ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Θα “καρφώνατε” παράνομα παρκαρίσματα έναντι καλής αμοιβής;

Πώς θα σας φαινόταν να βγάζετε μεροκάματο καταδίδοντας στην Τροχαία αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει παράνομα; Υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κινητοποιηθεί η Τροχαία. Φυσικά ξέρει πού είναι μόνιμα τα προβλήματα, αλλά δεν εμφανίζεται ποτέ.

Το παράνομο παρκάρισμα είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι μεγαλουπόλεις σε όλο τον κόσμο. Και για να το αντιμετωπίσουν έχουν προσπαθήσει με διάφορους τρόπους. Όμως τελικά παραμένει πάντα μία εξαιρετικά δυσάρεστη κατάσταση που δυσκολεύει την ζωή όσων δεν φταίνε.

Πηγή: newsauto.gr

Μία από τις πόλεις που η ζωή λόγω του παράνομου παρκαρίσματος είναι ανυπόφορη είναι η Νέα Υόρκη. Παρά την έντονη αστυνόμευση και τους διαρκείς ελέγχους, το πρόβλημα είναι εν πολλοίς ανεξέλεγκτο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος προτείνει κάθε πολίτης να μπορεί μέσω φωτογραφιών να πάει στο αστυνομικό τμήμα και να καταδώσει το αυτοκίνητο.

Όσοι από αυτούς αναφέρουν καραμπινάτες παραβάσεις, όπως σε πεζοδρόμια, λεωφορειόδρομους, ποδηλατόδρομους, διαβάζεις πεζών και αναπήρων, θα μπορούσαν να παίρνουν ένα 25% από τα 175 δολάρια που είναι το πρόστιμο για το παράνομο παρκάρισμα.

Θα "καρφώνατε" παράνομα παρκαρίσματα έναντι καλής αμοιβής; 3

Όχι και άσχημα, να βγάζεις πάνω από 100-200 δολάρια την ημέρα κάνοντας τον κυνηγό κεφαλών για αυτοκίνητα που έχουν παρκάρει παράνομα. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος πάντως παρατηρεί ότι μετά την πανδημία οι έλεγχοι έχουν χαλαρώσει, οπότε δικαιολογείται ένα τόσο δραστικό όσο και περίεργο ως προς την νομοθετική του βάση μέτρο.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο μέτρο εφαρμόζεται στη Νέα Υόρκη. Παλαιότερα υπήρξε κάτι αντίστοιχο με τα λεωφορεία και τα φορτηγά που παραμένουν χωρίς λόγο στο ρελαντί (πάνω από 5 λεπτά). Μάλιστα υπήρξαν περιπτώσεις ανθρώπων που κατάφεραν να βγάλουν πάνω από 4.000 δολάρια μόνο και μόνο καταδίδοντας επαγγελματίες οδηγούς για τέτοια συμπεριφορά.

Θα "καρφώνατε" παράνομα παρκαρίσματα έναντι καλής αμοιβής; 5

Σε όλα τα παραπάνω, οι ποδηλάτες είναι αυτοί που πιέζουν περισσότερο για λήψη μέτρων, καθώς είναι εκείνοι που κινδυνεύουν περισσότερο από τους κατειλημμένους ποδηλατόδρομους.

Όμως η τελική απόφαση δεν είναι εύκολη, καθώς πολλοί υποστηρίζουν ότι θα γίνει μεγάλη μάχη μεταξύ των ανθρώπων που θα θέλουν να καταγγείλουν το ίδιο παράνομα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην αστυνομία. Ενώ υπάρχει και ο κίνδυνος παραποίησης μέσω υπολογιστικών προγραμμάτων στις φωτογραφίες, οπότε το μέτρο θα έχει πλήρη αποτυχία.

Προς το παρόν η πρόταση βρίσκεται υπό συζήτηση και επανέρχεται μετά από αρκετούς μήνες, καθώς αναζητούνται οι τρόποι που η καταγγελία θα είναι αδιάβλητη. Πάντως είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν ότι το χρηματικό κίνητρο στους πολίτες που καταδίδουν θα ήταν ένας γρήγορος και άμεσος τρόπος να μειωθεί το πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος.

Θα "καρφώνατε" παράνομα παρκαρίσματα έναντι καλής αμοιβής; 7

Τι θα λέγατε για την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου και στην Ελλάδα; Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον να βλέπαμε πόσο ο Έλληνας της παραβατικής συμπεριφοράς, του εύκολου κέρδους, της πατροπαράδοτης αντίστασης στην “ρουφιανιά” και του παράνομου παρκαρίσματος όπως τον βολεύει, θα μπορούσε να συγκεράσει όλες αυτές τις αντικρουόμενες όψεις σε ένα και μόνο άνθρωπο.

Μάλλον δεν είναι για εμάς όλα αυτά τα δύσκολα ψυχαναλυτικά, ας τα βρουν οι Αμερικάνοι μόνοι τους.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button