ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Λυμπέρης πυροβολεί Ντηνιακό, αλλά "πετυχαίνει" Κέντρη! Τεράστιο θέμα πολιτικής ηθικής για τον αντιδήμαρχο

Διαστάσεις πολιτικού θρίλερ παίρνει η επικοινωνιακή επίθεση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, Τάσου Λυμπέρη, κατά της διοίκησης Ντηνιακού για παρανομίες σε αγορά οικοπέδου από τον Δήμο. Στην πραγματικότητα τα “σκάγια” παίρνουν τον νυν αντιδήμαρχο Γιάννη Κέντρη και την οικογένειά του, που φέρονται ότι εξαπάτησαν τον Δήμο για να προσποριστούν οικονομικό όφελος! Επίσημη αντίδραση από τον Γιάννη Κέντρη δεν έχει εκφραστεί, αλλά ήδη η υπόθεση τον πλήττει πολιτικά και όχι μόνο… Το γάντι σήκωσε ο Δημήτρης Τσατσαμπάς, που απάντησε στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.  
Ρεπορτάζ: Γιώργος Παπαπαναγιώτου
Σε επιστολή του που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα μας (“Μετωπική” Λυμπέρη – Τσατσαμπά, για τη δημοτική περιουσία) ο Τάσος Λυμπέρης είχε καταφερθεί με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά της διοίκησης Ντηνιακού, προαναγγέλοντας μάλιστα προσφυγή στον εισαγγελέα, σχετικά με περιουσιακά θέματα του Δήμου σε Γρηγορούσα – Άη Γιώργη.
Η υπόθεση πήρε απρόβλεπτη τροπή, καθώς σε νεότερή του καταγγελία ο κ. Λυμπέρης (ολόκληρη στο τέλος του δημοσιεύματος), βάλει ονομαστικά κατά της οικογένειας Κέντρη – Σαράκη με απίστευτη βιαιότητα, μιλώντας για “στήσιμο εικονικής πραγματικότητας (σσ. σε υπόθεση αγοράς οικοπέδου από τον Δήμο), για να τα πάρουν αυτοί που δεν εδικαιούντο”! Μέχρι τώρα ο Γιάννης Κέντρης και η οικογένεια Σαράκη δεν έχουν τοποθετηθεί επίσημα, από όσο γνωρίζουμε, και αναμένεται με ενδιαφέρον τόσο η απάντησή τους όσο και η πολιτική έκβαση της αδιανόητης επίθεσης Λυμπέρη κατά Κέντρη, όσον αφορά την ενότητα τής παράταξης Μαραβέλια. Ο ίδιος ο δήμαρχος παραπέμπει αορίστως σε μελλοντική συζήτηση του θέματος της δημοτικής περιουσίας, ενώ δηλώνει ότι είναι προσωπική του στάση να μην απαντάει σε επιστολές και δημοσιεύματα, για να μην πάει στο τρελοκομείο…  

Στις κατηγορίες Λυμπέρη απάντησε με επιστολή του ο Δημήτρης Τσατσαμπάς (ολόκληρη στο τέλος του δημοσιεύματος). Ο Δ. Τσατσαμπάς, προκαλεί τον κ. Λυμπέρη -μεταξύ άλλων- να φέρει στο Δημοτικό Συμβούλιο εκ νέου πρόταση για δέσμευση του οικοπέδου Δεληνικόλα, να αποδώσει ευθύνες στο σημερινό δήμαρχο που είχε υπερψηφίσει την υπόθεση στο Δ.Σ., να ζητήσει από τον αντιδήμαρχο κ. Κέντρη να πάρει θέση απέναντι στις καταγγελίες που του αποδίδει και να καταθέσει ό,τι στοιχεία έχει στον εισαγγελέα. 
Συζήτηση της “υπόθεσης Σαράκη” στο Δημοτικό Συμβούλιο

Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος Τ. Λυμπέρης προσπάθησε να προσπεράσει το θέμα που προαναφέραμε, αλλά παρενέβη ο Δ. Τσατσαμπάς, θυμίζοντας ότι είχαν συμφωνήσει να συζητηθεί το θέμα της καταγγελίας του. Ο πρόεδρος είπε ότι για να γίνει συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να είναι παρών ο κ. Θ. Σπηλιώτης (πρώην υπεύθυνος Δημοτικής Περιουσίας), καθώς και η Τεχνική Υπηρεσία και η νομική σύμβουλος του Δήμου. Δήλωσε πάντως ότι λυπάται που δεν ήξερε τα στοιχεία αυτά πιο πριν, για να τα στείλει στον εισαγγελέα, και πέρασαν 23 χρόνια!
Ο κ. Τσατσαμπάς, τόνισε πως ο πρόεδρος «Θα όφειλε, αν θα ήθελε να είναι αντικειμενικός και ακριβής και όχι να συκοφαντεί υπολήψεις ανθρώπων, πρώτα να διερευνήσει για μια τόσο σοβαρή καταγγελία με όλους τους αρμόδιους παράγοντες και στη συνέχεια όλα τα στοιχεία να τα δώσει στην κοινή γνώμη και στον εισαγγελέα. Το γεγονός όμως ότι το έκανε πριν έρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, για μας είναι μια ενέργεια άκρως συκοφαντική. Ζητώ ή να ξεκαθαρίσετε το θέμα ή να παραιτηθείτε», κατέληξε ο κ. Τσατσαμπάς. 
«Επειδή με αποκάλεσε συκοφάντη, καλώ όποιον δημοτικό σύμβουλο θέλει, να πάρει την επιστολή που σας έχω κοινοποιήσει και να παει αύριο το πρωί στον εισαγγελέα», του ανταπάντησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας κατηγόρησε τον Δ. Τσατσαμπά διότι, όπως είπε, επιχειρεί να συσκοτίσει το Δημοτικό Συμβούλιο για την υποβάθμιση της εκπαίδευσης στη Γρηγορούσα και την υπόθεση Δεληνικόλα, καθώς και ότι σκόπιμα εμπλέκει την οικογένεια Σαράκη – Κέντρη, για πολιτικούς λόγους. 
Ο Μιχάλης Σελέκος ανέφερε πως κατά τη γνώμη του πρέπει να γίνει μια οργανωμένη συζήτηση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο, γιατί πραγματικά είναι πολύ σοβαρά αυτά τα ζητήματα και τόνισε πως η παράταξη του ήταν εναντίον των αποδεσμεύσεων.
Ο κ. Λυμπέρης ισχυρίστηκε πως έχει γραφτεί ένα ντοσιέ ολόκληρο από τον υπεύθυνο της Δημοτικής Περιουσίας, το οποίο έχει δοθεί στις παρατάξεις, κάτι το οποίο αμφισβήτησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι (προεξάρχοντος του Αριστείδη Πανόπουλου), λέγοντας ότι η μόνη ενημέρωση που έχει δοθεί είναι από την αντιδήμαρχο Ελένη Καμπόλη στα μέλη της Επιτροπής Δημοτικής Περιουσίας. Τεικά ο κ. Λυμπέρης ανακοίνωσε πως μετά από πρόταση του δημάρχου το θέμα θα τεθεί σε επόμενη οργανωμένη συζήτηση. «Η συμπεριφορά σας είναι απαράδεκτη ως προέδρου», του απάντησε η Αθηνά Μπούτση. «Θα συμφωνήσω στο αμέσως επόμενο Συμβούλιο,

οργανωμένα. Είναι αυτονόητο πως δεν θα συμμετέχετε ως πρόεδρος Δημοτικό Συμβούλιο,  γιατί σας αφορά και η βιασύνη σας να ξεπεραστεί το θέμα δεν συνάδει με τις καταγγελίες σας», είπε ο κ. Τσατσαμπάς στον κ. Λυμπέρη.

