ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Κατάσχεσαν άλογο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του στον Σκαραμαγκά

Άλογο που κακοποιούσε ο ιδιοκτήτης του στον Σκαραμαγκά κατάσχεσε στις 9 Απριλίου με εντολή εισαγγελέα η Αστυνομία και το παρέδωσε στον Ελληνικό Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών (Ε.Σ.Π.Ι.). Στην επιχείρηση πήρε μέρος και υπάλληλος του Δήμου Χαϊδαρίου.
Το ζώο το εντόπισε τυχαία η Κατερίνα Κούνουπα, πρόεδρος του συλλόγου «Φιλόζωοι Χαϊδαρίου» να ζει σ’ ένα οικόπεδο. Το άλογο έμενε για μέρες χωρίς τροφή και νερό γι’ αυτό και η κα Κούνουπα έκανε καταγγελία στο Α.Τ. Χαϊδαρίου και στην αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Αττικής, στις 24 Μαρτίου.
Έτσι ο Παναγιώτης Σαντικτσής – Δουκέλης, κτηνίατρος της Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, πήγε στις 27 Μαρτίου επί τόπου συνοδεία αστυνομικών και της κας Κουνούπα για να διαπιστώσει τις συνθήκες διαβίωσης του ζώου.
Στην έκθεση, που υπογράφει ο  Γεώργιος Τασιάς, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Δυτικού Τομέα Αθηνών, αναφέρεται μεταξύ άλλων πως στο οικόπεδο πέραν των άχρηστων αντικειμένων και των κοπράνων του ζώου «δεν ανευρέθηκαν σκεύη με τροφή και νερό για το τάισμα και το πότισμα του αλόγου, ενώ δεν υπήρχε στεγασμένος χώρος ή απλό στέγαστρο για την προστασία του αλόγου από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες».
Έτσι την περασμένη Πέμπτη και το άλογο κατασχέθηκε παρουσία του ιδιοκτήτη του, ο οποίος προσπαθούσε να πείσει άπαντες πόσο το αγαπάει και πόσο το νοιάζεται ενώ εις βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία. Το ζώο μεταφέρθηκε στις εγκαταστάσεις του Ε.Σ.Π.Ι. στο Κορωπί.
Ο ιδιοκτήτης του αλόγου ενώπιον της Αστυνομίας και των εκπροσώπων του σωματείου και του Ε.Σ.Π.Ι. είπε ότι θα διεκδικήσει να γίνει άρση της προσωρινής κατάσχεσης του ζώου.

Πηγή: www.zoosos.gr 

Ο Δήμος Χαϊδαρίου εξέδωσε το παρακάτω δελτίο Τύπου:

Άμεση
κινητοποίηση του Δήμου Χαϊδαρίου μετά
από καταγγελία για κακομεταχείριση
οικόσιτου ζώου

Μετά
από καταγγελία του Φιλοζωικού Σωματείου
Χαϊδαρίου και τις άμεσες ενέργειες της
Κτηνιατρικής Υπηρεσίας της Περιφέρειας, την Μ. Πέμπτη το απόγευμα άνδρες από το
Αστυνομικό Τμήμα Χαϊδαρίου και ο
υπάλληλός του Δήμου μας Γιώργος
Μπρασκάκης, σε εκτέλεση εισαγγελικής
απόφασης, αφήρεσαν από τον ιδιοκτήτη το
άλογο που ζούσε κάτω από άθλιες συνθήκες
στην περιοχή του Σκαραμαγκά.
Το
άλογο παραλήφθηκε από το Ελληνικό
Σύλλογο Προστασίας Ιπποειδών και
οδηγήθηκε στις εγκαταστάσεις στο Κορωπί
για φιλοξενία.

 

Εκεί, αφού του γίνουν οι απαραίτητες κτηνιατρικές
εξετάσεις και ύστερά από την οριστική
απόφαση του Εισαγγελέα, το ζώο θα δοθεί
προς υιοθεσία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button