Εδώ και αρκετές ημέρες “προμετωπίδα” της επίσημης ιστοσελίδας του Δήμου Χαϊδαρίου αποτελεί κείμενο της δημοτικής αρχής Χαϊδαρίου, με τίτλο “Τις ημέρες αυτές ακούμε πολλά, ας ακούσουμε και την ΑΛΗΘΕΙΑ. Η απάντηση της Διοίκησης”, στο οποίο αναγράφονται επί λέξει τα εξής:
“Ποιοι όμως κάνουν τις «καταγγελίες»; Αυτοί που «εκβιάζουν» για χρηματοδότηση των ιστοσελίδων που διαθέτουν με διάφορα προσχήματα;”  
Από το κείμενο αυτό προκύπτουν αοριστίες και γενικόλογα, συκοφαντικά και δυσφημιστικά υπονοούμενα για πρόσωπα και Μέσα Ενημέρωσης τής πόλης, χωρίς καμία τεκμηρίωση.
Το “Χαϊδάρι Σήμερα” θεωρεί ότι η δημοτική αρχή, νομίμως εκπροσωπουμένη από τον δήμαρχο, έχει υποχρέωση να αναφέρει -εγγράφως και μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου- συγκεκριμένα ονόματα και Μέσα που φέρονται, βάσει της ανακοίνωσής της, να έχουν σχέση με εκβιασμούς. 
Αναπάντητα ερωτήματα

Το κείμενό μας, στο οποίο αναφέρεται η εν λόγω “απάντηση” της δημοτικής αρχής, αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα μας στις 26 Ιουλίου, μία ημέρα πριν την σύλληψη του Αντιδημάρχου Οικονομικών, ωστόσο η διοίκηση του Δήμου ανεξήγητα συνδέει τα δύο γεγονότα. Αναμφίβολα δεν είναι το “Χαϊδάρι Σήμερα” αυτό που τα “τσουβαλοποίησε”…


Επιπλέον, στα κείμενα μας δεν καταγγείλαμε τίποτε, αλλά θέσαμε εύλογα ερωτήματα για την εκδήλωση του μπιτς βόλεϊ, που προκύπτουν:
– Από την “ανετοιμότητα” (;) και την καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να τοποθετηθεί ξεκάθαρα για το θέμα των χορηγιών σε δύο διαδοχικά Δημοτικά Συμβούλια, παρά το ότι προκλήθηκε έντονα από δημοτικούς συμβούλους
– Από τις παλινωδίες και τις αντιφάσεις σε όσα επικαλείται ως προς τον τρόπο διαχείρισης των χορηγιών, γεγονός που ξένισε την κοινή γνώμη της πόλης.

Τα ερωτήματα για την εκδήλωση του μπιτς βόλεϊ έθεσε σε δύο δημοσιεύματά του το “Χαϊδάρι Σήμερα”, με διαφορά ενός μηνός, αφού ερεύνησε το θέμα, κατέγραψε όσα ειπώθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο, αναζήτησε και πήρε σημαντικά οικονομικά στοιχεία από τον ΑΣΔΑ και, τέλος, απευθύνθηκε σε παράγοντες τη ομάδας του “Θριάμβου”, τον οποίο η αντιδήμαρχος κ. Τοκατλίδου ονομάτισε ως υπεύθυνο για τις χορηγίες της συγκεκριμένης εκδήλωσης. Το έργο μας το επιτελέσαμε με τον τρόπο που οφείλει να πράττει ένα υπεύθυνο Μέσο Ενημέρωσης.

Δεν δικάσαμε κανέναν, όπως μάς εγκαλεί αυθαίρετα η δημοτική αρχή, αντίθετα θέσαμε τον δήμαρχο ενώπιον μόνο πολιτικών ευθυνών, όπως πολύ καθαρά φαίνεται στο άρθρο μας.

Ως προς την ουσία της “απάντησης” της δημοτικής αρχής, διαβάζουμε μια νέα εκδοχή για το θέμα των χορηγιών του μπιτς βόλεϊ, ότι δηλαδή οι 21 καταστηματάρχες πλήρωσαν απ’ ευθείας κάποιους προμηθευτές. Νέα ερωτήματα:
– Γιατί δεν το ανακοίνωσε αυτό από την πρώτη στιγμή η δημοτική αρχή στο Δημοτικό Συμβούλιο και άφησε να περάσουν δύο ολόκληροι μήνες;
– Γιατί δεν δημοσιεύει αμέσως τι πλήρωσε και σε ποιον κάθε χορηγός, με τα ανάλογα παραστατικά; Πρόκειται για πολύ απλά οικονομικά στοιχεία, εύκολα απολήψιμα από τις υπηρεσίες (ή με αντίγραφα από τα παραστατικά των χορηγών, που ασφαλώς διατηρεί στο αρχείο της η Κοινωνική Υπηρεσία). Τα στοιχεία αυτά είναι τιμητικά για τους ίδιους τους χορηγούς και δεν υπάρχει κανένας λόγος να μένουν κλεισμένα στα συρτάρια.
– Μπορεί η δημοτική αρχή να δώσει άμεσα στη δημοσιότητα τα επιμέρους συμφωνητικά που υπογράφηκαν πριν τη δράση και ορίζουν τι έξοδα θα καλύψει ο κάθε χορηγός; Έτσι θα λήξει το θέμα, με πλήρη διασφάλιση τής διαφάνειας και της νομιμότητας.

Τη στάση της δημοτικής αρχής να μην δίνει στη δημοσιότητα τα στοιχεία που τής ζητούνται, προφασιζόμενη προσχηματικές και συκοφαντικές για τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης δικαιολογίες, την αφήνουμε στην κρίση των δημοτών, οι οποίοι έχουν δικαίωμα στο δημοκρατικό αγαθό της δημόσιας ενημέρωσης. Αλλά μήπως τα έδωσε, αν και προκλήθηκε, στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το οποίο δηλώνει κατά τα άλλα, ότι το σέβεται και ότι σε αυτό επιθυμεί να “δίνει λόγο”;

Πέρασαν σχεδόν δύο μήνες από το γεγονός για το οποίο ερωτάται ο δήμαρχος, αλλά ακόμη αποφεύγει τις απαντήσεις και τον διάλογο ενώπιον της κοινής γνώμης τής πόλης και… ζητά από τα στελέχη της αντιπολίτευσης να περάσουν από το γραφείο ενός υπαλλήλου για να ενημερωθούν! Ο θρίαμβος τής πολιτικής…

Τα κείμενό μας για τις χορηγίες της εκδήλωσης του Μπιτς Βόλεϊ, στο οποίο αναφέρεται η ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, μπορείτε να το διαβάσετε εδώ:  Εδώ οι χορηγίες… εκεί οι χορηγίες… που είναι οι χορηγίες του μπιτς βόλεϊ;Την απάντηση της διοίκησης του Δήμου μπορείτε να διαβάσετε εδώ: Ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για τις χορηγίες του μπιτς βόλεϊ
Χαϊδάρι Σήμερα