Ιδού πώς γυρνούν τα παιδιά μας από το σχολείο!Για την έλλειψη ή την ακαταλληλότητα πεζοδρομίων, σε όλη την πόλη, έχουν γίνει από αυτό το βήμα αμέτρητα σχόλια, δικά μας και των αναγνωστών μας. Αλλά… από την διοίκηση και τις υπηρεσίες του Δήμου δεν υπάρχει καμία απολύτως ανταπόκριση. 
Δημοσιεύουμε αυτή τη φωτογραφία, μήπως επιτέλους κάποιος ανησυχήσει. Έτσι γυρνούν τα παιδιά μας από το σχολείο στο σπίτι: στη μέση του δρόμου! Η εικόνα είναι από την οδό Μάνης, αλλά την ίδια ακριβώς θα δει κανείς γύρω και από τα 50 σχολεία του Χαϊδαρίου!


Είναι σαφές πως υπάρχει ένα υπερεπείγον θέμα ασφάλειας.
Χρειάζεται «να γυρίσει ο θεός ανάποδα» για να επιμεληθεί η δημοτική αρχή ένα πεζοδρόμιο; Δηλαδή να αποκτήσει ένα στοιχειώδες πλάτος; Να αποκτήσει συνέχεια σε όλο το μήκος του δρόμου; Να ξυριστούν τα καχεκτικά δέντρα που ο καθένας φυτεύει όπου του έλθει; Να τοποθετηθούν σωστά πινακίδες και κάδοι; Να αποτραπεί το παράνομο παρκάρισμα; 
Πρέπει να γίνει σκοπός και παρέμβαση πρώτης προτεραιότητας, για υποψηφίους δημάρχους και ψηφοφόρους, η κατασκευή ασφαλών πεζοδρομίων γύρω από τα σχολεία και σε επιλεγμένες διαδρομές, που χρησιμοποιούν οι μαθητές μεταξύ σπιτιού και σχολείου. Και τελικά, αυτό το πλέγμα πεζοδρομίων να επεκταθεί σταδιακά σε όλη την πόλη. 
Κάποτε πρέπει να αρχίσουμε. Ας γίνει με αφετηρία τα σχολεία.