ΔΗΜΟΤΙΚΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Πλατεία Δάσους – Παρέμβαση πριν αποδειχθεί καρμανιόλα για τους πεζούς!

 

Πολύ μελάνι έχει ξοδευτεί στον τοπικό τύπο του Χαϊδαρίου για θέματα έλλειψης οδικής ασφάλειας. Ωστόσο, στο πιο κεντρικό σημείο του Δάσους και πιο συγκεκριμένα εκεί όπου καταλήγει ο πεζόδρομος της Ηρώων Πολυτεχνείου στην Γεωργίου Παπανδρέου, εκατοντάδες πεζών, μαθητές, νοικοκυρές, επαγγελματίες, ασκούμενοι στο αθλητικό κέντρο, διασχίζουν καθημερινά το «ξέφωτο» δίχως σαφείς και κατάλληλα σηματοδοτημένες διαβάσεις.
Τα προβλήματα είναι πολλά. Η παλιότερη βαφή με διαγραμμίσεις επί του οδοστρώματος (προ τριετίας) ξέβαψε πολύ γρήγορα. Ακόμη, η διάβαση πεζών οδηγεί πάνω σε θέση στάθμευσης (!), δίπλα στο αυθαίρετο και παράνομο σε κοινόχρηστο χώρο μηχάνημα αυτόματης ανάληψης.
Τι θα μπορούσε να γίνει;
  • Καλύτερη βαφή του οδοστρώματος
  • Κάθετη σηματοδότηση (προειδοποιητικές πινακίδες)
  • “Μάτια γάτας” (ανακλαστικά επί του οδοστρώματος)
  • Κυβόλιθοι σε αντικατάσταση τμήματος του οδοστρώματος, ώστε να μειώνεται η ταχύτητα των διερχόμενων οχημάτων

Ίσως λαστιχένια σαμαράκια, όπως προβλέπονται από τη νομοθεσία

Μια λύση που εφαρμόζεται στο εξωτερικό υπενθυμίζει ο συμπολίτης μας μουσικός – εκπαιδευτικός κ. Γιώργος Πολυχρονάκος. Προτείνει την τοποθέτηση σηματοδοτών προειδοποίησης για την διάβαση, καθώς αναβοσβήνοντας διαρκώς επισημαίνουν στους οδηγούς τον κίνδυνο.
έλλειψης οδικής ασφάλειας
Συμβολή Ηρ. Πολυτεχνείου και Γ. Παπανδρέου.
Πολυσύχναστη διάβαση πεζών, χωρίς καμία
μέριμνα για την ασφάλειά τους.
Θα φιλοτιμήσουν όμως τα παραπάνω όσους -βραδινές κυρίως ώρες- διέρχονται με εξοργιστικά υπερβολική ταχύτητα παίζοντας κορώνα – γράμματα την ζωή τους, αλλά και τη ζωή των διερχόμενων πεζών; Ή μήπως θα εμποδίσουν και την πρόκληση συμφόρησης, λόγω της τακτικής καθόδου λεωφορείων στο τέλος της βάρδιας ή και άλλων βαρέων οχημάτων; Μήπως χρειάζεται αστυνόμευση και διοχέτευση των κατερχόμενων βαρέων οχημάτων σε άλλους δρόμους;
Τώρα, γιατί τα παραπάνω δεν αντιμετωπίστηκαν με την δαπάνη περίπου 800.000 ευρώ κατά την προ τριετίας «αναμόρφωση» της Γ. Παπανδρέου, όταν σπαταλήθηκαν χρήματα για δάπεδα στάθμευσης και δεν διασφαλίστηκαν τα πεζοδρόμια, ας απαντήσει η διοίκηση του κ. Μαραβέλια. Επιλέξαντες και μη ας κρίνουν πού πήγαν τα λεφτά που υπήρχαν!
Κίμων Φουντούλης

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button