚ και εκδηλωνόταν αντιμνημονιακά, ενώ και η εσωτερική λειτουργία τού συνδυασμού “Πρώτα το Χαϊδάρι” είχε ατονήσει, όπως φαινόταν καθαρά στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Το ενδιαφέρον των παριστάμενων στην κατάμεστη καφετέρια για την πολιτική παρέα έγινε ακόμη πιο έντονο, όταν εμφανίστηκε και ο παλαιός δήμαρχος Κυριάκος Ντηνιακός. Η συζήτηση κράτησε πολλή ώρα.
Τσάι και συμπάθεια, Κώστας Ασπρογέρακας, Δημήτρης Τσατσαμπάς και... Ντηνιακός μαζί 4

Αν δεν πρόκειται για απλή κοινωνική επαφή, αλλά υπάρχει πολιτικό υπόβαθρο, η διαφαινόμενη σχέση μεταξύ Τσατσαμπά – Ασπρογέρακα έχει μεγάλο ενδιαφέρον: Από τη μια βρίσκεται ένας εκπρόσωπος του “λαϊκού ΠΑΣΟΚ”, που έφυγε από το κόμμα αλλά θέλει να συνεχίσει να εκφράζει αυτόν τον κόσμο, από την άλλη ένας συνεπής αριστερός με πολύχρονη πολιτική πορεία, που όμως είναι συμπαθής και σε αστικά στρώματα της πόλης.

Τσάι και συμπάθεια, Κώστας Ασπρογέρακας, Δημήτρης Τσατσαμπάς και... Ντηνιακός μαζί 6

Τα παλιά κομματικά μπλοκ έχουν διαλυθεί και όλα είναι ανοιχτά… Έχει έρθει η ώρα των προσώπων; Σίγουρα το “προσωπικό στοιχείο” θα γίνει πολύ ισχυρότερο, αν αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής των εκλογών, δηλαδή αν εκλέγονται ανεξάρτητα οι δήμαρχοι από τους δημοτικούς συμβούλους. Οι δημοτικές εκλογές που έρχονται δεν θα μάς αφήσουν να βαρεθούμε!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button