Συβαφής προς το θέμα τής σύγκρουσης Λυπάρη  – Τσατσμπά είναι η συνέντευξη του Κυριάκου Ντηνιακού, που παραχώρησε στο Χαϊδάρι Σήμερα: “ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΝΤΗΝΙΑΚΟΣ: Η σημερινή δημοτική αρχή είναι μικρόψυχη, ανεπαρκής, αποτυχημένη, φοβισμένη

Η επιστολή Λυμπέρη
Η αποδέσμευση της ιδιοκτησίας Δεληνικόλα, με απόφαση της πλειοψηφίας του Δημοτικού μας Συμβουλίου (22-12-05), έγινε με δόλιο τρόπο, από την τότε Δημοτική Αρχή και ήταν, ως ενέργεια μη νόμιμη, άκρως επιλήψιμη, καθόλα αδικαιολόγητη, αλλά και προκλητικά άδικη, για τη συνοικία του Αϊ-Γιώργη.
Σημειωτέον, πως η ιδιοκτησία αυτή συνενούμενη με την παρακείμενη Δημοτική περιουσία, θα αποτελούσε ίσως την καλύτερη λύση, για την μεταφορά, στο χώρο αυτό, των 2 νηπιαγωγείων (3ου και 10ου) και την ανέγερση του 4ου Λυκείου, σε άνετο χώρο, για να μην συμπέσουν τώρα όλες αυτές οι εκπαιδευτικές λειτουργίες, σε περιορισμένο χώρο (με τον τρόπο αυτό θα αποζημιωνόταν βέβαια και η ιδιοκτησία Δεληνικόλα από τον ΟΣΚ).
Δυστυχώς, η τότε Διοίκηση του Δήμου, όχι μόνο δεν πρότεινε αυτή τη λύση, αλλά απέκρυψε συγχρόνως, δολίως, την ύπαρξη της παρακείμενης Δημοτικής έκτασης!
Και το εύλογο ερώτημα, που αναφύεται εδώ, είναι γιατί ο τότε Δήμαρχος
(κ. Ντηνιακός), που ήταν ο ίδιος που αγόρασε την ιδιοκτησία Σαράκη, απέκρυψε την ύπαρξη της από το Δημοτικό Συμβούλιο;
Τι προσπάθησε, άραγε, να καλύψει ο ίδιος με την ένοχη σιωπή του;

