ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

“Πού πάς ρε Καραμήτρο, που θέλεις και λουλούδια στο παρτέρι…”

Τη “νεκρή φύση” που βλέπετε στη φωτογραφία θέλησε να ζωντανέψει ένας συμπολίτης μας φυτεύοντας λουλούδια και κόντεψε να βρεθεί με ένα γερό πρόστιμο για… να έχει να θυμάται για το θράσος του (!), όπως μάς λέει.

Το “παρτέρι” αυτό βρίσκεται βρίσκεται στην Ιερά Οδό, κοντά στο Πράκτικερ, δίπλα στη στάση της Αστυθέας. Η εικόνα τα λέει όλα, δεν χρειάζεται ούτε περιγραφή ούτε χαρακτηρισμό. Άλλωστε συμβαίνει σε όλα σχεδόν τα παρτέρια της πόλης, εδώ και χρόνια.

Όμως ένας συμπολίτης μας, κάτοικος σε διπλανή πολυκατοικία, δεν μπορούσε να το ανεχτεί. Θεωρώντας, λοιπόν, ότι δεν κάνει κάτι σπουδαίο ούτε, φυσικά, κάτι παράνομο το σκάλισε, φύτεψε λουλούδια και έβαλε ένα καλαίσθητο, χαμηλό ξύλινο πλαισιάκι για να τα προστατέψει. Πού να φανταστεί τη συνέχεια!

Την άλλη κιόλας μέρα, βρέθηκε μπροστά του υπάλληλος της Υπηρεσίας Πρασίνου (το γεγονός συνέβη επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής). Αφήνουμε τον ίδιο τον παθόντα να διηγηθεί όσα ακολούθησαν: “Ενώ περίμενα ότι ότι θα μου πει μπράβο, μού ανακοίνωσε ότι η παρέμβασή μου ήταν παράνομη. Τον ρώτησα πού στο καλό το έμαθε και ήρθε ακαριαία, ενώ τόσα χρόνια που το παρτέρι ήταν άθλιο δεν είχε περάσει ποτέ. Απάντηση δεν πήρα, αλλά έμαθα ότι με περίμενε πρόστιμο! Έφριξα. Πήρα μια βαριοπούλα, έσπασα τη μπορντούρα και ξερίζωσα τα λουλούδια. Από τότε είναι όπως το βλέπετε τώρα”.

Πέρασαν μερικά χρόνια από τότε, αλλά στο πρόσωπο του συνομιλητή μας δεν μπορεί να κρυφτεί η οργή.

Όπως δεν μπορεί να κρυφτεί το γεγονός ότι το Χαϊδάρι δεν έχει καθόλου καλή σχέση με λουλούδια, περιποιημένους θάμνους κτλ.

Για να ευθημήσουμε λίγο την κατάσταση, θυμόμαστε ένα αστείο από τον Καζαμία του 2013, πού είχαμε δημοσιεύσει στην ιστοσελίδα μας: “Πλήθος κόσμου συγκεντρώνεται και παρατηρεί επί ώρες εκστατικό κάτι αξιοπερίεργο σε παρτέρι του πεζόδρομου της Καραϊσκάκη, γωνία με Πλαστήρα. Η εφημερίδα μας σπεύδει να καταγράψει το γεγονός και διαπιστώνει την αιτία που κάνει τους συμπολίτες να έχουν μείνει με το στόμα ορθάνοιχτο: Στο παρτέρι έχει φυτρώσει ένα τόσο δα λουλουδάκι! Όλοι αναρωτιούνται ποιος έκανε ένα τέτοιο θαύμα στο Χαϊδάρι. Η απορία δεν αργεί να λυθεί: Μια κουτσουλιά πέφτει από το πεύκο και όλοι γυρνούν τα βλέμματα ψηλά. Η δεκαοχτούρα είναι ο “κηπουρός”…”


Μ.Χ.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
Σατιρικός Καζαμίας 2013. Το Χαϊδάρι συντρίβει την κρίση!
    

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button