ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Αττικόν: Νυστέρι στις εφημερίες, για ένα ποσό που προκαλεί θυμηδία!

Περικόπτονται οι εφημερίες στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής για “σώσει” η διοίκηση ένα ποσό που προκαλεί θυμηδία. Και… ο σώζων εαυτόν σωθήτω! Την καταγγελία κάνει ο Γιώργος Σιδέρης, γιατρός στο Αττικόν και μέλος του ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΓΣ της ΟΕΝΓΕ.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σιδέρης γράφει σε μήνυμά του στην εφημερίδα μας (παραθέτει και τα επίμαχα email):

“Άλλο ένα ντροπιαστικό έγγραφο στάλθηκε από τη Διοίκηση του ΠΓΝ Αττικόν σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί πρέπει να μειώσουν τις εφημερίες που κάνουν κατά είκοσι (20) γιατί ο προϋπολογισμός κυβέρνησης-Υπουργείου- 2ης ΥΠΕ… δεν βγαίνει!! (επισυνάπτονται τα ηλεκτρονικά έγγραφα). 

Ζητάνε από τους γιατρούς του νοσοκομείου που από εξ’ αρχής ήταν στην πρώτη γραμμή της πανδημίας να ελαττώσουν τις εφημερίες τους για να γλιτώσουν το αστρονομικό ποσό των 2.200 ευρώ! Δηλαδή να υπερεξοντωθούν τουλάχιστον 20 συνάδελφοι, να μπει σε κίνδυνο η υγεία των ασθενών γιατί ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να βγει από τα όρια της αθλιότητας του.

Ποια κλινική θα κόψει από τις εφημερίες της αγαπητοί κύριοι; Οι Παθολογικές κλινικές στις οποίες οι ειδικευόμενοι δεν κοιμούνται ποτέ; Οι εργαστηριακές ειδικότητες που εφημερεύει μόνο ένας γιατρός στην πλειοψηφία των περιπτώσεων; Οι χειρουργικές κλινικές που εφημερεύουν με το κατώτατο όριο ασφαλείας; Ή μήπως η ΜΕΘ μιας και κηρύξατε μόνοι σας τη λήξη της πανδημίας; Μήπως θέλετε να μην εφημερεύει κανένας μήπως γλιτώσετε κανένα ευρώ; Η κατάντια της πολιτικής της κυβέρνησης και των διοικήσεων ΥΠΕ-νοσοκομείου δεν έχει πάτο. Είναι εξευτελιστική για τους γιατρούς και επικίνδυνη για τους ασθενείς. Αποσύρετε το απαράδεκτο έγγραφο και βρείτε λεφτά να πληρώσετε τους γιατρούς. Καμία κλινική να μη μειώσει τον προγραμματισμό των εφημεριών της. Αρκετά”.

Η εσωτερική αλληλογραφία που πιστοποιεί ότι το Υπουργείο Υγείας είναι ορκισμένος εχθρός της σπατάλης:

Αττικόν: Νυστέρι στις εφημερίες, για ένα ποσό που προκαλεί θυμηδία! 3
Αττικόν: Νυστέρι στις εφημερίες, για ένα ποσό που προκαλεί θυμηδία! 5

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button