LIFESTYLEΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΤΑΞΙΔΙΑ

Αποκριές 2020: Πατρινό και ξανθιώτικο καρναβάλι, γενίτσαροι και μπούλες, αλευρομουτζουρώματα, βλάχικος γάμος, κούλουμα

Αξέχαστες οργανωμένες εκδρομές, στις καλύτερες τιμές 

M.G. Travel ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΑΞΙΔΙΩΝ, ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ – ΕΚΔΡΟΜΕΣ  – ΠΟΥΛΜΑΝ      Στρ. Καραϊσκάκη 107, Παλατάκι, 210 53 24 850                                  Κολονός, Πλάτωνος 122, 210 51 50 851. 

28/2-2/3 ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ – ΚΑΒΑΛΑ, 4 ΗΜΕΡΕΣ,
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΟΧΟΥ – ΜΟΝΗ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ – ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ

Οι κουδουνοφόροι τράγοι και οι αράπηδες που από παλιά έως σήμερα τις Απόκριες γεμίζουν του δρόμους και ξεσηκώνουν τους πάντες, προκαλούν την φύση και την κοινωνία. Ομάδες μεταμφιεσμένων με μαύρες γιδοπροβιές με κουδούνια ζωσμένοι παρουσιάζονται από παντού, χοροπηδούν και τραγουδούν.

28/2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 07:00, παραλία ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ γεύμα, κατόπιν ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΣΕΡΡΕΣ στάση και στη συνέχεια για ΔΡΑΜΑ. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με τη πόλη στο κέντρο της οποίας δεσπόζει το καταπράσινο πάρκο των πηγών της Αγίας Βαρβάρας. Στη συνέχεια τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
29/2/2020 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΣΠΗΛΑΙΟ ΑΛΙΣΤΡΑΤΗΣ, επίσκεψη σε ένα από τα σημαντικότερα και ωραιότερα Σπήλαια της χώρας μας με σταλακτίτες και σταλαγμίτες ύψους μέχρι και 15 μ. που αποτελεί ένα σπάνιο γεωλογικό φαινόμενο της Ευρώπης. Στη συνέχεια για την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΟΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΕΙΚΟΣΙΦΟΙΝΙΣΣΑΣ γνωστή για την θαυματουργή εικόνα της που συγκεντρώνει πλήθος προσκυνητών και από εκεί για ΦΙΛΛΙΠΟΥΣ επίσκεψη στο Βαπτιστήριο της Αγίας Λυδίας εκεί όπου ο Απ. Παύλος βάπτισε την πρώτη Ευρωπαία χριστιανή. Κατόπιν για την όμορφη πόλη της ΚΑΒΑΛΑΣ η οποία εντυπωσιάζει με το αμφιθεατρικό της χτίσιμο και το αρχαίο υδραγωγείο της. Παραμονή στη παραλία της πόλης για γεύμα και το απόγευμα επιστροφή στη ΔΡΑΜΑ. Το βράδυ προαιρετική διασκέδαση σε ταβέρνα (15 ευρώ το άτομο).
1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό αναχωρούμε για επίσκεψη στο εκκλησιαστικό Μουσείο της πόλης, όπου εκτίθενται εκκλησιαστικοί θησαυροί ανεκτίμητης πνευματικής και καλλιτεχνικής αξίας. Στη συνέχεια θα κατευθυνθούμε στην περιοχή ΣΟΧΟΥ στο ΛΑΓΚΑΔΑ, όχι πολύ μακριά από την πόλη. Οι κουδουνοφόροι τράγοι και οι αράπηδες που από παλιά έως σήμερα τις Απόκριες γεμίζουν του δρόμους και ξεσηκώνουν τους πάντες, προκαλούν την φύση και την κοινωνία. Ομάδες μεταμφιεσμένων με μαύρες γιδοπροβιές με κουδούνια ζωσμένοι παρουσιάζονται από παντού, χοροπηδούν και τραγουδούν. Το απόγευμα επιστροφή στις ΣΕΡΡΕΣ στάση για καφέ και συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας στη ΔΡΑΜΑ, διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για την ΘΕΣ/ΚΗ στάση, επίσκεψη στον ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ και στο ΛΕΥΚΟ ΠΥΡΓΟ. Συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα έχουμε το σαρακοστιανό μας γεύμα. Άφιξη το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ.
Τιμή συμμετοχής: 170 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό στο ξενοδοχείο ΜΑΡΙΑΝΑ

