ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αθλητική Ένωση Δάσους – Δάφνη: «Δημιουργούμε αθλητές- διαμορφώνουμε προσωπικότητες»

Η παρουσία της Αθλητικής Ένωσης Δάσους – Δάφνη στα γήπεδα της πόλης μας απαριθμεί περισσότερα από 60 χρόνια. Ξεκίνησε ως Δάφνη Δαφνίου και στα μετέπειτα χρόνια συγχωνεύτηκε με τον Αθλητικό Όμιλο Δάσους. Εκείνο που χαρακτηρίζει το σωματείο είναι η εξωστρέφεια και οι κοινωνικές του δράσεις.

Μεταξύ άλλων την περσινή χρονιά έδωσαν δύο φιλικούς αγώνες με ομάδες προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Σκαραμαγκά. Επίσης σε συνεργασία με τους παλαιμάχους πρόσφατα πρόσφεραν δώρα στα κορίτσια του Χριστοδούλειου Ορφανοτροφείου.

Διδασκαλία – εκτέλεση – πράξη

Νέοι αθλητές, παιδιά, παράγοντες της ομάδας και φίλοι της Αθλητικής Ένωσης Δάσους Χαϊδαρίου – Δάφνη έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Η αυλαία άνοιξε με την προβολή οπτικού υλικού, που ταξίδεψε όλους το κοινό στο παρελθόν. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία νοστάλγησαν στιγμές από την εποχή που η ομάδα έδινε τους κυριακάτικους αγώνες της σε ξερό γήπεδο.

Στον χαιρετισμό του ο γραμματέας του συλλόγου, Κώστας Αντωνόπουλος, τόνισε πως μέσα σε τέσσερις λέξεις, συμπυκνώνονται αυτά που πέτυχαν σαν ομάδα: «Δημιουργούμε αθλητές – διαμορφώνουμε προσωπικότητες» . Για αυτό το λόγο έκρινε πως είναι πολύ σημαντικό που οι γονείς εμπιστεύονται τα παιδιά τους στο σύλλογο. Δραστηριοποιούνται με το γνώμονα διδασκαλία – εκτέλεση – πράξη. Σκοπό τους έχουν τα παιδιά να διαμορφώσουν το χαρακτήρα τους μέσα από τον αθλητισμό και να μην είναι θιασώτες της ήσσονος προσπάθειας.

Κώστας Αντωνόπουλος

Τιμητικές απονομές

Για την προσφορά τους τιμήθηκαν ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Παναγιώτης Μπίτσιος. Ο υπεύθυνος του γραφείου δημοσίων σχέσεων της εταιρείας «Ελληνικά Πετρέλαια» και πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας, Γιώργος Καλαφατάκης. Ο παλιός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού και προπονητής των τερματοφυλάκων της ομάδας, Γιόζεφ Βάντσικ. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Διάφανος Δήμος», Κώστας Ασπρογέρακας ως παλιός αθλητής του συλλόγου. Ο γενικός αρχηγός Τάσος Θεοφίλης. Ο φροντιστής της ομάδας, Διαμαντής Γενιτσαριώτης. Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού ALPHA 989, Νικόλας Καμακάρης. Ο μουσικοδιδάσκαλος Νίκος Κονταξάκης. Ο γιατρός κ. Παπαδημητρίου, που προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα. Ο φοροτεχνικός της ομάδας, Χρήστος Νέος. Ο γενικός έφορος, Αλέκος Γαρδικιώτης. Οι έφοροι των τμημάτων τζούνιορ Παναγιώτης Ζήκος, Κώστας Τσιμναδής και Σταμάτης Μαζαράκης. Οι χορηγοί της ομάδας «Ελληνικά Πετρέλαια», η εταιρεία Teracal και το κρεοπωλείο Meat Ne. Στο πρόσωπο του Γιώργου Παπαχαρίση τιμήθηκαν όλοι οι παλαίμαχοι της ομάδας. Τελευταίος βραβεύτηκε ο λιλιπούτειος ποδοσφαιριστής της ομάδας, Νίκος Καλούδης.

Συγχαρητήρια και ευχές από τις δημοτικές παρατάξεις

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος εξέφρασε την ικανοποίηση του, γιατί ο αθλητισμός  συνδυάζεται με τη μόρφωση των παιδιών και την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.  Επιβεβαίωσε στους γονείς, πως έχουν αφήσει τα παιδιά τους σε πολύ καλά χέρια. Είπε ότι το οπτικό υλικό που προβλήθηκε αποτύπωσε ποδοσφαιριστές που ίδρωναν κάποτε για τη φανέλα.

Ο Ανδρέας Μποζίκας είπε πως η ομορφιά της ομάδας αυτής και η ομοιογένεια της είναι κάτι δεν το συναντά κανείς εύκολα σε άλλους συλλόγους. Συνεχάρη τον πρόεδρο Δημήτρη Λάλη, καθώς και τους παλαιμάχους που κάποτε μάτωναν τα γόνατα τους στο γήπεδο και σήμερα στέκονται δίπλα στην ομάδα.
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός θεώρησε σημαντικούς τους δεσμούς της ομάδας με τους παλαιμάχους και το φιλικό κλίμα που υπάρχει. Οι νεότεροι από την πλευρά τους θα πρέπει να τιμούν την ιστορία της ομάδας και να προχωρούν.
Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος τους συνεχάρη που λειτουργούν σαν οικογένεια και ευχήθηκε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο.
Ο Κώστας Φουρλής υποστήριξε πως είναι σημαντική η παρουσία της ομάδας στα αθλητικά δρώμενα του Χαϊδαρίου και πως πάντα λειτουργεί σαν οικογένεια. Τους προέτρεψε να συνεχίσουν και να έχουν την ίδια αντίληψη. Κοιτώντας τον Γιόζεφ Βάντσικ τόνισε πως παρότι όταν αγωνιζόταν στην πράσινη ΠΑΕ τον στενοχωρούσε, καθότι είναι οπαδός της ΑΕΚ, δεν μπορεί να μην εξάρει την αγωνιστικότητά του και το ήθος του.
Ο Κώστας Βορέας ευχήθηκε οι αθλητές που δημιουργούν να φτάσουν στο ήθος και την ποιότητα του Βάντσικ, που πρόσφατα απέκτησε ελληνική ιθαγένεια.