Α. Αγορά οικοπέδου Σαράκη
Την απάντηση στο ερώτημα αυτό τη δίνουν εύγλωτα, με γραπτό κείμενό τους, τόσο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, όσο και ο υπεύθυνος για την Δημοτική περιουσία (από το 2002 και μετά) κ. Θ. Σπηλιώτης. Ας παρακολουθήσουμε όμως τα γραφόμενα τους:
«Η ιδιοκτησία Σαράκη αγοράστηκε από το Δήμο το 1990, με σκοπό τη διάνοιξη της οδού Ι. Λόχου. Το τοπογραφικό μεταβίβασης όμως δεν απεικονίζει πιστά τα όρια της, βάσει του παραχωρητηρίου του Υπουργείου Γεωργίας και ούτε έχει συνταχθεί νομοτύπως»!
Ιδιαίτερα όμως, ο κ. Σπηλιώτης, για την αγορά αυτή είναι καταπέλτης, αφού δεν μασάει καθόλου τα λόγια του, σημειώνοντας: «Απορώ και εξίσταμαι, για το τι έλεγχο τίτλων έκανε ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Δήμου». Και θέτει παρακάτω συγκεκριμένα και καταλυτικά ερωτήματα:
– Ελέγχθηκε μήπως ο τίτλος των πωλητών, σύμφωνα με το από 1929 συμπλ. 1933 σχεδιάγραμμα «ΝΕΑ ΦΩΚΑΙΑ (ΧΑΪΔΑΡΙ) ΑΤΤΙΚΗΣ, του Υπουργείου Γεωργίας;
– Ελέγχθηκε πως ήταν το τεμάχιο 46Β, που περιβάλλεται από Δημοτική περιουσία και είχε παραχωρηθεί στο Δήμο, με το υπ’αριθμ. ΦΕΚ204/10-10-1956 Διάταγμα;
– Ελέγχθηκε η μορφή του οικοπέδου, όπως παρουσιάστηκε στο σχεδιάγραμμα
(Μάϊος 1999) του Μηχανικού του Δήμου, που είναι τελείως διαφορετική, με το σχεδιάγραμμα του Υπ. Γεωργίας;
– Ελέγχθηκε το οικόπεδο των 1040 m2 , πόσο απέμεινε τελικά (στην πραγματικότητα έμειναν μόνο 172, 00 m2), μετά την εφαρμογή του ΦΕΚ Δ37/22-3-67 Δ/τος (ένταξη της περιοχής στο σχέδιο πόλης);
– Ελέγχθηκε το οικόπεδο αυτό, πως τακτοποιήθηκε με την υπ’αριθμ. 49/1978 πράξη τακτοποιήσεως-προσκύρωσης και αναλογισμού αποζημιώσεως ιδιοκτησίας κληρονόμων Μιχαήλ Δεληνικόλα, κειμένης στο Χαϊδάρι και επί των οδών Αγ. Γεωργίου και Ι. Λόχου;
Τίποτα δεν ελέγχθηκε, απλώς να στήσουμε (από ποιους;), μια εικονική πραγματικότητα, για να τα πάρουν αυτοί, που δεν τα εδικαιούντο!

Με τα δεδομένα αυτά (η τελευταία φράση του κ. Σπηλιώτη τα λέει άλλωστε όλα),
βρισκόμαστε μπροστά σ’ένα υπαρκτό πλέον σκάνδαλο, το οποίο στοίχισε στο Δήμο πολύ ακριβά, αφού για την αγορά της παραπάνω ιδιοκτησίας, προσέφυγε ο Δήμος στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και πήρε από εκεί δάνειο, (με τοκογλυφικό βεβαίως επιτόκιο, ύψους 19% και εικοσαετή διάρκεια), το οποίο αποπλήρωσε μόλις προ διετίας!

Τα παραπάνω στοιχεία αποκαλύπτουν απλά, ότι ο Δήμος, ενώ αγόρασε ένα σχετικά μικρό τεμάχιο γης, εμβαδού μόλις 172 τ.μ κατέβαλε γι’αυτό δυσανάλογο τίμημα, που αντιστοιχεί στην αγορά ενός τεράστιου οικοπέδου, εμβαδού
1040 τ.μ (!), συνάπτοντας μάλιστα για να το εξοφλήσει, ένα υπέρογκο δάνειο!

Φρονώ λοιπόν, πως αρμόδιος για την έρευνα και τα δεδομένα της εν λόγω αγοράς, είναι πλέον ο Εισαγγελέας διαφθοράς και κανένας άλλος.

Β. Η αποδέσμευση της ιδιοκτησίας Δεληνικόλα από το Δ.Σ
Στις 22-12-05 η τότε Διοίκηση του Δήμου, έφερε στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της αποδέσμευσης (!) της ιδιοκτησίας Δεληνικόλα συνολικού εμβαδού 1.392 τ.μ
(εκ των οποίων τα 224 τ.μ ήταν για τη δημιουργία πεζόδρομου και τα υπόλοιπα προορίζονταν για κοινόχρηστο πράσινο)!
Ο ίδιος ο Δήμαρχος (κ. Ντηνιακός) εισηγούμενος το θέμα δεσμευόταν στο Σώμα, πως ο ιδιοκτήτης του πρόκειται να παραχωρήσει ως αντάλλαγμα στο Δήμο (ήταν τότε μάλιστα κατά τον κ. Ντηνιακό εξασφαλισμένα) 450 τ.μ, για τη δημιουργία πλατείας και αφετέρου, διαβεβαίωνε πως δεν θα υπήρχε, με την τροποποίηση σχεδίου που εισηγείτο, καμία οικονομική επιβάρυνση, για τους παρόδιους ιδιοκτήτες! Και η πλειοψηφία του Δημοτικού μας Συμβουλίου αποδέχθηκε, με αυτούς τους όρους, την αποδέσμευση (τον αποχαρακτηρισμό δηλαδή) της ιδιοκτησίας Δεληνικόλα!