28/2-2/3 ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΣΤΟ ΜΠΑΝΣΚΟ 4 ΗΜΕΡΕΣ
ΜΠΑΝΣΚΟ – ΡΙΛΑ – ΣΟΦΙΑ – ΣΑΝΤΑΝΣΚΙ
28/2 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ: Αναχώρηση στις 06:00 από Αθήνα για το συνοριακό σταθμό του Προμαχώνα. Μετά από το σύντομο έλεγχο (απαραίτητο διαβατήριο ή νέου τύπου ταυτότητα) συνεχίζουμε για το ΜΠAΝΣΚΟ. Το ΜΠΑΝΣΚΟ, κατά τη χειμερινή περίοδο, θεωρείται ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά θέρετρα των Βαλκανίων και τους υπόλοιπους μήνες, ένας από τους ομορφότερους φυσιολατρικούς προορισμούς. Βρίσκεται στους πρόποδες του όρους ΠΊΡΙΝ, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας φυσικής κληρονομιάς της UNESCO. Άφιξη και τακτοποίηση σε ξενοδοχείο. Δείπνο, διανυκτέρευση.
29/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Μπουφέ πρωινό και αναχώρηση για το Βουνό ΡΙΛΑ, όπου θα επισκεφτούμε το ιστορικό ομώνυμο μοναστήρι και το μουσείο του με τα ιστορικά και θρησκευτικά κειμήλια. Το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη της ΡΙΛΑ, γνωστό απλά ως μοναστήρι της ΡΙΛΑ, είναι η μεγαλύτερη και πιο φημισμένη ορθόδοξη μονή στη Βουλγαρία. Το 1976 ανακηρύχθηκε εθνικό ιστορικό μνημείο της χώρας και το 1983 χαρακτηρίστηκε από την UNESCO ως Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και απολαύστε ΔΩΡΕΑΝ τις εγκαταστάσεις του SPA, όπως εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, Σάουνα, Χαμάμ, Teppidarium και γυμναστήριο. Το βράδυ μπουφέ δείπνο, διανυκτέρευση
1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μπουφέ πρόγευμα και πρωινή αναχώρηση για την πρωτεύουσα της ΒΟΥΛΓΑΡΙΑΣ, την ΣΟΦΙΑ. Θα περιηγηθούμε στους δρόμους της και θα επισκεφτούμε σημαντικά μνημεία της όπως τον καθεδρικό ναό του Alexander Nevski, τη βυζαντινή εκκλησία της Αγίας Παρασκευής, το ναό του Αγίου Νικολάου, το Κοινοβούλιο κ.α. Αν το επιτρέψει ο χρόνος και οι καιρικές συνθήκες, θα επισκεφτούμε και το πάρκο-βουνό ΒΙΤΟΣΑ (έξοδα ατομικά) για να απολαύσουνε το καταπράσινο ορεινό τοπίο και τη θέα της ΣΟΦΙΑΣ πανοραμικά. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και μπουφέ δείπνο, διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για Αθήνα, με στάση στο ΣΑΝΤAΝΣΚΙ για μια σύντομη γνωριμία με την όμορφη πόλη η οποία είναι κτισμένη ανάμεσα σε δύο ποταμούς και είναι γνωστή για τα ιαματικά της νερά και την φθηνή αγορά της. Επιστροφή στην ΑΘΗΝΑ αργά το βράδυ.
Τιμή συμμετοχής: 170 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μεταφορές – εκδρομές του προγράμματος με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, διαμονή σε πολυτελέστατο ξενοδοχείο στο Μπάνσκο Βουλγαρίας, μπουφέ πρόγευμα και μπουφέ δείπνο καθημερινά (ημιδιατροφή), ξενάγηση στη Σόφια, αρχηγός /συνοδός
Δεν περιλαμβάνονται: Εισιτήρια τελεφερίκ & εισόδων σε χώρους επισκέψεων, αχθοφορικά, φιλοδωρήματα και ότι δεν αναφέρεται στα περιλαμβανόμενα.

