ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Ιστός”: Προστατεύουμε – επαναχρησιμοποιούμε το Παλαιό Δημαρχείο

ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΟ ΚΤΗΡΙΟ

ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ

Γράφαμε το 2012
Εμείς οι πολίτες του Χαϊδαρίου που συμμετέχουμε στον ΙΣΤΟ, επαναχρησιμοποιούμε το παλαιό Δημαρχείο, προς όφελος της κοινωνίας.
Το αραχνιασμένο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου το καθαρίσαμε, το βάψαμε και το διακοσμήσαμε με έπιπλα/βιβλία/ φωτογραφίες/ αφίσες που φέραμε από τα σπίτια μας.
Στο εγκαταλελειμμένο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου ξαναδώσαμε ζωή, στεγάσαμε το όραμά μας, που είναι η διατήρηση του κοινωνικού ιστού, με αλληλέγγυα κοινωνική δράση, σε εποχή έντονης πολιτικής, οικονομικής, πολιτιστικής, περιβαλλοντικής κρίσης.

Στο απαξιωμένο κτήριο του παλαιού Δημαρχείου συναντηθήκαμε με τα παιδιά μας και τους φίλους μας, με όλους τους πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν στην επανάχρηση του χώρου.

Στο ιστορικό κτήριο του παλαιού Δημαρχείου επιχειρούμε να «γράψουμε» μια νέα κοινωνική ιστορία, με αυτοδιαχείριση, αλληλεγγύη, αλληλοβοήθεια, με νέες πολιτιστικές και ηθικές αξίες
.logonew
Πέντε χρόνια αργότερα, 2017
Ανοίγουμε το χώρο μας και υποδεχόμαστε κι άλλες ομάδες πολιτών με κοινά οράματα και αγώνες.
Την Παρασκευή 31/4/17 υποδεχτήκαμε συναγωνιστές από την ΒΙΟΜΕ και από το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών.Ο Νίκος, Ο Κώστας, η Μαρία, πολλοί από τους παλιούς αλλά και τους νέους χρήστες του Παλαιού δημαρχείου συγκεντρωθήκαμε, συζητήσαμε, γλεντήσαμε αλλά και σχεδιάσαμε μελλοντικές δράσεις αντίστασης αλλά και καλών πρακτικών στα σύγχρονα κοινωνικά προβλήματα.
Διατηρούμε έναν ελεύθερο χώρο που προσφέρει στην κοινωνία, χωρίς να υποκαθιστά τις ευθύνες της πολιτείας.Καλλιεργούμε την κουλτούρα ότι ο καθένας προσφέρει ό,τι μπορεί, σε πείσμα κάποιων ανιστόρητων που θέλουν να γκρεμίσουν το κτήριο.Να τους θυμίσουμε ότι ο Ιστός δεν είναι το κτήριο.Είναι ο χώρος που στεγάζει τα όνειρά μας και  αυτά δεν μπορεί να μας τα γκρεμίσει κανείς.
Οι άνθρωποι που συμμετέχουν στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης ΙΣΤΟΣ υπερασπίζουν το ιστορικό κτήριο του παλιού δημαρχείου και τον καταπράσινο περιβάλλοντα χώρο.Yπερασπίζονται την ιστορική μνήμη.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟ – σημαίνει:
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ
– την ιστορική μνήμη και το αστικό περιβάλλον
– το πράσινο και την πλατεία.
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ:
– την αυτοδιαχείριση και την αυτοοργάνωση των πολιτών
– την αλληλεγγύη, τη συνεργασία, την αυτενέργεια
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟ σημαίνει
– ενθαρρύνουμε τους ανθρώπους από θεατές και χειροκροτητές να γίνουν ενεργοί πολίτες
ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΌΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΙΣΤΟ σημαίνει
– Συνεργαζόμαστε με υπευθυνότητα για τη συντήρηση και την επαναχρησιμοποίησή του προς όφελος της κοινωνίας
(το έχουμε αποδείξει αυτό)
 
 
 
 
 
 
 
 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button