Σήμερα, ύστερα από 8 χρόνια, διαπιστώνεται απλά η χονδροειδής εξαπάτηση των μελών του ΔΣ, από την τότε Διοίκηση του Δήμου, αφού όχι μόνο δεν παραχωρήθηκαν τα 450 τ.μ στο Δήμο από τον ως άνω ιδιοκτήτη, αλλά επιβαρύνθηκαν συγχρόνως και οι περίοικοι, ύστερα από ενέργειες του κ. Δεληνικόλα, στην πολεοδομία, με 270 τ.μ !
Επομένως, αναφύεται τώρα, εκτός των άλλων, ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα, από την ασυνέπεια και τις μεθοδεύσεις του εν λόγω ιδιοκτήτη, που ευνοήθηκε κατά τα άλλα, σκανδαλωδώς, από την τότε Δημοτική Αρχή!
Όμως τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα, για την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, διότι σύμφωνα με την Πολεοδομική Νομοθεσία:
«Δεν προβλέπεται ο αποχαρακτηρισμός χώρων (με απόφαση του Δ.Σ), που έχουν δεσμευθεί ως κοινόχρηστοι, παρά μόνον μετά από δικαστικές αποφάσεις, που κρίνουν επί της παρέλευσης ή μη του ευλόγου χρόνου, που είχε η Διοίκηση για την υλοποίηση της ρυμοτομικής δέσμευσης

Παρόλα αυτά, σύμφωνα πάντα με τη Νομοθεσία:

«Επιτρέπεται μόνο η αναδιάταξη των κοινόχρηστων χώρων σ’ένα Δήμο, με συνδυασμένη τροποποίηση των αντίστοιχων Ο.Τ. (αναθεώρηση), χωρίς να διαταράσσεται όμως το ισοζύγιο γης, σε βάρος του εμβαδού, των κοινόχρηστων χώρων.»

Η πρόταση λοιπόν, αποδέσμευσης της ως άνω ιδιοκτησίας, που κατέθεσε η τότε Διοίκηση του Δήμου, αναφερόταν σε αναδιάταξη των κοινόχρηστωνχώρων και αφορούσε αποκλειστικά στα Ο.Τ 228,229 και Ο.Τ 20.
Εκ των υστέρων όμως, διαπιστώθηκε, ως φαίνεται, από τους αρμόδιους του Δήμου, πως δεν είχε υπολογιστεί καλά το ισοζύγιο γης, το οποίο απέβαινε τελικά εις βάρος του εμβαδού των κοινόχρηστων χώρων.

Έτσι, εντελώς αυθαίρετα και παράνομα βέβαια, η τότε ΔΑ, προσέθεσε (!) στην απόφαση του ΔΣ, κι’άλλα 270 τ.μ προερχόμενα από ένα άλλο οικοδομικό τετράγωνο (συγκεκριμένα από το Ο.Τ 145), που δεν υπήρχε όμως ως πρόταση στο κείμενο της υπηρεσιακής εισήγησης, ούτε συζητήθηκε βέβαια ποτέ στην εν λόγω συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου!
Συνειδητή παραχάραξη λοιπόν, για να μην πω ευθεία πλαστογράφηση της απόφασης του Δ.Σ, με στόχο να ευνοηθεί, πάση θυσία, η ιδιοκτησία Δεληνικόλα, εις βάρος, βέβαια, του Δημοσίου συμφέροντος και της ποιότητας ζωής των κατοίκων της περιοχής του Αϊ-Γιώργη!