29/2–2/3 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΒΑΛΑ – ΤΡΕΝΑΚΙ ΝΕΣΤΟΥ – ΞΑΝΘΙΩΤΙΚΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ – ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΠΝΟΥ

Αποκριές 2020: Πατρινό και ξανθιώτικο καρναβάλι, γενίτσαροι και μπούλες, αλευρομουτζουρώματα, βλάχικος γάμος, κούλουμα 1

Καρναβάλι στην Ξάνθη – «Κάψιμο Τζάρου»
Είναι το μεγαλύτερο καρναβάλι της Βόρειας Ελλάδας και συγκεντρώνει καρναβαλιστές από όλη τη χώρα. Η παρέλαση με τα πρωτότυπα άρματα και τους 5.000 καρναβαλιστές διασχίζουν όλη την πόλη μεταδίδοντας το κέφι τους και καταλήγουν στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης. Όλη η πόλη ξεφαντώνει και στο τέλος του καρναβαλιού υπάρχει το «Κάψιμο του Τζάρου», που συνοδεύεται από φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα.

Κούλουμα στην παραλία Πλαταμώνα
Στον Πλαταμώνα γιορτάζουν έντονα τα κούλουμα με μουσική ,σαρακοστιανά εδέσματα, λαγάνες, φασολάδα, άφθονο κρασί και γλέντι.

29/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αθήνα – Καβάλα: Αναχώρηση το πρωί μέσω Λαμίας με στάσεις καθοδόν για καφέ και γεύμα. Άφιξη σε κεντρικό ξενοδοχείο με όλες τις ανέσεις στα δωμάτια, με εντυπωσιακή θέα στην πόλη και την θάλασσα κοντά στα καταστήματα και τα εστιατόρια στην καρδιά της πόλης της Καβάλας. Τακτοποίηση και ελεύθερος χρόνος να χαρούμε την όμορφη Καβάλα. Το βράδυ διανυκτέρευση.
1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ: Στενά Νέστου – Τρενάκι Νέστου – Ξάνθη – Ξανθιώτικο Καρναβάλι: Μετά το πρωινό μας, νωρίς το πρωί αναχώρηση για τους Τοξότες Ξάνθης, όπου για όσους θελήσουν, σας προτείνουμε να μην το χάσετε, θα επιβιβαστούμε στο τραίνο, σε ένα βαγόνι όλοι και θα πραγματοποιήσουμε μια καταπληκτική διαδρομή στα πανέμορφα στενά του Νέστου, μισής ώρας περίπου, μέρος της γραμμής Θεσσαλονίκης – Κωνσταντινούπολης, που κυλά δίπλα στο Νέστο, μια μαγευτική διαδρομή στα Θρακικά Τέμπη, το περίφημο Όριεντ Εξπρές, Αγκάθα Κρίστι, Το «Eξπρές του Μεσονυκτίου», περνώντας 30 γαλαρίες κατασκευασμένες από Γάλλους Τεχνικούς στο τέλος του 19ου αιώνα και με λαξευμένο στους βράχους μονοπάτι για να φθάνουν οι εργάτες και να τοποθετούν τις γραμμές. Στην Σταυρούπολη αποβιβαζόμαστε, κάνουμε έναν περίπατο στην αξιόλογη μικρή πόλη όπου και θα μας περιμένει το πούλμαν για να συνεχίσουμε για την πανέμορφη πόλη της Ξάνθης, γεμάτη με αρχοντικά, το Δημαρχείο σε ένα καταπληκτικό παραδοσιακό κτίριο, την πινακοθήκη, τις καπναποθήκες κ.α. Στολισμένη η πόλη με τα αποκριάτικα χρώματα, θα μας περιμένει να χαρούμε την παρέλαση των μεταμφιεσμένων και των αρμάτων κάνοντας σας να ζήσετε σε ξέφρενο ρυθμό όπως ξέρουν μόνο οι Ξανθιώτες, ελεύθερος χρόνος για βόλτα και φαγητό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας, Αποκριάτικο δείπνο και διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘ. ΔΕΥΤΕΡΑ: Καβάλα – Μουσείο Καπνού – Αθήνα: Μετά το πρωινό μας θα ακολουθήσει περιήγηση στην Καβάλα, μία από τις ωραιότερες πόλεις της Ελλάδας, αμφιθεατρικά χτισμένη με ανατολίτικη γειτονιά, γραφικό λιμανάκι, ρωμαϊκό υδραγωγείο, το σπίτι του Μεχμέτ Αλή, τις Καμάρες, το Φαρο και θα επισκεφθούμε το μοναδικό Μουσείο Καπνού, ένα ιδιαίτερο θεματικό Μουσείο και το μοναδικό στο είδος του στην Ευρώπη, καθώς η πόλη της Καβάλας έχει χαρακτηριστεί ως η “Μέκκα του καπνού“, εφόσον στην περιοχή υπήρξε ολόκληρη βιομηχανία επεξεργασίας καπνού. Συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ όπου θα έχουμε το Σαρακοστιανό μας γεύμα. Το βραδάκι επιστροφή στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις για καφέ και ξεκούραση.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μεταφορές / εκδρομές / περιηγήσεις με πολυτελή κλιματιζόμενα πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο Esperia ή Oceanis, 2 πρωινά και το Αποκριάτικο γλέντι με μουσική

