ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Οι Έλληνες δεν έχουμε συγκοινωνία στον Σκαραμαγκά”

Χαϊδάρι Σήμερα Τραγικό τέλος στην εξαφάνιση 7χρονου αγοριού στον Σκαραμαγκά
Μια ολόκληρη, νέα πόλη στήθηκε στον Σκαραμαγκά. Συγκοινωνιακές υποδομές όμως δεν δημιουργήθηκαν, με αποτέλεσμα την ταλαιπωρία της τοπικής κοινωνίας.

Πρόβλημα σχετικό με τη λειτουργία του Κέντρου Φιλοξενίας προσφύγων στον Σκαραμαγκά θίγει με επιστολή του στο “Χαϊδάρι Σήμερα” κάτοικος της Αφαίας. Πρόκειται για τη χρήση από τους πρόσφυγες των αστικών λεωφορείων που εξυπηρετούν τις γύρω περιοχές. Είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός τους (3.500 περίπου), ώστε η ανάγκη μετακίνησής τους προς και από την Αθήνα γεμίζει ασφυκτικά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, τόσο που είναι πολύ δύσκολο στους ντόπιους να βρουν χώρο.

Γράφει ο κάτοικος της περιοχής: “Εγώ  προσωπικά  εγώ  πάρει  μέρος σε  πολλές  ανθρωπιστικές δράσεις και πρόσφερα την βοήθειά μου. Εδώ όμως μιλάμε για κάτι  πολύ  διαφορετικό, μιλάμε για παραβίαση των δικαιωμάτων των Ελλήνων. Όταν οι πρόσφυγες παίρνουν το  λεωφορείο να πάνε στην Αθήνα ή στο Χαϊδάρι, μπορούν να μπουν Έλληνες; Χωράνε; Η απάντηση είναι όχι. Να ξέρετε πως αυτή τη στιγμή οι  Έλληνες δεν έχουμε συγκοινωνία.” 

Το πρόβλημα αυτό ταλαιπωρεί έντονα τους κατοίκους της Αφαίας, αλλά και αυτούς της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, περιοχών των οποίων τα λεωφορεία χρησιμοποιούν οι οικογένειες των προσφύγων.

Η πρόταση των κατοίκων είναι αυτονόητη: Το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων του Σκαραμαγκά να έχει δική λεωφορειακή γραμμή προς την Αθήνα ή να πυκνώσουν πολύ τα υπόλοιπα δρομολόγια.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button