ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΠΟΨΕΙΣΑΡΘΡΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλήθειες για την αποχέτευση Σκαραμαγκά

Αλήθειες για την αποχέτευση Σκαραμαγκά 3γράφει ο Κίμων Ε. Φουντούλης

Όπως πληροφορούμαστε από το εισηγητικό προς το Δημοτικό Συμβούλιο Χαϊδαρίου, η εγκατάσταση μεταναστών στο Σκαραμαγκά επί μακρό χρόνο επιβάλει επίλυση για την αποχέτευση του Κέντρου Φιλοξενίας Μεταναστών. Επίσης παρά την παλαιότερη πολυέξοδη σε κατασκευή και λειτουργία επιλογή αποχετευτικού για την Αφαία (προβληματική ως όδευση επί του άξονα της Αρχαίας Ιερά Οδού και στην διαβρωνόμενη όχθη του ρέματος Δαφνιού –Αφαίας), προδιαγράφεται νέα λύση με τελικό προορισμό το Θριάσιο.

Όταν το 2012 οι παρατάξεις Μαραβέλια, Τσατσαμπά, Σελέκου προγραμμάτιζαν τη παραπάνω λύση μεταφοράς των λυμάτων από το Σκαραμαγκά στο Δαφνί, ο γράφων διαφώνησε, καταψήφισε και ενημέρωσε διά του Τύπου τους κατοίκους του Χαϊδαρίου.

Νέα λύση και εναλλακτική

Η λύση που προτείνεται τώρα  είναι ορθολογικότερη, αλλά δεν είναι η μόνη.

Πρέπει να εξεταστεί και η λύση αυτόνομου συστήματος για το σύνολο οικισμών Αφαίας (Πάνω και Κάτω) και Σκαραμαγκά, καθώς και του Κέντρου Μεταναστών ή/και αξιοποίηση των υφιστάμενων υποδομών του Ναυπηγείου Σκαραμαγκά (υπάρχει βιολογικός και αδειοδοτημένος αγωγός), εφόσον μπορούν να αξιοποιηθούν με κατάλληλη αναβάθμιση.

Στη περίπτωση αυτή το κόστος εκτιμάται πολύ μικρότερο της κατασκευής αγωγού και αντλιοστασίων προς Συλλεκτήρα Ασπροπύργου και τελικά ΕΕΛ Θριάσιου. Εφόσον επιβεβαιωθεί, πολύτιμοι πόροι μπορούν να διατεθούν για το υπόλοιπο αστικό δίκτυο ή άλλες ανάγκες των μεταναστών.

Σε κάθε περίπτωση η εγκατάλειψη της «φαραωνικής» σύνδεσης με Δαφνί προς Κηφισό κρίνεται θετική και όσοι την υποστήριζαν, παρά τις από τότε επιφυλάξεις της ΕΥΔΑΠ, οφείλουν κάποιες εξηγήσεις.

Χαϊδάρι 2 Απριλίου 2019

Σχετικό κείμενο: SOS. Αγωγός αποχέτευσης πάνω στην αρχαία Ιερά Οδό!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button