ΑΡΘΡΑ

Από το μαγγάνι των δημόσιων οικονομικών στο μαγκάλι της οικιακής οικονομίας

Τα δημόσια οικονομικά, η ψυχολογία και η τσέπη μας: Δεν κάνει κρύο στην Ελλάδα, τάδε έφη…

γράφει ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος

Εμείς διάλογο comme il faut με άριστους απατεώνες, με άριστους πλιατσικολόγους, με άριστους λογοκλόπους, κοκ δεν μπορούμε, δεν πρέπει να έχουμε. Το μόνο που μπορούμε, που πρέπει, είναι να τους ανατρέψουμε.

Το παραμυθάκι με τους 9 ελέφαντες σε ένα δωμάτιο που βγάζουν τον ένα για να πούμε ανασάναμε, το λένε πολύ καλά τα πετσοταϊσμένα ΜΜΕ, αλλά επειδή κάνει “ζέστη ” και όχι κρύο, όπως σωστά (!) διακηρύσσει ο πραγματικός αρχηγός της επικοινωνίας του συστήματος και εμείς εδώ στα Δυτικά, που ζεσταινόμαστε από κάτι τέτοια και δεν έχουμε το επίπεδο να καταλαβαίνουμε τόσες σοβαρές αναλύσεις ούτε τον πολιτικό καθωσπρεπισμό, γιατί βασικά εξαρτιόμαστε δυστυχώς από τον μισθό μας και την λαϊκή κατανάλωση στα μαγαζιά μας και τις μικροεπιχειρήσεις μας και τις πραγματικές ανάγκες σαν ελεύθεροι επαγγελματίες και όχι από τις lifestyle επιλογές της διαφήμισης στην τηλεόραση, το παραμυθαάκι λοιπόν με τους 9 ελέφαντες που μας τους κάνουν 8 δεν μας αρέσει. Δεν γελάμε. Είναι “κρύο”.

Και παρά περί τις αντιθέτου διακηρύξεις ότι σκάμε από ζέστη, το πετσί μας, το κορμί μας, αλλά κυρίως το μυαλό μας δεν το αντέχει.

Δεν αντέχουμε άλλες δημόσιες σχέσεις με το σύστημα, δεν μας αφορούν τέτοια παπατζιλίκια. Όποιος δώσει καθαρές απαντήσεις, θα είμαστε μαζί στο πεζοδρόμιο και στην κάλπη. Όποιος είναι παρατηρητής, όποιος νομίζει “όλοι το ίδιο είναι”, όποιος κρατάει στάση αναμονής, ενώ η κοινωνία ζητάει συνέργειες, κοινή δράση και συνεργασίες για να αλλάξει η κατάσταση, όποιος – όποια ψάχνει στις “γραφές” λύσεις από το παρελθόν και κανονικότητες με βάση μοντέλα, “πρωτοπορίες”, ιστορικότητες και επετηρίδες, “εμποδίζει “όλους και όλες που ζητάνε λύσεις που ήδη έχουν περπατήσει.

Εξ άλλου δεν είμαστε ούτε “το κέντρο της γης” ούτε το ” άλας του κόσμου”, συγγνώμη… το λιγότερο δεν μας αφορά τέτοια ανάλυση.

ΥΓ Και μια είδηση από τα ψιλά των ΜΜΕ, εκεί που γράφουν για να έχουν κάνει το καθήκον τους αλλά και να είναι σίγουροι ότι θα περάσει απαρατήρητο: Μέσα στο 2021 οι θάνατοι έχουν φθάσει τους 90 –θάνατοι σε πυρκαγιές στα σπίτια. Το 2020 από την ίδια αιτία είχαν χάσει τη ζωή τους 68 άτομα. Από τους 90 οι 20 κάηκαν τον περασμένο Γενάρη και Φλεβάρη και οι 70 από τον Οκτώβρη μέχρι χθες. (Απόσπασμα από το άρθρο https://www.google.com/…/kathe-mera-pethainei-enas…/amp/)

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button