29/2–2/3 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΝΑΟΥΣΑ, «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟι & ΜΠΟΥΛΕΣ», 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ-ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ-ΝΑΟΥΣΑ-ΛΙΤΟΧΩΡΟ

Αποκριές 2020: Πατρινό και ξανθιώτικο καρναβάλι, γενίτσαροι και μπούλες, αλευρομουτζουρώματα, βλάχικος γάμος, κούλουμα 3

Καρναβάλι στην Νάουσα …«Την Κυριακή της Αποκριάς θα απολαύσουμε το παραδοσιακό έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες». Έθιμο από την εποχή της Τουρκοκρατίας όπου αγωνιστές μεταμφιεσμένοι γυναίκες χόρευαν στην πλατεία και οι προύχοντες τους έδιναν χρήματα κρυφά για τον αγώνα. Οι Ναουσαίοι ντύνονται με την Αρματολίτικη στολή τους. Γενίτσαροι, φορούν το «πρόσωπο» για να μην τους αναγνωρίζουν οι Τούρκοι και το «θώρακα» με ασημένια κέρματα για να μην του χτυπήσουν. Μαζεύονται από σπίτι σε σπίτι μρ το λυπητερό ήχο του ζουρνά για να πάνε το Κονάκι (Δημαρχείο) να πάρουν την άδεια. Μαζί τους και η «Μπούλα», άντρας ντυμένος νύφη. Όταν παίρνουν την άδεια ο ζουρνάς παίζει το «Ως πότε παλικάρια». Κατόπιν Γενίτσαροι και Μπούλες κάνουν το γύρο της πόλης μεταδίδοντας με το χορό τους τα μυστικά του αγώνα.

29/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ, στάση στην Εθνική Οδό, ΑΛΜΥΡΟΣ, και συνεχίζουμε για την περιήγησή μας στα παραλιακά χωριά του ΚΙΣΣΑΒΟΥ. Πρώτη μας στάση ο ΑΓΙΟΚΑΜΠΟΣ, όπου θα έχουμε το φαγητό μας. Συνεχίζουμε για ΣΩΤΗΡΙΤΣΑ, ΠΑΛΙΟΥΡΙΑ, ΚΟΚΚΙΝΟ ΝΕΡΟ, ΣΤΟΜΙΟ, ΤΕΜΠΗ στάση για καφέ και άφιξη το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας στον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ. Δείπνο, διανυκτέρευση.
1/3/2020 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μετά το πρωινό μας, αναχωρούμε για τα ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ (ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ) που βρίσκονται στην επαρχία ΑΛΜΩΠΙΑΣ, 13χλμ. Βορειοδυτικά της ΑΡΙΔΑΙΑΣ στον Ν. ΠΕΛΛΑΣ και απλώνονται στους πρόποδες τους όρους ΚΑΪΜΑΚΤΣΑΛΑΝ, λίγα χιλιόμετρα από τα Ελληνοσκοπιανά σύνορα. Στάση. Συνεχίζουμε για την γιορτινή και αποκριάτικη ΝΑΟΥΣΑ γεμάτη κόσμο που γιορτάζει με κέφι και μουσικές εκδηλώσεις, όπου θα ζήσουμε την ατμόσφαιρα του καρναβαλιού στο κέντρο της πόλης. Θα παρακολουθήσουμε το περίφημο δρώμενο «ΓΕΝΙΤΣΑΡΟΙ ΚΑΙ ΜΠΟΥΛΕΣ» με τις παραδοσιακές φορεσιές και τις κουδούνες που γεμίζουν τους δρόμους της πόλης και την παρέλαση των μεταμφιεσμένων, παραμονή, γεύμα (ελεύθερο). Επιστροφή αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας, Αποκριάτικο δείπνο, διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για τους πρόποδες του ΟΛΥΜΠΟΥ και συνεχίζουμε μέχρι την Ι. Μονή ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ για να απολαύσουμε πανοραμικά την περιοχή και τον Θερμαϊκό κόλπο, στάση. Ακολουθεί επίσκεψη στο ΛΙΤΟΧΩΡΟ και συνεχίζουμε για τον ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ για να παρακολουθήσουμε τα κούλουμα. Επιστρέφουμε το βράδυ στην ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις καθ’οδόν.
Τιμή συμμετοχής: 140 ευρώ
Περιλαμβάνει: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελή πούλμαν, διαμονή στο ξενοδοχείο Olympus Thea ή Dias σε δίκλινα δωμάτια, 2 πρωινά και 2 δείπνα.