Αιδώς Αργείοι!

Η απάντηση Τσατσαμπά 

Κύριε Λυμπέρη,
Μετά την εικονική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που στήσατε, υπακούοντας στις εντολές του Δημάρχου, κ. Μαραβέλια, για να ξεπουλήσετε σε υμέτερους, πολύ σημαντικές λειτουργίες του Δήμου, που επί χρόνια προσέφεραν πολύτιμες υπηρεσίες στους Χαιδαριώτες, είναι προφανές ότι δεν σας έχει μείνει ίχνος κύρους και αξιοπιστίας, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Θα ήταν, λοιπόν, περιττή μια απάντησή μου προς τα καταγγελόμενά σας, όμως επειδή και πάλι πίσω από τις δόλιες ενέργειές σας κρύβεται, κατά την προσφιλή του τακτική,  ο  Δήμαρχος, κ. Μαραβέλιας, σας απαντώ τα εξής

Αποδέσμευση του οικοπέδου Δεληνικόλα  
 Η μερική αποδέσμευση του οικοπέδου Δεληνικόλα ψηφίστηκε το Δεκέμβρη του 2005 και από τον ίδιο τον κ. Μαραβέλια και την παράταξή του, στην οποία σήμερα ανήκετε κι εσείς. Η ψήφιση έγινε λόγω της ήδη σημαντικής αύξησης του δημοτικού πρασίνου στην περιοχή, ανεξάρτητα και από τον κίνδυνο να αποδεσμευτεί ο χώρος με δικαστική απόφαση, λόγω παρέλευσης του ικανού χρόνου δέσμευσης.
Την αποδέσμευση, όχι μόνο δεν εμπόδισε, αλλά αντίθετα την ολοκλήρωσε το 2008 η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια, η παράταξη δηλαδή στην οποία τώρα ανήκετε.
Για το συμφωνηθέν, από τη Δημοτική Αρχή Ντηνιακού, προς παραχώρηση στο Δήμο. μέρους του οικοπέδου που δεν προχώρησε, ευθύνεται η Δημοτική Αρχή Μαραβέλια η οποία  δεν διαμόρφωσε τον παραχωρηθέντα χώρο σε κοινόχρηστο πράσινο.

Η υποβάθμιση της Εκπαίδευσης σε Γρηγορούσα και Άη Γιώργη
Είμαστε η μόνη δημοτική παράταξη που διαφωνήσαμε και αντιδράσαμε έντονα με το σχεδιασμό που υλοποιείται σήμερα.
Τονίσαμε, τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και με έγγραφες ανακοινώσεις μας, όλα τα αδύνατα σημεία, που τώρα και εσείς πολύ καθυστερημένα, 6 χρόνια μετά, έρχεστε να επισημάνετε, από δήθεν ενδιαφέρον.  Και εδώ κ. Λυμπέρη, η παράταξη Μαραβέλια στην οποία ανήκετε, φέρει αποκλειστικά την ευθύνη, γιατί η ίδια έκανε αυτόν το σχεδιασμό τσιμεντοποίησης, που υλοποιείται σε βάρος της ποιότητας της εκπαίδευσης στην περιοχή  

