ΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑ

Ας μιλήσουμε για την πόλη μας…

γράφει η Αθανασία Μυγδάκη

Αγαπητοί συντελεστές του «Χαϊδάρι Σήμερα», σας εύχομαι μια όμορφη και δημιουργική χρονιά! Θα ήθελα να σας συγχαρώ για τη θεματολογία σας και την αντικειμενικότητά σας. Ο διάλογος που αναπτύσσεται με τα θέματα της σελίδας σας αποτελεί για μένα έναυσμα να διατυπώσω για ακόμη μια φορά δημόσια κάποιες σκέψεις μου.

Ας μιλήσουμε…

«Τίποτα δεν ενισχύει την εξουσία όσο η σιωπή» έγραψε ο Λεονάρντο Ντα Βίντσι.

Από τη μικρή μου εμπειρία θα πρόσθετα δυναμώνει την ασυδοσία, ενισχύει την αδιαφορία και τη διαφθορά, θρέφει την αλαζονεία, κρύβει την ανικανότητα… 

Παρακολουθώ τα δημοσιεύματα για θέματα που αφορούν στη λειτουργία της πόλης και το διάλογο που δειλά δειλά αναπτύσσεται εν όψη των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. Διαπιστώνω λοιπόν ότι το να «μιλάς» είναι αντιδραστικό, υπηρετείς συμφέροντα, πολιτικές σκοπιμότητες κ.ά., μάλιστα η σιωπή επικρατεί της φωνής.

Όχι, είναι υποχρέωση του κάθε δημότη, όλων μας, να μας απασχολεί η κατάσταση της πόλης μας, το παρόν και το μέλλον της. Σε αυτήν ζούμε και αναπνέουμε, ξοδεύουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μας. Και ναι, οφείλουμε να θίγουμε τα κακώς κείμενα ανεξάρτητα από τις προσωπικές μας σχέσεις και από ποιον χώρο προέρχεται ο καθένα μας. 

Και τώρα, εν όψει των επόμενων εκλογών, οφείλουμε όλοι να ανοίξουμε διάπλατα τα μάτια μας. Να δούμε ό,τι συμβαίνει γύρω μας, να αναλάβουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, να μιλήσουμε αλλά και να πράξουμε. Έχουμε δικαίωμα και υποχρέωση ως πολίτες να κρίνουμε και να θίξουμε καταστάσεις, γιατί αφορούν άμεσα στην καθημερινότητα μας, στην ποιότητα της ζωής που θέλουμε να ζήσουμε !!!

Ναι, η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός…

Θέλω το αυτονόητο για κάθε κάτοικο αυτής της πόλης.

Θέλω να ζω σε μια καθαρή πόλη. Να κυκλοφορώ με ασφάλεια, να περπατώ σε ελεύθερα πεζοδρόμια, το παιδί μου να παίζει σε ασφαλείς παιδικές χαρές. Να μην κυκλοφορώ στο σκοτάδι, να μετακινούμαι εύκολα, να μπορώ να αθληθώ σε χώρους αξιοπρεπείς. Να μπορώ να εξυπηρετηθώ από τις υπηρεσίες στο δήμο μου και για διοικητικά θέματα αλλά και για την υγεία μου… 

Ναι με νοιάζει και η αισθητική. Θέλω να ζω σε μια όμορφη πόλη που σέβεται τη φύση και φροντίζει τον πλούτο της, τα δέντρα και όλο το φυσικό περιβάλλον που έχει την τύχη να είναι στα όριά της.

Σε μια πόλη που προάγει τον πολιτισμό.

Η κάθε δημοτική αρχή οφείλει, εκτός από τη διοίκηση για τη σωστή λειτουργία των υπηρεσιών του δήμου, να εξασφαλίσει τις συνεργασίες που απαιτούνται για να υπάρχει ανάπτυξη. Αλλά και να λειτουργεί η πόλη… υγειονομικές υπηρεσίες,  αστυνομία, πολεοδομία κ.ά. 

Και στην απάντηση ότι δεν υπάρχουν πόροι, θα θέσω το εξής: Γνωρίζω ότι τα οικονομικά για τους δήμους δεν είναι όπως πριν κάποια χρόνια, όμως αναρωτιέμαι πώς άλλοι δήμοι παράγουν έργο και μάλιστα σημαντικό;

Μήπως η δημιουργικότητα δεν είναι θέμα μόνο οικονομικό; Η απορρόφηση πόρων απαιτεί θέληση, δουλειά και μελέτες.

Θέλω να ζω σε μια πόλη που με σέβεται …

 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button