ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αθηνά Μπούτση: Ρεαλιστικό όραμα – πρόγραμμα διαχείρισης αποβλήτων στο Χαϊδάρι

γράφει η Αθηνά Μπούτση, υποψήφια δημοτική σύμβουλος “Χαϊδάρι Ξανά – Βαγγέλης Ντηνιακός”

Μετά από μια σειρά επιτυχημένων διοικήσεων του Δήμου Χαϊδαρίου, οι τελευταίες διοικήσεις κατάφεραν να την απαξιώσουν και να την καταντήσουν μια βρώμικη, σκοτεινή και μίζερη πόλη.

Η προστασία του περιβάλλοντος όπου ζούμε είναι μία από τις πλέον βασικές προτεραιότητες του συνδυασμού μας “ΧΑΪΔΑΡΙ ΞΑΝΑ”, με υποψήφιο δήμαρχο τον Βαγγέλη Ντηνιακό, που συνδέεται άμεσα με την ποιότητα ζωής των πολιτών.

Ο Δήμος μας, όπως και κάθε Δήμος, παράγει σημαντική ποσότητα αποβλήτων καθημερινά, τα οποία καταλήγουν στην χωματερή της Φυλής, βαρύνοντας το περιβάλλον, αλλά ταυτόχρονα χάνεται μια τεράστια οικονομική ευκαιρία για το Δήμο.

Είναι λοιπόν αναγκαίο να εφαρμοστεί ένα ρεαλιστικό όραμα – πρόγραμμα διαχείρισης των αποβλήτων του Δήμου μας σύμφωνα με τις παρακάτω βασικές κατευθύνσεις:

  • Ενημέρωση των δημοτών για την καλύτερη συγκομιδή και αξιοποίηση των σκουπιδιών, τρόπους πρόληψης αποφυγής δημιουργίας σκουπιδιών για ελαχιστοποίηση αυτών που οδηγούνται προς ταφή!

  • Αποδέσμευση δημοτικών τελών από τα τετραγωνικά της οικίας ή της επιχείρησής μας και συσχέτιση με τον όγκο παραγωγής σκουπιδιών του κάθε ενός!

Οι λόγοι που επιβάλουν τον επανασχεδιασμό του συστήματος διαχείρισης αποβλήτων είναι πρωτίστως η μείωση του κόστους διαχείρισής των, η ρύπανση, η υγιεινή και καλυτέρευση των συνθηκών διαβίωσης των κατοίκων του Δήμου, αλλά και της υγείας των παιδιών μας!

Αθηνά Μπούτση

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button