Ετοιμάζεται το γήπεδο

Σε καινούριο τερέν θα αγωνίζεται η ομάδα του Δάσους. Όπως αποκάλυψε ο δήμαρχος, στο γήπεδο «Τάκης Χαραλαμπίδης» στις 28 Φεβρουαρίου θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την τοποθέτηση του χλοοτάπητα. Παράλληλα θα κατασκευαστεί νέα εξέδρα απέναντι από την υπάρχουσα και θα γίνουν κάποιες άλλες βελτιωτικές εργασίες στον ίδιο χώρο. Για το γήπεδο του Δάσους έχει ήδη παραγγελθεί ο χλοοτάπητας. Με βάση τη σύμβαση, περίπου σε ένα 1,5 μήνα θα αρχίσουν τα έργα. Έτσι, σύμφωνα πάντα με τον δήμαρχο, πολύ σύντομα θα αντιμετωπιστεί ο βραχνάς που αντιμετώπιζαν παιδιά, γονείς και προπονητές. Παράλληλα η τεχνική υπηρεσία θα κάνει κάποιες παρεμβάσεις προκειμένου το γήπεδο 5Χ5 στο Αττικό, να γίνει πιο λειτουργικό.

Τα ποδοσφαιρικά χρόνια του Κώστα Ασπρογέρακα

Ιδιαίτερα συγκινημένος ήταν ο κ. Ασπρογέρακας όταν του απονεμήθηκε η τιμητική πλακέτα. Όπως εξομολογήθηκε, η πρώτη φορά που έπαιξε με τα χρώματα της ομάδας της Δάφνης Δαφνιού ήταν το Σεπτέμβριο του 1964, μια συννεφιασμένη μέρα. Ο αγώνας θα γινόταν σε ένα γήπεδο στο Αιγάλεω, στις ξακουστές Λαμαρίνες. Ξεκίνησε από το σπίτι του για να πάει στα γραφεία της ομάδας που στεγάζονταν στο καφενείο του αείμνηστου Βαγγέλη Θεοφίλη. Ρώτησε τουλάχιστον δέκα φορές αν θα γίνει ο αγώνας. Θυμήθηκε πως όταν έφτασαν στην είσοδο του γηπέδου, πριν μπουν ακόμα στα αποδυτήρια, τα πόδια του δεν τον κρατούσαν και ένιωθε τρεμούλα. Την επόμενη μέρα είχε την πρώτη κριτική του στα ρεπορτάζ των εφημερίδων «Φως» και «Αθλητική Ηχώ», που έγραψε ο τότε αθλητικογράφος και μετέπειτα στιχουργός, αείμνηστος Πάνος Γεραμάνης. Έγραψε τότε για τον νεαρό Κώστα Ασπρογέρακα πως ο τρόπος που παίζει δείχνει έναν ποδοσφαιριστή που θα αφήσει μέλλον στα γήπεδα. Ο κ. Ασπρογέρακας χαρακτήρισε υπέροχη την περίοδο της ζωής του από το 1964 έως το 1978, που κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Για το λόγο αυτό ευχαρίστησε το σύλλογο για τη δεύτερη βράβευση που του έκαναν, αφού η πρώτη ήταν από την ομάδα των παλαιμάχων του ίδιου συλλόγου.

Ο Γιόζεφ Βάντσικ τη χρυσή εποχή που υπεράσπιζε την εστία του Παναθηναϊκού.

Γιόζεφ Βάντσικ, το «βουνό»

Μια γνωριμία του με τον Δημήτρη Νταή την εποχή που ήταν βοηθός προπονητή στον Παναθηναϊκό, τον έφερε στο Χαϊδάρι. Ο Πολωνός τερματοφύλακας Γιόζεφ Βάντσικ, αποτέλεσε ποδοσφαιρικό ίνδαλμα τη δεκαετία του 1990 στην Ελλάδα. Γεννήθηκε στις 13 Αυγούστου του 1963, στο Ταρνόφσκιε Γκόρι, μια πόλη στα ορεινά της Σιλεσίας. Έχοντας ξεκινήσει το 1982 στη Ρουχ Χορζόφ, πήγε για μια εξαετία στη Γκόρνικ του Ζάμπρζε, κατακτώντας 4 πρωταθλήματα. Ακολούθησε από το 1990 μια άκρως πετυχημένη δεκαετία στον Παναθηναϊκό. Πολλοί τον θεωρούν ως τον κορυφαίο ξένο γκολκίπερ στα ελληνικά γήπεδα! Ψηλός (1,98μ), δυνατός, αποφασιστικός, έκανε την εστία να μικραίνει! Τεράστια χέρια, εκπληκτικές ικανότητες και μεγάλο του ατού η παροιμιώδης ψυχραιμία, όταν η μπάλα “έκαιγε”!

 

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button