ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αττικόν: Ανοιχτή επιστολή των εργαζόμενων στον ασθενή και τον συνοδό

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 
Αγαπητέ ασθενή – συνοδέ,

Σου ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση.

Πρέπει να γνωρίζεις ότι στο Αττικό νοσοκομείο θα σε εξυπηρετήσουν άνθρωποι (γιατροί, νοσηλευτές, τραυματιοφορείς, διοικητικοί, τεχνολόγοι, υπάλληλοι της καθαριότητας, της φύλαξης και της τεχνικής υπηρεσίας) που έχουν φτάσει στα όρια αντοχής τους, θα το δεις στα πρόσωπά τους. Θα προσπαθήσουν για το καλύτερο, αλλά η διάθεση, οι γνώσεις και η εξειδίκευση δεν φτάνουν, όταν δεν υπάρχουν τα μέσα, η χρηματοδότηση και ο σεβασμός από κυβερνήσεις και Διοικήσεις για να βγει η δουλειά.

Ταυτόχρονα αυτούς τους ανθρώπους που με την δουλειά τους κρατούν το δημόσιο σύστημα υγείας όρθιο, τους εκμεταλλεύονται καθημερινά, πετσοκόβουν το μισθό τους, τους χρωστάνε για μήνες εφημερίες, υπερωρίες, αργίες, νυχτερινά, δεν τους δίνουν τα νόμιμα ρεπό τους για να ξεκουραστούν.

Εμείς οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου σε ενημερώνουμε, ότι μετά το τέλος της κάθε εφημερίας υπάρχουν δεκάδες ή εκατοντάδες ράντζα, παρατεταγμένα στους διαδρόμους των κλινικών. Μπορεί να βρεθείς σε ένα από αυτά! Ράντζο σημαίνει εξευτελιστικές συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς και εξοντωτικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό. Η νοσηλεία σε διαδρόμους είναι παράνομη και επικίνδυνη για σένα και τον άνθρωπό σου.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ για την αθλιότητα είναι η πολιτική όλων των κυβερνήσεων, οι Διοικήσεις και τα διευθυντικά-διοικητικά στελέχη που την εφαρμόζουν. Η εικόνα αυτή κρατάει χρόνια. Δεν σχετίζεται με τις αυξημένες ανάγκες της πανδημίας. Οφείλεται στην υποχρηματοδότηση, το κλείσιμο νοσοκομείων και την έλλειψη διαθέσιμων κλινών, τη μείωση του προσωπικού, τα τεράστια ελλείμματα στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, τη συνειδητή υποβάθμιση της δημόσιας υγείας για το “νέο ΕΣΥ” των ιδιωτικοποιήσεων και της εμπορευματοποίησης. Με αυτούς πρέπει να τα βάλουμε όλοι μαζί!

Σίγουρα μας κατανοείς. Κι εμείς, όπως κι εσείς, στενάζουμε κάτω από τη βάρβαρη πολιτική, τα αντιλαϊκά μέτρα και τον εργασιακό μεσαίωνα που μας επιβάλλουν. ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΑΛΛΟ! ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΟΥ ΑΞΙΖΕΙ!

Κάνε και τις απαραίτητες νομικές ενέργειες ενάντια τους υπεύθυνους. Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή νοσηλεία είναι αδιαπραγμάτευτο.

Πάλεψε μαζί μας ώστε να σταματήσει το αίσχος των ράντζων. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΩΡΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΤΤΙΚΟΥ

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button