29/2–2/3 ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΚΟΖΑΝΗΣ, 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΠΑΛ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑΣ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΚΟΖΑΝΗ – ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Το καρναβάλι της ΚΟΖΑΝΗΣ είναι θεότρελλο!!! Σιούρδο! Η Κοζανιώτικη ντοπιολαλιά βρίσκεται στο αποκορύφωμά της και αυτό είναι το στοιχείο που την διαφοροποιεί από τις αποκριάτικες γιορτές στα άλλα μέρη της χώρας μας. Επίσης, οι «ΦΑΝΟΙ» της ΚΟΖΑΝΗΣ (οι φωτιές που ανάβουν σε όλη την πόλη και χορεύουν γύρω τραγουδώντας) είναι ονομαστοί σε όλη την Ελλάδα.

29/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 08:00 από ΑΘΗΝΑ, περιοχή ΛΑΜΙΑΣ στάση, ακολούθως μέσω ΛΑΡΙΣΑΣ, φθάνουμε στον παραδοσιακό οικισμό του Παλαιού Παντελεήμονα, με τα πέτρινα σπιτάκια και τη μοναδική θέα, στον Όλυμπο και το Θερμαϊκό. Γεύμα προαιρετικά και συνεχίζουμε για την όμορφη Θεσσαλονίκη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, χρόνος ελεύθερος, διανυκτέρευση.
1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Πρωινό και μια πολύ ενδιαφέρουσα μέρα ξεκινά. Σύντομη περιήγηση στην πόλη της Θεσσαλονίκης, επίσκεψη – προσκύνημα στον πολιούχο της πόλης ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ και αναχώρηση για την πόλη της ΚΟΖΑΝΗΣ. Παρακολούθηση των εκδηλώσεων του Κοζανίτικου καρναβαλιού και της μεγάλης παρέλασης, γεύμα προαιρετικά. Επιστροφή το απόγευμα στην εορταστική αποκριάτικη ατμόσφαιρα του ξενοδοχείου μας, διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Πλούσιο πρωινό με λαγάνα, Μακεδονικό χαλβά και πολλές άλλες λιχουδιές και αναχώρηση για ΤΥΡΝΑΒΟ, για να παρακολουθήσουμε το παραδοσιακό σατυρικό έθιμο ΜΠΟΥΡΑΝΙ. Παραμονή, επίσκεψη, γεύμα προαιρετικά και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις στη διαδρομή.
Τιμή συμμετοχής: 130 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε δίκλινα δωμάτια με
πρωινό στο ξενοδοχείο Telioni ή Egnatia.

29/2-2/3 ΓΙΑΝΝΕΝΑ 3 ΗΜΕΡΕΣ
ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΣΤΗΝ ΠΡΕΒΕΖΑ ΚΑΙ ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΗ ΒΟΝΙΤΣΑ
ΠΡΕΒΕΖΑ-ΝΙΚΟΠΟΛΗ-ΑΧΕΡΟΝΤΑΣ-ΒΟΝΙΤΣΑ