Αγορά από το Δήμο πριν από 23 χρόνια δημοτικής περιουσίας, από την οικογένεια Σαράκη- Κέντρη
Από το να επιχειρείτε, για ανομολόγητους λόγους, να συκοφαντήσετε χωρίς ντροπή τον πρώην Δήμαρχο, Κυριάκο Ντηνιακό, ρωτήστε καλύτερα το δικηγόρο της υπόθεσης, κ. Παπαλάμπρο, μέλος της παράταξής σας, δημοτικό σύμβουλο και συνεργάτη σας.
Επίσης, ρωτήστε τον Αντιδήμαρχο κ. Κέντρη, μέλος της παράταξης Μαραβέλια, στην οποία ανήκετε κι εσείς, τί απαντά στις καταγγελίες σας, ότι δηλαδή η οικογένειά του και στενοί συγγενείς του εξαπάτησαν το Δήμο.
Επίσης ρωτήστε την αρμόδια Τεχνική Υπηρεσία, καθώς και την αρμόδια Νομική Υπηρεσία του Δήμου, τις οποίες σκοπίμως παρακάμπτετε.
Από τις αθέμιτες ενέργειές σας, είναι ολοφάνερο ότι το σχέδιό σας είναι να συκοφαντήσετε τη Δημοτική Αρχή της εποχής εκείνης και προσωπικά τον πρώην Δήμαρχο, Κυριάκο Ντηνιακό. Ο Κυριάκος Ντηνιακός όση λάσπη και να του πετάξετε, δεν μπορεί να τον αγγίξει. Γιατί είναι ο Δήμαρχος που μεταξύ πολλών άλλων, αύξησε τεράστια τη δημοτική περιουσία του Δήμου μας, υπογράφοντας 100 και πλέον συμβόλαια αγοράς οικοπέδων. Γιατί, όπως είναι σε όλους γνωστό, είναι ο Δήμαρχος, που με τις ενέργειές του, επεστράφη στο Δήμο δημοτική περιουσία που είχε παράνομα ιδιοποιηθεί. Γιατί είναι ο Δήμαρχος που με ενέργειές του δέσμευσε ακόμα και δική του περιουσία και την απαλλοτρίωσε, για να κτιστεί Νηπιαγωγείο σε όφελος του Δήμου.
Ό,τι λοιπόν κι αν σκαρφιστείτε, εσείς κ. Λυμπέρη, για τους δικούς σας λόγους και ο Δήμαρχος κ. Μαραβέλιας για να κρύψει το μηδενικό του έργο και το τεράστιο φέσι που έβαλε στο Δήμο, όχι μόνο δεν πιάνουν, αλλά σας εκθέτουν βαρύτατα στην κοινή γνώμη, που γνωρίζει πολύ καλά την αλήθεια.
Το μόνο που πετυχαίνετε κ. Λυμπέρη, είναι να κατρακυλάτε στον κατήφορο του ήδη χαμένου σας κύρους και της ήδη χαμένης σας αξιοπιστίας, ως Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Κύριε Λυμπέρη,
Αν τολμάτε
α. Φέρτε στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόταση για δέσμευση, εκ νέου του οικοπέδου Δεληνικόλα και η παράταξή μας δεσμεύεται ότι θα τη στηρίξει
β. Ζητείστε επισήμως, όπως έχετε υποχρέωση, τη γνώμη των αρμοδίων υπηρεσιών του Δήμου, της Τεχνικής και της Νομικής, για το σκάνδαλο, όπως εσείς λέτε, αγοράς δημοτικής περιουσίας και δημοσιοποιείστε τη θέση τους.
γ. Αποδώστε ευθύνες στο Δήμαρχο κ. Μαραβέλια  για τις πράξεις και τις παραλείψεις του επί των καταγγελομένων σας, αλλιώς ο ίδιος ο κρυπτόμενος κ. Μαραβέλιας να πάρει θέση.
δ. Ζητείστε από τον Αντιδήμαρχο κ. Κέντρη να πάρει θέση επί των καταγγελιών σας, που βαρύνουν την οικογένειά του και στενούς συγγενείς του, ότι δηλ. εξαπάτησαν το Δήμο για να λάβουν αποζημίωση επί περιουσίας που δεν τους ανήκε.
ε. Καταθέστε τα στοιχεία, που λέτε ότι έχετε, στον εισαγγελέα. Αλλιώς είναι ξεκάθαρο ότι λειτουργείτε ως κοινός συκοφάντης και η τελευταία επιλογή που σας απομένει, είναι να υποβάλετε την παραίτησή σας από Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και από δημοτικός σύμβουλος.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button