ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Το λιμάνι στον Σκαραμαγκά από νέα οπτική γωνία

skaramagas

Εντελώς άλλη διάσταση δίνει στο θέμα της ίδρυσης λιμανιού στον Σκαραμαγκά η δημοτική κίνηση Πολίτες σε Δράση”. Η νέα οπτική εστιάζει στο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Χαϊδαρίου, το Νέο Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο του ΥΠΕΧΩΔΕ, τον ρόλο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας λόγω γειτνίασης του Ναυστάθμου, καθώς και σοβαρότατα προβλήματα ασφάλειας εξ αιτίας των πλωτών αγωγών αερίων που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Όλα συνηγορούν ότι λιμάνι δεν μπορεί να ιδρυθεί στον Σκαραμαγκά.

el-naupigeia-19642 O  επικεφαλής της δημοτικής κίνησης , Δημήτρης Βίτσας επισημαίνει τα παρακάτω :

«Σήμερα υπάρχουν όλα τα στοιχεία, όλες οι προϋποθέσεις και όλη η γνώση  ώστε αύριο το πρωί ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου να καλέσει τον εισαγγελέα  και τις αρμόδιες λιμενικές αρχές για να παύσει η παράνομη και επικίνδυνη λειτουργία λιμενικών δραστηριοτήτων στην παράνομα επιχωμένη θάλασσα του Σκαραμαγκά.

Κι ακόμη παραπέρα, για εμάς,  ο Δήμαρχος έχει πλέον κάθε δικαίωμα να «κόψει την κορδέλα» επαναδιάθεσης στην τοπική κοινωνία των 120 στρεμμάτων που δικαιωματικά της ανήκει και να ξαναγίνει ο Δήμος Χαϊδαρίου πραγματικά παραθαλάσσιος Δήμος.
Ας πάψουν πια οι διοικούντες (Δήμος, Νομαρχία, Περιφέρεια, ΑΣΔΑ, ΟΡΣΑ κλπ) να παίζουν το παιχνίδι των «αγωνιστικών δηλώσεων» από τη μια και της αποδοχής αντισυνταγματικών, παράνομων, αντικοινωνικών και αντιδημοκρατικών πράξεων από την άλλη.
el-naupigeia-19751 Τελευταία επιπλέον συμβολή μας, προς την σημερινή διοίκηση του Δήμου, είναι η σύσταση να ρίξει μια ματιά στο άρθρο 24 του Συντάγματος, στο Ν.2077/92, στην Agenta 21, στο Ν.1650/86, στο Ν.1515/86, στη ΚΥΑ 69269/90, στο Ν.2971/2001, στο ΓΠΣ Χαϊδαρίου και ας αναζητήσει από το ΣτΕ τελεσίδικες αποφάσεις για παρόμοια  παράκτια έργα και επεμβάσεις στον Αιγιαλό, όπως αυτά στο Σκαραμαγκά, που τεκμηριώνονται στις αποφάσεις 1082146/02 και 9580/03 του Υπουργείου Οικονομικών  και κυρίως την Απόφαση 16301/94 της Νομαρχίας Δυτικής Αττικής, όλα αυτά στο συνδυαστικό πλαίσιο του ΝΔ 3593/56 που σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αγνοηθεί.

 

Αν η σημερινή διοίκηση μελετήσει τα παραπάνω θα εμφανιστούν εμπρός της όλες οι παράνομες και χαριστικές δράσεις προς τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΑΕ και την ΑΕΕΣΜΑ ΑΕ (ή αλλιώς DEPOTS) που αφαίρεσαν από τους κατοίκους της Δυτικής Αττικής την ακτή και τη θάλασσά τους.
Εμείς, πρέπει να θεωρηθεί αυτονόητο ότι είμαστε διατιθέμενοι, να δώσουμε  όλα τα στοιχεία και να τεκμηριώσουμε της θέσεις μας σε δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (αν μας ζητηθεί), προκειμένου να υπάρξει συλλογική κινητοποίηση, προτού κινηθούμε ανεξάρτητα σε περίπτωση συνεχιζόμενης αδράνειας και αδιαφορίας των αρμοδίων»

 

Σχετικά Έγγραφα
Ενημερωτικό Φυλλάδιο

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button