Καρναβάλι Πρέβεζας

29/2 ΣΑΒΒΑΤΟ: Αναχώρηση στις 07:30 από ΑΘΗΝΑ για ΑΚΡΑΤΑ (ΕΟ) στάση και στη συνέχεια θα διασχίσουμε τη καλωδιωτή γέφυρα ΡΙΟΥ για να εισέλθουμε μετά από λίγο στην Ιόνια Οδό, ένας σύγχρονος αυτοκινητόδρομος ο οποίος φέρνει την Ήπειρο πιο κοντά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μετά από ένα άνετο ταξίδι προς το μεσημέρι θα φτάσουμε στο ΜΠΙΖΑΝΗ για να επισκεφτούμε το πολύ ενδιαφέρον Μουσείο Κέρινων ομοιωμάτων του Παύλου Βρέλλη. Κατόπιν για την πόλη των Ιωαννίνων και τη λίμνη ΠΑΜΒΩΤΙΔΑ για επίσκεψη στο γραφικό νησάκι γνωστό για την τραγική ιστορία και τον θάνατο του Αλή Πασά αλλά και για τις παραδοσιακές βυζαντινές μονές του. Ελεύθερος χρόνος για βόλτα στα γραφικά στενά του νησιού με τα καταστήματα γιαννιώτικης λαϊκής τέχνης και τα γραφικά ταβερνάκια όπου θα έχουμε χρόνο για γεύμα. Κατόπιν τακτοποίηση στο υπερπολυτελές ξενοδοχείο μας. Το απόγευμα ελεύθερος χρόνος στη πόλη. Διανυκτέρευση.
1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Μπουφέ πρόγευμα. Η μέρα μας αρχίζει με επίσκεψη στην ρωμαϊκή ΝΙΚΟΠΟΛΗ με τη μακραίωνη ιστορία, που ιδρύθηκε από τον Οκταβιανό το 31 π.Χ. Συνεχίζουμε για το χωριό ΑΜΜΟΥΔΙΑ, όπου καιρού επιτρέποντος θα κάνουμε την περίφημη βαρκάδα (έξοδα ατομικά) στις εκβολές του Ομηρικού ποταμού ΑΧΕΡΟΝΤΑ. Ακολουθεί επίσκεψη σε έναν από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, το Νεκρομαντείο. Από εκεί θα κατευθυνθούμε στις πηγές του ΑΧΕΡΟΝΤΑ για να απολαύσουμε το τοπίο. Χρόνος για γεύμα στην πανέμορφη εξοχή στη ΓΛΥΚΗ. Επιστροφή και ξεκούραση. Το βράδυ δείπνο και ελάτε να παρελάσουμε στη μεγάλη με άρματα παρέλαση του μεγαλύτερου Καρναβαλιού σε ΗΠΕΙΡΟ και ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών, που διοργανώνει στην ΠΡΕΒΕΖΑ το ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΚΟ ΚΟΜΙΤΑΤΟ.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Καναλάκι ΠΡΕΒΕΖΗΣ όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Πούντας, όπου βρίσκεται ο τάφος της Αγίας Παρασκευής (προσκύνημα). Συνεχίζουμε μέσω της υποθαλάσσιας σήραγγας και το ΑΚΤΙΟ για την παραλιακή ΒΟΝΙΤΣΑ, όπου θα γιορτάσουμε παραδοσιακά τα κούλουμα με παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα. Το μεσημεράκι αναχωρούμε για ΑΘΗΝΑ με ενδιάμεσες στάσεις στην Γέφυρα ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ και τον ΙΣΘΜΟ.
Τιμή συμμετοχής: 135 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μεταφορές – περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, 2 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο, πρωινό σε μπουφέ και 1 δείπνο.

1-2/3 ΣΤΟΥ ΚΟΥΤΡΟΥΛΗ ΤΟ ΓΑΜΟ – ΥΠΕΡΠΡΟΣΦΟΡΑ! 2 ΗΜΕΡΕΣ
ΣΠΑΡΤΗ – ΜΥΣΤΡΑΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ

Κούλουμα στη Μεθώνη… «Κουτρούλη ο Γάμος»: Την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνει το έθιμο του «Κουτρούλη ο Γάμος», το γεγονός είναι πραγματικό και συνέβη τον 14ο αιώνα. Ο ιππότης Ιωάννης Κουτρούλης τρελά ερωτευμένος με τη συμπατριώτισσά του δεν μπορούσε να την νυμφευθεί γιατί ήταν ήδη παντρεμένη. Εκείνη δεν μπορούσε να πάρει διαζύγιο, δεν το επέτρεπε ο χριστιανός επίτροπος της πόλης των Νήφων. Τελικά, μετά από 17 χρόνια οι δυο ερωτευμένοι καταφεύγοντας στον ίδιο τον Πατριάρχη Κων/λεως πήραν άδεια και παντρεύτηκαν. Προϋπόθεση βέβαια που έθεσε ο Πατριάρχης ήταν οι δυο Μεθωναίοι να μην είχαν ήδη συνάψει σχέσεις όπως διαπιστώθηκε. Στο γλέντι που ακολούθησε ήταν φυσικό να γίνει «Κουτρούλη ο Γάμος». Στην πλατεία Συντριβανιού της παραλίας που αναβιώνει το έθιμο υπάρχει ζωντανή ορχήστρα, χορός και άφθονα προσφερόμενα σαρακοστιανά.

1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΑΡΤΕΜΙΣΙΟ στάση, στη συνέχεια για ΣΠΑΡΤΗ επίσκεψη στη βυζαντινή καστροπολιτεία του ΜΥΣΤΡΑ και από εκεί για την περιοχή του ΑΓ.ΙΩΑΝΝΗ για γεύμα. Εν συνεχεία μέσω ωραίας διαδρομής και διασχίζοντας τον επιβλητικό ΤΑΫΓΕΤΟ κάνουμε στάση για καφέ στο 34Ο χλμ. σε υψόμετρο 1.300μ. Κατόπιν άφιξη στην όμορφη πόλη της ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΠΥΛΟ, επίσκεψη στο κάστρο της πόλης και το πρόσφατα ανακαινισμένο μουσείο και από εκεί για ΜΕΘΩΝΗ. Παραμονή για γεύμα και παρακολούθηση των εκδηλώσεων που είναι αφιερωμένες στον Ιωάννη Κουτρούλη και τον περίφημο Γάμο του τον οποίο οι κάτοικοι της ΜΕΘΩΝΗΣ γιορτάζουν τους τελευταίους 6 αιώνες. Στη συνέχεια επιστροφή με ενδιάμεση στάση στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 70 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 1 διανυκτέρευση το ξενοδοχείο Ostria ή Chaikos στη Kαλαμάτα

1-2/3 ΛΑΡΙΣΑ-ΠΗΛΙΟ- ΒΟΛΟΣ- ΤΥΡΝΑΒΟΣ (ΜΠΟΥΡΑΝΙ) 2 ΗΜΕΡΕΣ
1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ: Αναχώρηση στις 07:30 για ΛΑΜΙΑ Ε.Ο. στάση και από εκεί για ΠΟΡΤΑΡΙΑ παραμονή για γεύμα στον όμορφο διατηρητέο οικισμό του ΠΗΛΙΟΥ με τα καλοδιατηρημένα αρχοντικά και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια. Το απόγευμα επιστροφή στον ΒΟΛΟ, στάση στην όμορφη παραλία της πόλης και από εκεί για ΛΑΡΙΣΑ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. To βράδυ αποκριάτικο δείπνο με μουσική και διασκέδαση. Διανυκτέρευση.
2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ: Μετά το πρωινό αναχώρηση για ΤΥΡΝΑΒΟ παραμονή για παρακολούθηση των εκδηλώσεων και του εθίμου ΜΠΟΥΡΑΝΙ, της μοναδικής αυτής διονυσιακής γιορτής αφιερωμένης στη γονιμότητα της γης που συγκεντρώνει επισκέπτες απ όλη την Ελλάδα. Παραμονή για γεύμα(κούλουμα) και εν συνεχεία παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής για ΛΑΜΙΑ (ΕΟ) στάση και ύστερα για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 80 ευρώ
Περιλαμβάνονται: Μετάβαση και επιστροφή με πολυτελές πούλμαν, 1 διανυκτέρευση σε επιλεγμένο ξενοδοχείο στη Λάρισα με πρωινό & το Αποκριάτικο δείπνο

1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ ΠΑΤΡΑΣ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Αναχώρηση στις 10:00 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και άφιξη στην ΠΑΤΡΑ. Το καρναβάλι της Πάτρας είναι το μεγαλύτερο χειμερινό πολιτιστικό γεγονός στην Ελλάδα και έχει παράδοση 160 χρόνων. Πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέπτες συνωστίζονται στην πόλη τις μέρες αυτές. Τα αποκριάτικα άρματα σατιρίζουν την επικαιρότητα και προκαλούν ποικίλου είδους σχόλια. Όλοι χορεύουν σε ξέφρενους λατινοαμερικάνικους ρυθμούς, σάμπα, ρούμπα και τσατσά. Δικαίως αποτελεί το καλύτερο καρναβάλι της Ευρώπης. Μετά την μεγάλη παρέλαση του Καρνάβαλου θα αναχωρήσουμε για την ΑΘΗΝΑ και με στάση στον ΙΣΘΜΟ άφιξη στα γραφεία μας.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

1/3 ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΣ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, ΗΜΕΡΗΣΙΑ
Το πρωί της Κυριακής η στάχτη από τα πουρνάρια που κάηκαν στα Χέι αποτελούν τη βάση για να στηθεί το ατέλειωτο κοντοσούβλι γίγας. Περισσότερα από 800 κιλά νόστιμου κρέατος θα σιγοψήνονται για χάρη των επισκεπτών της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ, κέρασμα μαζί με άφθονο κρασί και χειροποίητες τοπικές πίτες.
Αναχώρηση για ΦΘΙΩΤΙΔΑ, ενδιάμεση στάση και άφιξη στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ, παραδοσιακός οικισμός με πέτρινα σπίτια, γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια, βρύσες και όμορφες πλατείες. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το θρυλικό κοντοσούβλι γίγας έχει καθιερωθεί να ψήνεται στο κέντρο της πόλης, μέσω παραδοσιακών χορών και αποκριάτικων εκδηλώσεων. Φυσικά δεν λείπει η μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με σατυρικά τραγούδια, χορογραφίες από τα σχολεία, πεζοπόρα τμήματα και άρματα. Αφού χορτάσουμε από εικόνες και γεύσεις, θα γλεντήσουμε και θα χορέψουμε με την ψυχή μας στην πλατεία της ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ με ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Το απόγευμα επιστροφή με ενδιάμεση στάση στα ίδια σημεία που επιβιβαστήκαμε.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΚΟΥΛΟΥΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΔΙ «ΑΛΕΥΡΟΜΟΥΝΤΖΟΥΡΩΜΑΤΑ» – ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ – ΙΤΕΑ
Αναχώρηση στις 08:00 από τα γραφεία μας. Στον ΙΣΘΜΟ στάση και με πέρασμα από τη γέφυρα του ΡΙΟΥ – ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, θα φθάσουμε στην όμορφη ΝΑΥΠΑΚΤΟ με τους δύο γραφικούς πύργους στην είσοδο του λιμανιού της. Πιθανή στάση. Κατόπιν στο ΓΑΛΑΞΙΔΙ θα γιορτάσουμε τα κούλουμα. Από τις 11:00 στην πλατεία Μάμας έχουν αρχίσει τη γιορτή με προσφερόμενα σαρακοστιανά και μουσική, ενώ στη συνέχεια (5 λεπτά πεζοπορία) στον παραλιακό δρόμο θα απολαύσουμε τα «αλευρομουντζουρώματα». Στην ΙΤΕΑ στάση και από ΔΕΣΦΙΝΑ, ΔΙΣΤΟΜΟ, ΛΕΙΒΑΔΙΑ με στάση καθοδόν, ΟΡΧΟΜΕΝΟ, ΚΑΣΤΡΟ άφιξη στην ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 17 ευρώ

2/3 ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ ΗΜΕΡΗΣΙΑ
ΠΛΑΤΑΙΕΣ – ΘΗΒΑ – ΦΑΣΟΛΑΔΑ – ΒΛΑΧΙΚΟΣ ΓΑΜΟΣ
Αναχώρηση στις 07:30, σύντομη στάση για καφέ και συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για τις ΠΛΑΤΑΙΕΣ, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα να απολαύσουμε τα κούλουμα που οργανώνει ο δήμος με φασολάδα και άλλες λιχουδιές. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας για να πάμε στη ΘΗΒΑ όπου είμαστε καλεσμένοι όλοι στον ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΑΜΟ, είναι κατάλοιπο της πανάρχαιας λατρείας του Θεού Διονύσου που διαιωνίζει την οργιαστική θρησκεία του γιου της Σεμέλης στη χώρα των μεγάλων θρύλων. Το απόγευμα αναχώρηση για ΑΘΗΝΑ.
Τιμή συμμετοχής: 15 ευρώ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button